Η έκπληξη που έγινε πρόκληση για την Αγριά ΒC

Σε ρυθμούς Γ’ Εθνικής οι «κιτρινόμαυροι»

Κανείς ίσως δεν περίμενε ότι για την αγωνιστική περίοδο 2021-22 η ομάδα μπάσκετ της Αγριάς θα λάμβανε πρόσκληση να συμμετέχει στη Γ’ Εθνική, ωστόσο η απόφαση της ΕΟΚ ήταν αυτή που προκάλεσε έκπληξη στους διοικούντες και στα μέλη του αγωνιστικού τμήματος. Αυτή η έκπληξη όμως πλέον έχει μετατραπεί σε πρόκληση, όπως επισημαίνει και στο «Magnesiasports», ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Στεργιόπουλος.

Έχοντας ζήσει της εποχές της πάλαι ποτέ Μεταμόρφωσης, που είχε φτάσει στις εθνικές κατηγορίες, ο Γιάννης Στεργιόπουλος δεν διστάζει να επισημάνει ότι η Γ’ Εθνική είναι μία τελείως διαφορετική κατηγορία. «Δεν έχει σίγουρα καμία σχέση με την Α1 ΕΣΚΑΘ στην οποία συμμετείχαμε», σημειώνει ο προπονητής της Αγριάς, έχοντας πάντως παλέψει στην αγωνιστική περίοδο 2019-20 στα μπαράζ με τον ΓΣ Αμπελώνα για τη Γ’ Εθνική, και περιμένοντας από τότε την πρόσκληση. Αυτή τελικά ήρθε τώρα, και αναλόγως διαμορφώνονται τα πλάνα. Πάντως ο Γιάννης Στεργιόπουλος δεν διστάζει να σχολιάσει και την Α1 ΕΣΚΑΘ, υποστηρίζοντας ότι ένα ενιαίο πρωτάθλημα είναι σαφώς καλύτερο πλέον από αυτό των δύο ομίλων τα τελευταία χρόνια, όπως διεξαγόταν.

Το ρόστερ της Αγριάς δεν έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό, με τους Θωμά Χαρχαρή και Στέφανο Διγενή να επιστρέφουν σε γνώριμα λημέρια, ενώ στο δυναμικό των «κιτρινόμαυρων» προστέθηκε και ο Άγγελος Λουκίδης, καθώς και ο 18χρονος Θωμάς Σακκάς από τη Λαμία που αγωνίζεται στη θέση του πλέι μέικερ. «Πλέον αναζητούμε έναν ακόμη γκαρντ, που θα λογίζεται ως βασικός για την οργάνωση του παιχνιδιού μας» επισημαίνει ο τεχνικός της Αγριάς, την ώρα που η προετοιμασία συνεχίζεται.

Ήδη μάλιστα στο πρόγραμμα έχουν μπει και τα πρώτα φιλικά. Έτσι, σήμερα Σάββατο η Αγριά θα υποδεχθεί τον Ίωνα, ενώ αύριο Κυριακή θα φιλοξενηθεί στη Νίκαια Λάρισας από την τοπική Νίκαια 2012, την οποία θα συναντήσει ως αντίπαλο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.