Η «κραυγή» Βοσνιάδη για τη Super League 2: «Έχουμε χάσει την μπάλα»!

Σχολιάζοντας τον... εξοστρακισμό του Αλμωπού Αριδαίας που επηρεάζει και τη Νίκη Βόλου

Δεν είχε να πει πολλά ο προπονητής της Νίκης Αλέκος Βοσνιάδης, μετά το παιχνίδι της ομάδας του με την Καβάλα, όσον αφορά τουλάχιστον το αγωνιστικό κομμάτι. Όσον αφορά όμως τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είχε να πει πολλά, με φόντο τόσο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Καβάλα, όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με τον Αλμωπό και τον… εξοστρακισμό του από το πρωτάθλημα, κάτι που επηρεάζει άμεσα τους «κυανόλευκους».

Για την Καβάλα ο Αλέκος Βοσνιάδης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στους αντίπαλους αθλητές, τονίζοντας ότι ταλαιπωρούνται εδώ και καιρό. «Η Καβάλα είναι μία μεγάλη ομάδα με την ιστορία της για το ελληνικό ποδόσφαιρο και να βρει γρήγορα τον δρόμο της. Δεν είναι καλό αυτό που γίνεται για το πρωτάθλημα και όλες οι ομάδες να βρουν τον δρόμο τους για να έχουμε ανταγωνιστική διοργάνωση. Πάμε στο επόμενο παιχνίδι, έχοντας γίνει ό,τι έχει γίνει με τον Αλμωπό και πρέπει να κρατήσουμε την ομάδα στο επίπεδο που πρέπει, μέχρι την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό.» τόνισε χαρακτηριστικά και σ’ εκείνο το σημείο μπορεί να πει κανείς ότι ο τεχνικός της Νίκης ουσιαστικά… ξέσπασε.

Βάζοντας στο κάδρο την περιβόητη αναδιάρθρωση του περασμένου καλοκαιριού, ο Αλέκος Βοσνιάδης υπογράμμισε: «Υπήρχε μία μεγάλη ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο το καλοκαίρι με τις αποφάσεις για την αναδιάρθρωση, ώστε να κρατηθούν τα στάνταρ. Εύχομαι γρήγορα να ολοκληρωθεί ό,τι είναι να ολοκληρωθεί. Μόνοι μας απαξιώνουμε το προϊόν και είμαστε στενοχωρημένοι γιατί είναι η πρώτη φορά που ζω τέτοιο παιχνίδι, να μην ξέρουμε που να πάμε και πώς ν’ αντιδράσουμε. Θεωρήσαμε ότι ήταν η μεγάλη ευκαιρία για ν’ αλλάξουν πράγματα. Πάλι λέω ότι υπάρχει ελπίδα και να δούμε τη συνέχεια το επόμενο χρονικό διάστημα, και να μπουν πάλι αυτά που πρέπει σε σειρά. Είναι ένα πρωτάθλημα που πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα, με πολλούς Έλληνες να παίζουν. Το συμφέρον είναι να έχουμε μία δυνατή δεύτερη κατηγορία για να μην έχει πρόβλημα και η Super League 1».

Οι συνέπειες βέβαια βρίσκουν εφαρμογή και στη Νίκη, με τον Αλέκο Βοσνιάδη να σημειώνει ότι η ομάδα του είναι αυτή που… τιμωρείται! «Αυτοί που βγαίνουν εκτός προγράμματος στην υπόθεση με τον Αλμωπό είμαστε εμείς που θέλουμε να παίξουμε και «τιμωρούμαστε» έτσι. Αν χρειαστεί να παίξουμε θα πάμε και πάλι σε ένα «φορτωμένο» πρόγραμμα. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, έχουμε χάσει την μπάλα! Μία έρχονται ομάδες, μία φεύγουν ομάδες… Στενοχώρια γενικά…» σχολίασε σχετικά και συμπλήρωσε: «Εμείς δεν είμαστε η ομάδα που θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στο πρωτάθλημα. Την προηγούμενη αγωνιστική παίξαμε στον βούρκο και πόλο αντί ποδοσφαίρου. Το είδατε όταν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι πιο… έξυπνο, στο παιχνίδι με τη Βέροια, όμως ήμαστε εκεί με 13 ποδοσφαιριστές. Δεν κοιτάξαμε να βρούμε τρόπο να φύγουμε. Πήγαμε σε ένα παιχνίδι (σ.σ. στην Ηγουμενίτσα) που δεν ξέραμε που θα οδηγήσει όσον αφορά τη σωματική ακεραιότητα των παικτών και δεν έπρεπε να παιχτεί (λόγω κακού αγωνιστικού χώρου)».

.

Από πλευράς παικτών της Νίκης, ο Γιώργος Μπάλλας σημείωσε: «Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι για εμάς, μία καλή προπόνηση, σεβόμενοι τον αντίπαλο, και ευχόμαστε καλή συνέχεια στην ομάδα της Καβάλας. Η δυναμική της ομάδας μας είναι πολύ μεγάλη και οι παίκτες πολύ καλού επιπέδου. Με τη δουλειά που συνεχίζουμε να κάνουμε θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, με τον κόσμο να μας στηρίζει, όπως σε κάθε αγώνα και ελπίζουμε να τον δικαιώσουμε».

«θα πάμε για την παραμονή»

Από πλευράς φιλοξενούμενων, ως μέλος του τεχνικού επιτελείου της Καβάλας, Νίκος Καραπιπέρης επεσήμανε ότι η ομάδα του θα ενισχυθεί από τον Ιανουάριο και μετά και θα διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας αλλά και στη Νίκη Βόλου και σε όλες τις ομάδες που πραγματικά δείχνουν σεβασμό στην προσπάθεια που κάνουν. Καλή πορεία να έχει η Νίκη Βόλου γιατί είναι μία καλή ομάδα και θα βρει τον δρόμο για ν’ ανέβει κι άλλο πιο ψηλά βαθμολογικά. Ελπίζω εμείς που σίγουρα από τον Ιανουάριο θα είμαστε μία διαφορετική ομάδα θα «χτυπήσουμε» την παραμονή μας επί ίσοις όροις.  Έχουμε πολλές αγωνιστικές και είναι εφικτό για εμάς, αφού δεν έχουν ξεφύγει πολύ οι ομάδες που είναι στο γκρουπ για αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά χρειαζόμαστε 13 νίκες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από πλευράς παικτών της Καβάλας ο Ανδρέας Γιαννάκος σημείωσε: «Οι αντίπαλοί μας μας σεβάστηκαν και χαιρόμαστε πολύ που κάνουμε αυτόν τον αγώνα για την ομάδα μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε και περιμένουμε τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για να διεκδικήσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία και θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει έτσι, ώστε να έρθει το καλύτερο για τα μέλη της ομάδας».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.