ΝIKH κορυφής στο μπάσκετ

81-72 σε βάρος του μαχητικού Ολυμπιακού Βόλου

Μπροστά σε ένα ένθερμο κοινό, με το κλειστό της Νέας Ιωνίας να αποκτά ξεχωριστό χρώμα και να γεμίζει, Νίκη Βόλου και Ολυμπιακός Βόλου ήρθαν αντιμέτωποι σήμερα για την 6η αγωνιστική της Γ΄Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ, με το παιχνίδι να παραμένει συναρπαστικό μέχρι τέλους και τους «κυανόλευκους» να φτάνουν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα χάρη στο τελικό 81-72. Έτσι, εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το ρεπό του Αιόλου Τρικάλων και για μία τουλάχιστον αγωνιστική βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οι παίκτες της Νίκης ήταν πιο ψύχραιμοι στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου πίεσε μέχρι τέλους και πάλεψε για το καλύτερο δυνατό. Κουτίνας με 19 και Μπόγδανος με 27 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τα δύο σύνολα αντίστοιχα.

Πολλά σουτ, εναλλαγή στο προβάδισμα
Όντας πιο εύστοχος, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων (4-8) στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο η Νίκη δεν άργησε να απαντήσει, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να είναι σε απόσταση αναπνοής η μία από την άλλη.

Καραγεώργος και Σαριμπαλίδης σκόραραν από πλευράς Νίκης, με άξιο συμπαραστάτη τον Τσώλη, με ‘Ιλτσογλου και Μούμογλου ο Ολυμπιακός Βόλου, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα ποσοστά ευστοχίας ήταν σχεδόν ίδια και μάλιστα αρκετά καλά για τις δύο ομάδες (πολύ καλά στα δίποντα με 6/8 και 7/11 αντίστοιχα αλλά μόλις 2/10 και 2/7 στα τρίποντα). Αρκετά βέβαια ήταν και τα ελεθερα σουτ, με τις άμυνες να μην παίζουν τον πρώτο ρόλο όπως μαρτυρά και το 21-20 του πρώτου δεκαλέπτου.

Ίδια εικόνα…
Με ένα τρίποντο του Καραμήτσου, ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με ένα επιμέρους σκορ 9-2 στο δεύτερο δεκάλεπτο (23-29), αναγκάζοντας τον Γιώργο Κοσμάτο να πάρει άμεσα τάιμ άουτ, ενώ η άμυνα άρχισε να κάνει την εμφάνισή της και από τις δύο πλευρές στη συνέχεια.

Σιμάκης και Παρασκευάς (δύο συνεχόμενα καλάθια) μείωσαν στον ένα πόντο (28-29) για να δώσει με δίποντο στη συνέχεια ανάσα στους φιλοξενούμενους ο Ίλτσογλου. Ακολούθησαν δύο χαμένες βολές του Τσώλη από αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε, με την εναλλαγή στο προβάδισμα μόλις με ένα ή δύο πόντους διαφορά να συνεχίζεται.

Καραγεώργος με τρίποντο και Κουτίνας με δύο συνεχόμενα δίποντα έδωσαν όμως στη συνέχεια αέρα έξι πόντων στους «κυανόλευκους» 1’44” πριν το τέλος του ημιχρόνου,αλλά οι Μπούρας και Μπόγδανος απάντησαν με δύο εύστοχα δίποντα (41-39).

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν και πάλι, αστόχησαν ωστόσο σε δύο συνεχόμενες επιθέσεις (24” πριν το ημίχρονο), με τη Νίκη να έχει μία ολόκληρη επίθεση στη διάθεσή της. Δεν το εκμεταλλεύτηκε, αφού ο Σαριμπαλίδης έχασε την μπάλα, ούτε όμως και ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού ο Ευτυχίδης αστόχησε σε προσπάθεια για τρίποντο με αποτέλεσμα το 41-39 να μείνει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Βρήκε λύσεις στην επίθεση η Νίκη
Κουτίνας και Καραγεώργος άνοιξαν την ψαλίδα στους επτά πόντους για τη Νίκη με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου (46-39), με τη διαφορά να φτάνει 7’30” πριν τη λήξη στους οκτώ (48-40), μετά από καλάθι του Τσώλη.

