Η σκέψη της Νίκης στους Τιτάνες Παλαμά

Για τη δεύτερη αγωνιστική προετοιμάζονται οι «κυανόλευκοι»

Παρελθόν αποτελεί για την ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου η αναμέτρηση της πρεμιέρας με αντίπαλο τη Δόξα Λευκάδας, όπως και η επικράτηση με 64-54, καθώς πλέον στο προσκήνιο έρχεται το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής, με αντίπαλο τους Τιτάνες Παλαμά και μάλιστα εκτός έδρας.

Η Νίκη μπορεί να πήρε το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στους Λευκαδίτες, αλλά είναι δεδομένο ότι πρέπει να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο από εδώ και πέρα. Περισσότερη ευστοχία αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια στο καλό παιχνίδι και ειδικά στην άμυνα είναι στοιχεία που πρέπει να εμφανίσει, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση στον Παλαμά, για να μπορέσει να διεκδικήσει περισσότερα.

«Ήταν ένα πάρα πολύ αγχωτικό παιχνίδι, ειδικά στην αρχή, με τις δύο ομάδες να παίζουν πάρα πολύ σκληρά, όπως μαρτυρά και το σκορ του ημιχρόνου, που ήταν πολύ χαμηλό. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν επίσης δυναμικό, με έντονη άμυνα και αρκετή αστοχία. Είχαμε ένα διάστημα με ευστοχία και ήμαστε πολύ καλοί στο δεύτερο ημίχρονο. Οπότε θεωρώ ότι αξίζαμε τη νίκη» δήλωνε εξάλλου μετά το τέλος της αναμέτρησης της 1ης αγωνιστικής ο αρχηγός της Νίκης Βόλου, Σάκης Κουτίνας, που τόνισε κι αυτός ότι πλέον για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του προέχει ο αγώνας με τους Τιτάνες Παλαμά.

Άλλωστε ο σύλλογος του Νομού Καρδίτσας δείχνει ότι έχει δυνατότητες, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε φέτος ξανά στη Β’ Εθνική και μάλιστα την τελευταία στιγμή, καθώς απέναντι στα Ιωάννινα ΣΚ έδειξε ότι διαθέτει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο, παρά την ήττα (85-71). Από την άλλη, η έδρα του Παλαμά ήταν πάντα δύσκολη για όλες τις ομάδες, καθώς αποτελεί μία από τις πλέον μπασκετικές περιοχές της Θεσσαλίας, κάτι που πάντα παίζει τον ρόλο του.

Αγωνιστικά, αν εξαιρέσει κανείς κάποια μικροπροβλήματα, σε γενικό πλαίσιο οι παίκτες των Ανδρέα Μαύρου και Γιώργου Κοσμάτου δείχνουν να είναι σε καλή κατάσταση, και προσπαθούν να βρουν ρυθμό για επίσημα παιχνίδια, μετά από μία μακρά αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους. Μ’ αυτά τα δεδομένα η προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει για το «κυανόλευκο» σύνολο, που θέλει να περάσει με επιτυχία την πρώτη εκτός έδρας δοκιμασία για φέτος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.