Η προϊστορία των αγώνων της Νίκης με τον ΟΦΗ στο Κύπελλο

Ο Μάουρο κάνει το 4-1, νικώντας τον Μητρομάρα στον αγώνα ΟΦΗ-Νίκη στις 13/10/99

Χωρίς άγχος και για ό,τι καλύτερο θα παραταχθεί την Τρίτη στις 15.00 στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» ή αλλιώς «Γεντί Κουλέ» απέναντι στον γηπεδούχο ΟΦΗ η Νίκη Βόλου για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος (διαιτητής ο Βρέσκας από την Πιερία). Οι κυανόλευκοι θέλουν να κάνουν μία καλή και αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι σε έναν εμφανώς ανώτερο αντίπαλο, γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους, ενώ θυμίζουμε ότι για την 1η αγωνιστική η Νίκη έχασε με 0-1 στο Πανθεσσαλικό από την Κέρκυρα.

Η βολιώτικη ομάδα αναχώρησε με 20 παίκτες για το Ηράκλειο, με ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά, αφού έφτασε στην Κρήτη ακτοπλοϊκώς.

Η προϊστορία

Τέσσερις φορές έχουν συναντηθεί για το Κύπελλο Ελλάδος η Νίκη με τον ΟΦΗ. Η τελευταία στο Ηράκλειο ήταν στις 13/10/1999, όταν η Νίκη έχασε με 4-1. Σκόρερ για τους Κρητικούς στο 38′ ο Δέδες, στο 60′ Νιόπλιας, στο 68′ Τζανετής (με πέναλτι) και στο 84′ ο Μάουρο, ενώ η Νίκη είχε προηγηθεί στο 8’ με τον Μαυρομάτη.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γκέραρντ): Χοσάδας, Δερμιτζάκης (65’ Πίτσος), Παυλόπουλος, Κολιτσιδάκης Θ., Κώτσιος, Νιόπλιας (65’ Μάουρο), Διγκόζης, Γκόμες, Τάουμεντ, Ιορδανίδης (46’ Τζανετής),

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βουρούκος): Μητρομάρας, Μαυρομάτης, Στοϊκόφσκι, Καλπάκης (74’ Κάιας), Ζιάκας, Γκουγκουλιάς, Ρουμελιώτης, Μαντζανάς, Κόφφας, Στογιάνοφ (64’ Ντόντης), Φασουράκης (64’ Καψάλης)

Η μεγάλη πρόκριση στο Πανθεσσαλικό

Η τελευταία φορά γενικότερα που συναντήθηκαν οι δύο σημερινοί αντίπαλοι ήταν σε μονό ματς στο Πανθεσσαλικό στις Οκτωβρίου 2005, όταν μετά το 1-1 του κανονικού αγώνα (17’ Αναστασιάδης, 53’ Ρουμπάκης) και της παράτασης η Νίκη πήρε μία μεγάλη πρόκριση στα πέναλτι με 3-2.

Οι συνθέσεις:

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Γιάννης Γούναρης): Μπακιρτζίδης, Μπαλάφας, Αναστασιάδης Β., Ρουμελιώτης, Ανδρουτσόπουλος, Μαρκομιχάλης, Τσάγγαρης (46’ Σενουσί), Μπλιθικιώτης, Στεφάνοφ, Παυλίδης

ΟΦΗ (Βαγγέλης Βλάχος): Σηφάκης, Πίτσος, Γκονζάλες, Τομάς, Ντάβιντσον, Σταυρακάκης (102’ Βλαστός), Γκονζάλεζ, Αντριανίνιο (82’ Αναστασιάδης Αν.), Ρουμπάκης, Δέντσας, Νουαφόρ (83’ Καζαντζής), Τριανταφύλλου

Επίσης έχουν καταγραφεί και άλλες δύο αναμετρήσεις για το Κύπελλο. Στις 29/11/95 στο Π. Μαγουλάς ο ΟΦΗ επικράτησε με 1-3 με χατ-τρικ του Θωμαΐδη (14’, 36’, 88’) και με τον Βασίλη Μόσχο να μειώνει προσωρινά σε 1-2 στο 39’, ενώ στις 20/12/95 είχαμε ΟΦΗ-Νίκη Βόλου 0-0.

Βέβαια, υπάρχει και η νίκη στα χαρτιά τις 3/1/15 για τον ΟΦΗ τη χρονιά της αποχώρησης της Νίκης από τη Σούπερ Λιγκ, κάτι που είχε κάνει αργότερα την ίδια σεζόν και ο ΟΦΗ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.