Ικανοποίηση στη Νίκη, κοιτά τη συνέχεια

Κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι είχαν οι προπονητές της Νίκης Βόλου Γιώργος Κοσμάτος και Ανδρέας Μαύρος μετά το τέλος του πρώτου επίσημου αγώνα μπάσκετ της χρονιάς, με τους «κυανόλευκους» να επικρατούν σε βάρος της Χαλκίδας με 73-69 και να παίρνουν έτσι το ροζ φύλλο αγώνα στην επιστροφή της ομάδας στη Β’ Εθνική Κατηγορία. Βέβαια από το παιχνίδι προέκυψαν και χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια, αφού υπήρχαν σημεία στα οποία η Νίκη θα πρέπει να δείξει βελτίωση.

Με τη Χαλκίδα να πιέζει σε μεγάλο μέρος του αγώνα σε όλο το γήπεδο, η Νίκη έδειξε χαρακτήρα στα δύσκολα και στην έντονη άμυνα, αλλά από την άλλη έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους για αρκετές διπλές επιθέσεις, με ριμπάουντ να χάνονται, έχοντας να αντιμετωπίσει μία καλή ομάδα, όπως παραδέχτηκαν και μέλη των «κυανόλευκων». Από την άλλη, το χτίσιμο της διαφοράς στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο λειτούργησε και ως δικλίδα ασφαλείας για την τέταρτη περίοδο, όταν το σύνολο της Χαλκίδας πίεσε περισσότερο, ενώ δόθηκαν και πολύτιμες ανάσες στο σκοράρισμα σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης.

Ο Σάκης Κουτίνας ήταν μεν ο πρώτος σκόρερ για τη Νίκη Βόλου με 21 πόντους, ωστόσο τους 13 από αυτούς τους σημείωσε στις δύο πρώτες περιόδους, ενώ ο Λόλας έδειξε ότι θα βοηθήσει, μόλις βρει πλήρως τον αγωνιστικό του ρυθμό. Σταθερά καλός στα οργανωτικά καθήκοντα ήταν ο Σαριμπαλίδης, ενώ ο Τάσσος έδωσε αρκετές μάχες στις δύο ρακέτες και η απόδοσή του ήταν καθοριστική στο να πάρει η ομάδα του τη νίκη.

Κέρδος από εκεί και πέρα ήταν και οι συμμετοχή των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο, με το τεχνικό επιτελείο της Νίκης να θέλει να δώσει ευκαιρίες σε όλους. Ο Βερτζάγιας για παράδειγμα έδειξε πολύ καλά στοιχεία, όπως και ο Διγενής. Άλλωστες όπως σημειώνουν και τα μέλη της ομάδας, δεν αρκούν οι βασικοί για να βγάλει τη χρονιά με επιτυχία η Νίκη Βόλου, αφού θα πρέπει όλοι να δίνουν αυτό που μπορούν, ίσως και κάτι παραπάνω, προκειμένου, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής.

Ακολουθεί η Μελίκη

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τη Νίκη Βόλου είναι αυτή της ερχόμενης Κυριακής με αντίπαλο τη Μελίκη εκτός έδρας, μία ομάδα σκληροτράχηλη όπως έχει αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο η Μελίκη δεν έχει δώσει ακόμη επίσημο παιχνίδι, μιας και το αρχικά ορισμένο για την περασμένη Κυριακή με τη ΜΕΝΤ αναβλήθηκε, αφού εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αυτό μπορεί να είναι και καλό, αφού δεν έχει μπει ακόμη σε ρυθμούς πρωταθλήματος ο αντίπαλος, αλλά και από την άλλη αρνητικό μιας και η Νίκη ξόδεψε δυνάμεις απέναντι στη Χαλκίδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.