Η Νίκη Βόλου δίνει αίμα (videos & photos)

Από το πρωί έξω από το «Παντελής Μαγουλάς»

Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου ήταν από νωρίς το πρωί έξω από το «Παντελής Μαγουλάς» στην οδό Μαιάνδρου, οι υπεύθυνοι του τμήματος αιμοδοσίας στις επάλξεις, και οι διοργανωτές της εθελοντικής αιμοδοσίας ήταν οι πρώτοι που έδωσαν αυτό το πολύτιμο αγαθό που κυριολεκτικά σώζει ζωές.

Σε συνεργασία με τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών «Αλληλεγγύη», ο ΓΣΒ «Η Νίκη» διοργάνωσε σήμερα εθελοντική αιμοδοσία, από τις 9 το πρωί μέχρι και τη 1 μετά το μεσημέρι, προσφέροντας αίμα αλλά και στέλνοντας το μήνυμα ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να είναι συνεχής και συνειδητοποιημένα όλοι να συμμετέχουν σ’ αυτή. Διοικητικοί όλων των τμημάτων της Νίκης Βόλου, αθλητές και αθλήτριες αλλά και φίλαθλοι των «κυανόλευκων» βρέθηκαν στην κινητή μονάδα αιμοδοσίας, με την ανταπόκριση να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντική.

Αιμοδότης και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΓΣΒ «Η Νίκη», Στέργιος Φάτσης, έδωσε αίμα, καλώντας όλους τους φίλους των «κυανόλευκων» και όχι μόνο να συμμετέχουν στην προσπάθεια.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί πάντως έφτασε έξω από το «Παντελής Μαγούλας» και ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας, Στάικος Βεργέτης, που έσπευσε και αυτός να προσφέρει αίμα, με το που ενημερώθηκε για τη διαδικασία που ήταν σε εξέλιξη. Άλλωστε όπως σημείωσε στο «Μagnesiasports» η αιμοδοσία δεν του είναι άγνωστη διαδικασία, ενώ υπογράμμισε τον ρόλο της αθλητικής οικογένειας που πρέπει να έχει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις.

Αιμοδοσία με χρώμα… «κυανόλευκο»
Όσο περνούσε η ώρα, τόσο αυξάνονταν οι εθελοντές αιμοδότες, με την υπεύθυνη ιατρό του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου, Ασπασία Πλιάτσικα να σημειώνει την διάθεση του κόσμου, ειδικά και στις ημέρες της πανδημίας για να προσφέρει αίμα. Ανάλογη ήταν και η ανταπόκριση στη σημερινή διαδικασία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας να λαμβάνονται, ελέω και του κορωνοϊού.

Βέβαια οι άνθρωποι της Νίκης δεν έμειναν μόνο στην αιμοδοσία αλλά φρόντισαν να έχουν και το κατάλληλο υλικό με μηνύματα τόσο για την προσφορά αίματος όσο και για την πανδημία!

Μπλουζάκια με το logo της Νίκης και του συλλόγου «Αλληλεγγύη», για την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη, αλλά και μάσκες προσώπου για την προστασία από τον κορωνοϊό με το σήμα της ομάδας δόθηκαν στους συμμετέχοντες στην αιμοδοσία. Η υπόσχεση εξάλλου ήταν δεδομένη: Η προσπάθεια θα συνεχιστεί, για το καλό όλων!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.