Ο Μπόγδανος πέτυχε το δίποντο στη συνέχεια, είχε και δύο εύστοχες βολές, ενώ ένα εύστοχο δίποντο του Μπεεκρή έδωσε τη δυνατότητα να μειώσει και πάλι στους δύο ο Ολυμπιακός Βόλου (48-46). Ο Μπόγδανος και πάλι απάντησε στο τρίποντο του Σαριμπαλίδη, ενώ το καλάθι και φάουλ του Τάσσου έκανε το σκορ 54-49 5’10” πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο διαγωνισμός τριπόντων συνεχίστηκε (57-52) για τις δύο ομάδες αλλά και οι δυνατές άμυνες, με τη Νίκη να πηγαίνει σε οργανωμένες επιθέσεις, την ώρα που ο Ολυμπιακός Βόλου έψαχνε τον αιφνιδιασμό και τα κενά στην άμυνα των «κυανόλευκων». Αρκετά ήταν τα χαμένα σουτ που ακολούθησαν και από τις δύο πλευρές, με τον Κουτίνα να διακόπτει το κενό στο σκοράρισμα με δύο εύστοχες βολές 1’30” πριν το τέλος του δεκαλέπτου (59-52).

Ακολούθησε καλάθι και μία εύστοχη βολή από τον Σιμάκη που εκτόξευσε τη διαφορά στους 10 υπέρ της Νίκης (62-52) ενώ η αποβολή του Ίλτσογλου (αντιαθλητικό και τεχνική ποινή) άλλαξε σίγουρα τις ισορροπίες. Τελικά με μία εύστοχη βολή για τη Νίκη και δύο για τον Ολυμπιακό, το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 63-54.

Διαφορά, ντέρμπι και ανάσες για τους γηπεδούχους
Χρειάστηκε να περάσει ενάμισι λεπτό για να πετύχει πόντο κάποια από τις δύο ομάδες στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τις χαμένες επιθέσεις να είναι συνεχόμενες. Ο Μπόγδανος μείωσε σε 63-56 αλλά ο Τάσσος απάντησε με δύο εύστοχες βολές, ενώ ο ρυθμός χάθηκε και για τα δύο σύνολα από τα φάουλ που ακολούθησαν.

Η Νίκη έφτασε στη συνέχεια στο +11, αλλά ακολούθησε ένα εύστοχο τρίποντο του Καραμήτσου και μία βολή του Μπόγδανου (67-60, 5’10” πριν το τέλος του αγώνα). Εύστοχες βολές του Τάσσου έκαναν το σκορ 71-60, ο Μπόγδανος απάντησε με τρίποντο, αλλά ο Κουτίνας πέτυχε ένα παλικαρίσιο καλάθι για το 73-63, τρία λεπτά πριν τη λήξη.

Ο Μπόγδανος συνέχισε να σκοράρει (με βολές το 73-65) ενώ ο Μούμογλου και ο Μπούρας έδωσαν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση με τα δίποντα που ακολούθησαν (73-69), και τον Ολυμπιακό Βόλου να συνεχίζει να ελπίζει ένα λεπτό και κάτι πριν το φινάλε! Όμως ο Τάσσος με δίποντο έδωσε βαθιά ανάσα στη Νίκη, όπως και ο Κουτίνας με δύο εύστοχες βολές (77-69), ενώ απέμεναν 35” για την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ο Κουτίνας ήταν κι αυτός που έφτασε τη διαφορά και πάλι στο +10 για τη Νίκη, ο Μπούρας πέτυχε το τρίποντο για τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Βερτζάγιας είχε 2/2 βολές στη συνέχεια και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 81-72 υπέρ των «κυανόλευκων».

Tα δεκάλεπτα: 21-20, 41-39, 63-54, 81-72

Νίκη Βόλου (Κοσμάτος): Βερτζάγιας 4, Καραγεώργος 15 (3), Σιμάκης 4, Ακούνια-Ρόχας, Κουτίνας 19, Παρασκευάς 6, Τσώλης 9, Τάσσος 9, Δελεντζές, Σταυροθεόδωρος, Σαριμπαλίδης 15 (3), Αναγνωστίδης.

Ολυμπιακός Βόλου (Βλιώρας): Αγγελοκωστόπουλος, Μπεκρής 7 (1), Μπούρας 7 (1), Ίλτσογλου 11 (1), Καραμήτσος 8 (2), Μπόγδανος 27 (2), Σπανόπουλος, Μπουσκολίτης, Σκαμάγκας, Ευτυχίδης 2, Μούμογλου 10 (1), Χροναίος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.