Η πρώτη αποκάλυψη της Nίκης στα esports: O μάνατζερ της ομάδας στο «Magnesiasports»

O Aνδρέας Κωνσταντίνου από την Κύπρο αναφέρεται στη νέα «κυανόλευκη» προσπάθεια

H ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου σχετικά με την έναρξη της δράσης για την ομάδα esports στο FIFA έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τα δεδομένα αλλάζουν ακόμη και σε τοπικό, πόσο μάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο, ακόμη και στην ιδέα του Αθλητισμού. Τα esports λοιπόν είναι εδώ, και ο μάνατζερ της Νίκης Βόλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου μίλησε στο «Magnesiasports» για την προσπάθεια που ξεκινά, και που αποτελεί μία από τις πρώτες σε θεσσαλικό επίπεδο.

«Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε είμαι στη Λευκωσία» μας ανέφερε αρχικά ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι τα esports δεν απαιτούν τη φυσική συνάντηση αλλά αρκεί η διαδικτυακή σύνδεση! Ο 25χρονος φοιτητής Νομικής Αθηνών πάντως επισημαίνει ότι τα esports κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, με το παιχνίδι του FIFA να αφορά την προσπάθεια της Νίκης Βόλου. Ωστόσο δεν είναι το μόνο που αποτελεί αντικείμενο ενασχόλησης σε πρωτάθλημα esports.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

«To FIFA βέβαια είναι αυτό που ενώνει αρκετούς από εμάς και η αγάπη μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ξέρω ότι υπάρχει και ενασχόληση με άλλα παιχνίδια σε διοργανώσεις esports βέβαια» σημειώνει ο μάνατζερ της Νίκης Βόλου,  την ώρα που στη διαβούλευση του αθλητικού νομοσχεδίου, πολίτες ήδη διαμαρτύρονται ζητώντας ήδη αυτό να είναι πιο διευρυμένο και να αφορά παιχνίδια που δεν έχουν αποκλειστικά και μόνο αθλητικό περιεχόμενο. Άλλωστε, σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι μόνο υπάρχουν διοργανώσεις esports που αφορούν παιχνίδια όπως το League of Legends ή το Rocket League. «Σε όλες τις περιπτώσεις απαιτούνται απίστευτες λεπτές κινητικές δεξιότητες των άνω άκρων, υψηλά επίπεδα χρόνου αντίληψης και αντίδρασης, καθώς και στρατηγικής νοοτροπίας» επισημαίνει στη διαβούλευση πολίτης που προφανώς ασχολείται με τα esports.

Aπό την Κύπρο λοιπόν, ο μάνατζερ της… e-Nίκης Βόλου ξεκίνησε από την ομάδα των «Greek Pirates» ή Έλληνες Πειρατές όπως μεταφράζεται, ενώ από το 2011 ασχολείται με το παιχνίδι του FIFA. «Aσχολήθηκα και με το Pro Evolution Soccer (σ.σ. άλλο ηλεκτρονικό παιχνίδι ποδοσφαίρου) και επέστρεψα πάλι στο FIFA» αναφέρει ο Ανδρέας, και στη συνέχεια αναφέρεται στο πώς προέκυψε το ενδιαφέρον για τη Νίκη Βόλου.

«Eγώ ήμουν στους Greek Pirates αλλά κάποια στιγμή αποχώρησα και θέλαμε να αγωνιστούμε στην Α’ κατηγορία του διαδικτυακού πρωταθλήματος. Από τη VGL, κάτι σαν την ομοσπονδία δηλαδή του esports στο FIFA, μας ενημέρωσαν ότι η Νίκη Βόλου θέλει να συγκροτήσει ομάδα. Κάπως έτσι προέκυψε το ενδιαφέρον και η συνεργασία» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δοκιμαστικά και για Βολιώτες

Το FIFA δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ποδοσφαίρου, οπότε και οι παίκτες κινούνται αναλόγως.

Η Νίκη Βόλου σύμφωνα με τον μάνατζέρ της έχει αυτήν τη στιγμή 16 παίκτες. «Θέλουμε να φτάσουμε στους 23 και θα συμπεριληφθούν στην ομάδα και οι Tech it Serius. Στο παιχνίδι ο καθένας χειρίζεται από έναν παίκτη, και το ελάχιστο όριο είναι να υπάρχουν οκτώ παίκτες-χειριστές. Για όσους παίκτες στο παιχνίδι περισσεύουν, τον έλεγχό τους αναλαμβάνει ένα άτομο» εξηγεί ο Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Οπότε, κάπως έτσι θα προκύψει και διαδικασία δοκιμαστικών για την επιλογή Βολιωτών που θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ομάδα της Νίκης Βόλου, με το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας να έχει ήδη ξεκινήσει. «Εκεί υπάρχουν 10 ομάδες και μετά την κανονική διάρκεια θα υπάρχουν πλέι οφ και πλέι άουτ. Τα πλέι οφ καθορίζουν την πρώτη τετράδα, ενώ τα πλέι άουτ διεξάγονται για την τελική κατάταξη» σημειώνει ο Ανδρέας και εξηγεί για τα δοκιμαστικά. «Κάποια στιγμή θα κάνουμε ένα σχετικό κάλεσμα, καθώς αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε Βολιώτη παίκτη στις τάξεις μας. Οι παίκτες μας είναι από διάφορα μέρη της Ελλάδας, και εγώ που προέρχομαι από την Κύπρο» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ιστορία… παλιά!

Τα esports δεν είναι πάντως κάτι καινούργιο, έστω και αν τα τελευταία χρόνια οριοθετήθηκε παγκοσμίως, ενώ τώρα γίνεται απόπειρα οριοθέτησης στην Ελλάδα.

Η πρώτη καταγεγραμμένη προσπάθεια διοργάνωσης με αντικείμενο ηλεκτρονικό παιχνίδι καταγράφεται 49 χρόνια πριν(!) και συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ, όταν πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός μεταξύ φοιτητών στο παιχνίδι «Spacewar». Έπαθλο τότε ήταν μία ετήσια συνδρομή στο περιοδικό «Rolling Stone»!

Από τότε κύλησε… ολόκληρο ποτάμι στο αυλάκι και πλέον η Νίκη Βόλου συμμετέχει στην Α’ κατηγορία esports FIFA, δίνοντας μάλιστα απόψε το βράδυ τον επόμενο αγώνα της με αντίπαλο τον Αγροτικό Αστέρα!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.