Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τίμησε τους Βολιώτες Παγκόσμιους Πρωταθλητές- μαθητές Σοφία Δαλίδου και Παναγιώτη Αδάμ

Τους Βολιώτες παγκόσμιους πρωταθλητές της κωπηλασίας Σοφία Δαλίδου και Παναγιώτη Αδάμ, βράβευσε σήμερα στις 11 το πρωί σε ειδική εκδήλωση, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο συγκρότημα Μουρτζούκου. Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Σωκράτης Σαβελίδης κατά την προσφώνηση των δύο αθλητών και μαθητών, τους χαρακτήρισε πρότυπο για τη νεολαία, ενώ τους παρέδωσε έναν έπαινο κι ένα δώρο συμβολικής σημασίας.


Η Σοφία Δαλίδου, κατέκτησε στο πρόσφατο πρωτάθλημα του Βαρέζε της Ιταλίας το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ νεανίδων με τη συναθλήτριά της Στέλλα Νάτσιουλα από την Καστοριά και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ διπλού σκιφ νεανίδων. «Αισθάνομαι πολύ όμορφα μιας και για πρώτη φορά αγωνιζόμουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και νομίζω, πέτυχα το καλύτερο που θα μπορούσε να πετύχει Έλληνας αθλητή. Είμαι πολύ χαρούμενη που με χαρακτήρισε πρότυπο ο κ. Σαβελίδης, διότι θα μπορέσω να παροτρύνω κάποια άτομα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να τους βοηθήσω να καταφέρουν κι αυτοί να συνδυάσουν διάβασμα και αθλητισμό. Κάτι πολύ δύσκολο, μιας και χρειάζεται πολύ προσπάθεια, αλλά αυτή στο τέλος σε οδηγεί στην επιτυχία».
Ο Παναγιώτης Αδάμ μαζί με τους συναθλητές του, Απόστολο Λυκομήτρο (με καταγωγή από τον Βόλο αλλά ανήκει στον ΝΟ Θεσσαλονίκης) Δημήτρη Παπάζογλου ΚΑΙ Νίκο Χωλόπουλο κατέκτησαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ εφήβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βαρέζε της Ιταλίας, στα τέλη Ιουλίου.


Ο 18χρονος Παναγιώτης Αδάμ, μαθητής του 2ου Λυκείου Βόλου πέτυχε την εισαγωγή του στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τις Πανελλήνιες εξετάσεις, σημείωσε ότι επόμενος στόχος είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, ενώ στην επισήμανση ότι ο κ. Σαβελίδης τον χαρακτήρισε πρότυπο και πως αισθάνεται, απάντησε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα και να το νιώσω. Συνεχίζω να είμαι ένας μαθητής και ταυτόχρονα, αθλητής». Αναλυτικά οι δηλώσεις του στους εκπροσώπους των ΜΜΕ:
Ερ.: Φοράς στο στήθος σου το μετάλλιο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας. Πες μας πώς αισθάνεσαι με την επιτυχία σου και τον έπαινο που έλαβες σήμερα και πόσο δύσκολο ήταν να συνδυάσεις προπονήσεις και Σχολείο;
Αδάμ Παναγιώτης: Τα αισθήματά μου είναι θετικά, μεγάλη χαρά, είμαι ευτυχισμένος που πέτυχα το στόχο μου, μιας κι αυτό ήταν που ήθελα από την αρχή της χρονιάς, ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και στο Πανευρωπαϊκό. Ήταν δύσκολη η προσπάθεια που κατέβαλα όλη αυτή τη χρονιά και ιδιαίτερα δύσκολος ο συνδυασμός προπονήσεων και Σχολείου. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βράβευση μου από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, από τον Προϊστάμενο και τον Διευθυντή. Ήταν όλα υπέροχα.

Ερ.: Πρότυπο σας χαρακτήρισε εσένα και τη συναθλήτριά σου ο κ. Σαβελίδης. Τι λες γι’ αυτό;
Απ.: Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα και να το νιώσω. Συνεχίζω να είμαι ένας μαθητής και ταυτόχρονα, αθλητής.

Ερ.: Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;
Απ.: Στόχος μου είναι ίσως μία Ολυμπιάδα κι αν τα καταφέρω στους επόμενους το 2024, θα ήταν πολύ ωραία. Πλέον αλλάζω ηλικιακή κατηγορία και θα ανταγωνίζομαι με μεγαλύτερους αθλητές, θα ήταν στόχος μου η συμμετοχή στο Παγκόσμιο και ίσως κι ένα μετάλλιο ακόμα.

Από την πλευρά του ο προπονητής των παιδιών Σίμος Σάμιος, ο οποίος έχει βοηθήσει πολλούς Βολιώτες αθλητές να πετύχουν μεγάλες διακρίσεις στην κωπηλασία, τόνισε μεταξύ άλλων: «Πραγματικά, τέτοιες όπως οι πρόσφατες των παιδιών που βραβεύθηκαν σήμερα, μας ανεβάζουν το ηθικό. Τα παιδιά αυτά συνδυάζουν τον υψηλό αθλητισμό με τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν. Προσπαθούμε να συνδυάσουμε τον αθλητισμό με το Σχολείο, συζητώντας με τους γονείς.
Ο κ. Σαβελίδης από την πλευρά του σημείωσε τα εξής: Στόχος της εκπαίδευσης δεν είναι μόνο η μετάδοση Παιδείας, η μεταλαμπάδευση τρόπων συμπεριφοράς αλλά και η διάνοιξη φωτεινών μονοπατιών. Μονοπάτια τα οποία θα ακολουθήσουν και θ’ αποφύγουν τα σκιερά μονοπάτια, στα οποία ελλοχεύουν κίνδυνοι και άνθρωποι που επιβουλεύονται την ψυχή τους. Ένα από τα φωτεινά μονοπάτια είναι ο αθλητισμός.

Αυτά τα παιδιά που βραβεύθηκαν σήμερα, βραβεύτηκαν γι’ αυτό το λόγο. Διότι αποτελούν πρότυπα για όλους τους συμμαθητές τους, για να ακολουθούν αυτά τα φωτεινά μονοπάτια, που ακολούθησαν αυτά τα παιδιά, να τα ακολουθήσουν κι οι υπόλοιποι συμμαθητές τους. Έτσι θα μπορέσουν να βοηθήσουν την αυριανή κοινωνία στην οποία θα ενταχθούν, τις οικογένειές τους και τους ίδιους τους εαυτούς τους. Η Πολιτεία φροντίζει να βοηθήσει κατά το δυνατόν αυτούς τους μαθητές κι εμείς οφείλουμε να τους αναδείξουμε, όπως και τους προπονητές τους, όπως κι όλους τους εκπαιδευτικούς της Φυσικής Αγώγης, για να φθάσουν το καλό κι αγαθό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.