«Η Αργώ είναι έτοιμη για το καλύτερο στην Α2 Εθνική»

Σε ρυθμούς πρεμιέρας η βολιώτικη ομάδα βόλεϊ Γυναικών

Η αισιοδοξία είναι εμφανής στις τάξεις της ομάδας βόλεϊ Γυναικών της Αργούς Βόλου, που ολοκληρώνει σιγά-σιγά την προετοιμασία της για τον αγώνα της πρεμιέρας στην Α2 Εθνικη, με αντίπαλο τον ΦΓΣ Πρέβεζας, το ερχόμενο Σάββατο 23 Οκτωβρίου, στο κλειστό της Αγριάς, και με στόχο τη νίκη. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τα όσα ανέφερε ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Σταθόπουλος, μιλώντας στο «Magnesiasports».

Η μοίρα τα έφερε έτσι που το βολιώτικο σύνολο θα παίξει εναντίον του αντιπάλου που είχε αντιμετωπίσει στο πρώτο και τελευταίο επίσημο παιχνίδι στην προηγούμενη χρονιά στην Α2 Εθνική, προτού το πρωτάθλημα διακοπεί οριστικά λόγω της καραντίνας. Βέβαια, παρά την αισιοδοξία, ο Βαγγέλης Σταθόπουλος δεν διστάζει να υπογραμμίσει ότι ο ΦΓΣ Πρέβεζας δεν είναι εύκολος αντίπαλος. «Έχει ενισχυθεί αρκετά, έχοντας κρατήσει από τη μία το ρόστερ της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου αλλά και εντάσσοντας σ’ αυτό την Ουκρανή Βαλέρια Παρσίνα, που είναι πολύ καλή παίκτρια. Οπότε θα έχουμε εκτιμώ ένα δυνατό παιχνίδι, και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρεμιέρα κρύβει πάντα εκπλήξεις» σημειώνει ο Βαγγέλης Σταθόπουλος.

Παράλληλα όμως επισημαίνει ότι η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, με τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτριών να είναι έτοιμες για τον καλύτερο, με εξαίρεση την Ελίνα Γερολυμάτου, που έχασε μέρος των προπονήσεων λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Από την άλλη, στο τελευταίο φιλικό απέναντι στην ΕΑ Λάρισας, μια ομάδα πολύ έμπειρη στην Α2 Εθνική,, η Αργώ ήταν εξαιρετική επικρατώντας με άνεση 3-1 σετ, δείγμα του ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Το πρωτάθλημα βέβαια δεν είναι εύκολο και… ποσοτικά. Η Αργώ στοχεύει αρχικά στην εξασφάλιση της παραμονής όσο πιο σύντομα γίνεται και από εκεί και πέρα… τρώγοντας έρχεται η όρεξη, σύμφωνα με τον προπονητή της. Έτσι, όντας στη β’ ζώνη του Βορείου Ομίλου, το βολιώτικο σύνολο θέλει να εξασφαλίσει μία από τις τρεις πρώτες θέσεις για να συμμετέχει στην επόμενη φάση με τους άλλους τρεις συλλόγους του ετέρου Βορείου Ομίλου. Aπό εκεί η πρώτη ομάδα θα πάρει και το εισιτήριο της ανόδου στην πρώτη κατηγορία Γυναικών. Εκεί λοιπόν στοχεύει και η Αργώ.

Η… υπεραξία της Προκούντινα

Την ίδια στιγμή εύκολα μπορεί ν’ αντιληφθεί κανείς ότι οι διοικούντες της Αργούς ποντάρουν πολλά στην Πωλίνα Προκούντινα, με την πανύψηλη Ρωσίδα να αποτελεί την πιο δυνατή προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας.

«Η Προκούντινα έχει φέρει άλλη αίσθηση στην προπόνηση και άλλες εμπειρίες απίστευτες,  κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Με τη μεταγραφή της Προκούντινα αλλάξαμε τα δεδομένα» σημειώνει ο Βαγγέλης Σταθόπουλος, χωρίς ωστόσο να αφήνει εκτός πλάνου τις υπόλοιπες παίκτριές του.

«Η ομάδα είναι πολύ διαφορετική από πέρυσι. Από την άλλη όμως είναι και πιο έτοιμες όσες παρέμειναν το δυναμικό της Αργούς, καθώς πολλές αθλήτριες είναι έτοιμες γιατί δούλεψαν αρκετά κατά τη διάρκεια της καραντίνας και της αποχής από την επίσημη δράση λόγω κορωνοϊού» τονίζει ο προπονητής του βολιώτικου συνόλου.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, ο Βαγγέλης Σταθόπουλος καταλήγει: «Θα είναι πολύ δύσκολο  και όλα τα παιχνίδια θα είναι ντέρμπι.  Δεν μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχει άνεση σε κάποια αναμέτρηση να υποτιμήσει κάποιον αντίπαλο. Έχουν ενισχυθεί όλες οι ομάδες. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, και μακάρι να βρεθεί ο κόσμος κοντά μας για να παρακολουθήσει κάτι που δεν έχει δει καθόλου στην πόλη μας»…

Η προετοιμασία της Αργούς Βόλου ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή, ενώ η ομάδα πραγματοποίησε και τον καθιερωμένο ετήσιο Αγιασμό. Έτσι, με αισιοδοξία ετοιμάζεται να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ομάδα της Πρέβεζας.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.