Είχε τις ευκαιρίες, αλλά έμεινε στο 0-0 με τον Πιερικό ο Γ.Σ. Αλμυρού

Οι δύο αρχηγοί Κοντoβάς και Λαζαρίδης με τον διαιτητή Αγγελούλη και τους βοηθούς του

Στο 0-0 έμειναν Αλμυρός και Πιερικός στο «Αθ. Ραγάζος», σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τον τέταρτο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν για αρκετή ώρα οι φιλοξενούμενοι, λόγω αποβολής του Τουλίκα στο 55’, ενώ ο Γ.Σ. Αλμυρού ειδικά μετά απ’ αυτήν την εξέλιξη είχε αρκετές καλές στιγμές στο δεύτερο μέρος, αλλά το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε, με τους παίκτες του Κώστα Βελιτζέλου από καθαρή ατυχία να μην παίρνουν το τρίποντο.

Η διάταξη του Αλμυρού

Ο Κώστας Βελιτζέλος επέλεξε να δώσει γάντια βασικού πορτιέρε στον Άγγελο Σταυράκη, δεξιά στην άμυνα τοποθετήθηκε ο Στουρνάρας, αριστερά ο Μπαρούτας και το κεντρικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ναουμίδης και Καρράς. Αλεξανδρής και Παπακώστας αγωνίστηκαν ως αμυντικά χαφ, με τους Τσελεπή (αριστερά) και Κοντοβά (δεξιά) να κινούνται στις πτέρυγες, μεσοεπιθετικά. Στην επίθεση βρέθηκαν οι Αναστασίου και Τζοβάρας, σε ένα κλασικό 4-4-2 για τους γηπεδούχους.

Μέτριο το πρώτο μέρος

Για αρκετά λεπτά, δεν υπήρχε καμία αξιόλογη φάση για γκολ μπροστά στις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε αρκετές προσωπικές μονομαχίες και να είναι ανούσιες στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Αλμυρός είχε την ελαφρά υπεροχή, προσπαθούσε να δημιουργήσει, αλλά δεν τα κατάφερνε με αξιώσεις, απέναντι σε έναν Πιερικό που περίμενε κυρίως πίσω από την μπάλα τον αντίπαλό του και προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Μοναδική καλή ευκαιρία για κάποιο τέρμα στο πρώτο μέρος ήταν ένα πλασέ του Τζοβάρα, από θέση εντός περιοχής, το οποίο απομάκρυνε με τα πόδια ο Τοπουζλής. Έτσι, μοιραία το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Αριθμητικό πλεονέκτημα και ευκαιρίες στην επανάληψη για τους γηπεδούχους

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλά νέα για τον Αλμυρό. Σε διάστημα λίγων λεπτών, ο νεαρός Τουλίκας αντίκρισε δύο φορές κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα στο 55’ να αποβληθεί. Με αυτόν τον τρόπο, ο ΓΣΑ είχε την ευκαιρία να παίξει με αριθμητικό πλεονέκτημα, για πάνω από μισή ώρα παιχνιδιού.

Όπως ήταν φυσικό, το παιχνίδι, στη συνέχεια του άλλαξε, με τον Αλμυρό να εντείνει την πίεσή του προς τα καρέ του Πιερικού και σε διάστημα πέντε λεπτών έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.

Αρχικά, στο 56’, το πλασέ του Αναστασίου που βρέθηκε ανενόχλητος στην «καρδιά» της περιοχής των φιλοξενουμένων, ύστερα από μεταβίβαση του Μπαρούτα, πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Τοπουζλή.

Δύο λεπτά αργότερα, η εκτέλεση κόρνερ του Τσελεπή έφερε αδράνεια στην άμυνα του Πιερικού κι ύστερα από αλλεπάλληλες κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Παπακώστα, ο οποίος δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, που τελικώς απομακρύνθηκε.

Στο 60’, νέα εκτέλεση κόρνερ του Τσελεπή εκμεταλλεύτηκε ο Ναουμίδης που από το ύψος του πέναλτι επιχείρησε ένα σουτ, το οποίο έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Πιερικού.

Ο Γυμναστικός είχε κι άλλη καλή στιγμή για γκολ στο 65’. Ο Μπαρούτας επιχείρησε τη σέντρα από τα αριστερά, με στόχο το δεύτερο δοκάρι, ο Κοντοβάς πραγματοποίησε την κεφαλιά, αλλά αυτή πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Τοπουζλή.

Οκτώ λεπτά αργότερα (73’), ο ΓΣΑ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, με τον Μπαρούτα από τα αριστερά να γυρίζει στο πέναλτι, εκεί που ο Τζοβάρας με σουτ, έστειλε την μπάλα ξανά άουτ.

Στο 80’ ο Αλμυρός απείλησε εκ νέου. Ο Καρράς κινήθηκε από τα δεξιά, επιχείρησε τη σέντρα, με τον Τζοβάρα να επιχειρεί μία κεφαλιά-ψαράκι, η οποία πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Πιερικού. Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ο ΓΣΑ προσπάθησε πολύ, αλλά δεν μπόρεσε να έχει κάποια ακόμα μεγάλη στιγμή για γκολ, κοντά στα καρέ του Τοπουζλή κι έτσι το 0-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ (Βελιτζέλος): Σταυράκης, Καρράς, Μπαρούτας, Παπακώστας, Ναουμίδης (λ. τρ. 90+4’ Καλαμίδας), Αλεξανδρής, Τσελεπής (64’ Γκίκας), Στουρνάρας (76’ Λουκάς), Τζοβάρας, Κοντοβάς (78’ Ματθαίου), Αναστασίου

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Θεοδοσιάδης): Τοπουζλής, Τσιούχας, Χατζηδήμπας, Αλ. Καρτσαμπάς, Λαζαρίδης, Τουλίκας, Αλσίνο (71’ Λαμπίρης), Σεχολάρι (84’ Κωστόπουλος), Αθ. Καρτσαμπάς, Μπουζούκης (90+2’ Λυκούργος), Κραγιόπουλος (90+1’ Ντινόπουλος)

Μετά κι από αυτό το παιχνίδι, η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Ολυμπιακός Βόλου 56
  2. Νίκη Βόλου 56
  3. Αστέρας Ιτέας 35
  4. Μετέωρα 34
  5. Θησέας Αγριάς 30
  6. Α.Ο. Σελλάνων 29
  7. Γ.Σ. Αλμυρού 28
  8. Οικονόμος Τσαριτσάνης 28
  9. Πιερικός 25
  10. Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 24
  11. Α.Ο. Στυλίδας 24
  12. Απόλλων Μακρυχωρίου 24
  13. Φωκικός 13
  14. Αναγέννηση Καρδίτσας -8

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.