«Η Νίκη θα διεκδικήσει όλα τα έννομα δικαιώματά της στα θεσμοθετημένα όργανα»

Ένα κείμενο που παρουσιάζεται ως κοινή ανακοίνωση των Διαγόρα Ρόδου και ΟΦ Ιεράπετρας κατά της Νίκης Βόλου κυκλοφορεί τα τελευταία λεπτά στο διαδίκτυο, κάνει λόγο για εξώδικο από την «κυανόλευκη» ΠΑΕ με το οποίο φέρεται ν’ αμφισβητεί την άνοδο των δύο ομάδων στη Super League 2.

«Η Νίκη θα διεκδικήσει όλα τα έννομα δικαιώματά της στα θεσμοθετημένα όργανα» είναι το μοναδικό επίσημο σχόλιο που κάνουν τα στελέχη της Νίκης, επιβεβαιώνοντας την αποστολή εξώδικου που αναφέρει το κείμενο που παρουσιάζεται ως ανακοίνωση των Διαγόρα και Ιεράπετρας.

Το κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι (με την ακριβή ορθογραφία και σύνταξη που συμπεριλαμβάνεται σε δημοσιεύματα):

«Αναφορικά με το τελευταίο κατά σειρά εξώδικο της Νίκης Βόλου, που αμφισβητείται εκ νέου την νομιμότητα των προβιβασμών μας στη SL2 λεκτέα τα εξής:»

  1. Αρχικά προσπάθησε η Νίκη Βόλου να συγκαλέσει παράνομα και παράτυπα ΓΣ χωρίς την τήρηση των 10 ημερών.
  2. Στη συνέχεια στράφηκε κατά των 8 πρωταθλητριών ομάδων της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας οψίμως, 2 μήνες μετά την ανακήρυξή τους ομοφώνως από την ΕΠΟ.
  3. Έπειτα στράφηκε κατά 4 ΠΑΕ της Football League, 1,5 μήνα μετά τη διακοπή και επικύρωση απ’ την διοργανώτρια ομοφώνως.
  4. Τώρα στρέφεται με εξώδικο κατά της διοργανώτριας, ισχυροζόμενη ψευδέστατα και παράνομα και χωρίς έννομο συμφέρων ανυπόστατες αιτιάσεις.

Καταγγέλλουμε ευθέως ενώπιον όλων των αρμοδίων αθλητικών δικαστικών αρχών τις ανωτέρω μεθοδεύσεις της ΠΑΕ Νίκη Βόλου και όλων όσων εξυφαίνουν σενάρια ίντριγκας, δυσπιστίας και καχυποψίας σε βάρος των διοργανωτριών αρχών Football League και ΕΠΟ.

Συστήνουμε στους ιθύνοντες της ΠΑΕ να είναι περισσότερο προσεκτικοί και μελετηροί στις διατάξεις τις ισχύουσες και τους κανονισμούς.

Επι πλέον τονίζουμε ότι η νομιμότητα δεν επιβάλλεται με άνομα μέσα και μεθοδεύσεις, αλλά υπάρχει, εφαρμόζεται απ’ τις αρχές και συμφωνούν τα μέλη ΠΑΕ.

Όλη αυτή η αλυσίδα των «δήθεν» διαμαρτυριών εντόνων ενεργειών στόχο είχαν μόνο να λασπώσσουν τους υπεύθυνους που αγωνίζονται νυχθημερόν από τη διοργανώτρια, και την ΕΠΟ για να ομαλοποιηθούν τα απόνερα της συνεχιζόμενης πανδημικής μάστιγας.

Ποτέ μέχρι σήμερα η ΠΑΕ Νίκη Βόλου δεν άσκησε τα έννομα δικαιώματα της στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ-γεγονός που μας προκαλεί αγανάκτηση και θυμηδία.

Τέλος δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος, ας να στραφούμε ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας και υπευθύνων άσκησης πειθαρχικής δίκης για τα όσα συκοφαντικά παραθέτει για τις ομάδες αναφορικά με τη νομιμότητα των ενεργειών μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.