Ιδανικός «αυτόχειρας» ο Ολυμπιακός Βόλου, ήττα 71-73 από τον ΑΓΣΙ

Νέα ήττα για τους «ερυθρόλευκους»

Για μία ακόμη αγωνιστική και επιστρέφοντας στη δράση από τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω κορωνοϊού, ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να χάσει δικό του παιχνίδι, αφού αν και είχε το προβάδισμα σε αρκετά σημεία του αγώνα, γνώρισε την ήττα με σκορ 71-73 από τον ελλιπέστατο ΑΓΣΙ!

Οι Γιαννιώτες ήρθαν ουσιαστικά με μία πεντάδα, αφού οι τέσσερις από τους συνολικά εννέα έμειναν κατά κύριο λόγο στον πάγκο…

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε πάντως ότι δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. Σιμάκης και Γκοντόπουλος ανέλαβαν το επιθετικό κομμάτι και με 9 και επτά πόντους αντίστοιχα οδήγησαν την ομάδα τους σε ένα σκορ ασφαλείας, με τη διαφορά ν’ ανοίγει σταδιακά υπέρ των «ερυθρόλευκων», που περιόρισαν παράλληλα και τους αντιπάλους τους στους 11 μόλις πόντους.

Ωστόσο στο δεύτερο δεκάλεπτο η επιθετική δεινότητα έλειψε, με τον ΑΓΣΙ να βρίσκει λύσεις προς το τέλος, έχοντας κάνει βέβαια και την ολική επαναφορά στην αρχή, αφού έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό.

Αρχικά, από το 12ο έως και το 15ο λεπτό της αναμέτρησης καμία ομάδα δεν έλεγε να βάλει την μπάλα στο καλάθι, με τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ (33-27 στο 15’) με τα δύο σύνολα να είναι ιδιαίτερα άστοχα και καθόλου παραγωγικά σε σχέση με το πρώτο δεκάλεπτο. Κατά κύριο λόγο οι ομάδες σκόραραν με βολές(!) με τον Νικολόπουλο τελικά από πλευράς ΑΓΣΙ να κλέβει την μπάλα και με καλάθι να φέρνει τη διαφορά στους τρεις (35-32) ενώ ο Κάννης από τη γραμμή των βολών κι αυτός έφερε το σκορ στο 35-34, 1’33’’ πριν το ημίχρονο. Ο Μητρόπουλος έδωσε το προβάδισμα στον ΑΓΣΙ στο τελευταίο λεπτό με δίποντο, ενώ στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Ψάλτου διεύρυνε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων στο +3 (35-38), για να ολοκληρωθεί έτσι το πρώτο μέρος.

Ξεκίνησε δυνατά, τα χάλασε στη συνέχεια

Ένα σερί 7-0 με Αναγνωστόπουλο, Σιμάκη και Παρασκευά έδωσε νέα ώθηση στον Ολυμπιακό Βόλου με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, σε συνδυασμό με την καλή άμυνα των «ερυθρόλευκων», που απαντούσαν και στα καλάθια του ΑΓΣΙ.

Ο Παρασκευάς συνέχισε να κάνει τη ζημιά στους φιλοξενούμενοιυς μέσα στη ρακέτα, αλλά  δεν υπήρχε πλήρης συγκέντρωση, από πλευράς γηπεδούχων. Έτσι, οι Γιαννιώτες επανήλθαν και με έμμεσο τρίποντο του Νικολόπουλου και τρίποντο του Ιωαννίδη έφεραν και πάλι τον Ολυμπιακό Βόλου πίσω στο σκορ (49-51), 3’30’’ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Ίλτσογλου ισοφάρισε με δίποντο (51-51), αλλά το τρίποντο του Νικολόπουλου φάνηκε προς στη τους «ερυθρόλευκους»… Τουλάχιστον ο Ίλτσογλου απάντησε και μάλιστα καθοριστικά, με πέντε πόντους, δίνοντας στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου το προβάδισμα στην ομάδα του (56-54).

Η τεχνική ποινή που δόθηκε στον προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου για διαμαρτυρία σε συνδυασμό με φάουλ που κέρδισε ο ΑΓΣΙ, έφερε τους φιλοξενούμενους στη γραμμή των βολών, ισοφαρίζοντας σε 56-56, στην αρχή του τετάρτου δεκαλέπτου, ενώ πήραν και πάλι προβάδισμα με τρίποντο του Νικολόπουλου.

Για κάποιον λόγο ο Ολυμπιακός Βόλου επέμενε στα μακρινά σουτ που δεν έμπαιναν, με αποτέλεσμα ο ΑΓΣΙ που δεν είχε κανέναν λόγο να βιάζεται αφού ήταν και πάλι μπροστά στο σκορ, με τον Μάντζιο να πετυχαίνει σημαντικά καλάθια τόσο από μέση όσο και από κοντινή απόσταση.  Αυτό είχες ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να φτάσουν στο 60-67 (4’30’’ πριν το τέλος), ενώ στο δίποντο του Ίλτσογλου, ο Νικολόπουλος απάντησε με τρεις εύστοχες βολές (62-70).

Γκοντόπουλος και Παρασκευάς έδωσαν ανάσα στην ομάδα τους (66-70, 3’18’’ πριν το τέλος), ενώ πέντε πόντοι από τον Ίλτσογλου έφεραν και πάλι τον Ολυμπιακό Βόλου μπροστά (71-70, 1’30’’ πριν το τέλος).

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σε εκείνο το σημείο την ψυχραιμία τους, αλλά 36’’ πριν το τέλος και ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε επίθεση με τον Παρασκευά να κόβεται, ο Ιωαννίδης πέτυχε το τρίποντο για το 71-73. Στην τελευταία επίθεση και ενώ ο Γκοντόπουλος διαμαρτυρήθηκε για φάουλ, ο Αναγνωστόπουλος πάσαρε στον Σιμάκη, αυτός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και έτσι το 71-73 έμεινε μέχρι τέλους.

Τα δεκάλεπτα: 28-11, 35-38, 56-54, 71-73.

Ολυμπιακός Βόλου (Βλιώρας): Αγκρής, Γκοντόπουλος 12 (1), Αναγνωστόπουλος 6 (2), Σιμάκης 13, Παρασκευάς 13,  Καραμήτσος 5, Ίλτσογλου 22 (2), Ευαγγελινός, Σταθούρος.

ΑΓΣ Ιωαννίνων (Τσουκανέλης): Νικολόπουλος 29 (4), Ιωαννίδης 11 (3), Ψάλτου 10, Καννής 8, Μάντζιος 13, Μητρόπουλος 2, Νάκος, Γκατζέλης, Μυλώνης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.