Ιμεράι: «Πάμε με τον σταυρό στο χέρι και ηθικά είμαστε πρώτοι»

Σε διάψευση των όσων λέγονται περί φιλίας του ίδιου με τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, προχώρησε, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Μαστρογιάννη, στον Blue Heart FM 105,1, ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης Βόλου, Νίκος Ιμεράι, που ανέφερε ότι αυτά τα διαδίδουν κάποιοι, για να σπείρουν διχόνοια στον σύλλογο.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου των κυανόλευκων μίλησε επίσης για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τη μάχη του πρωταθλήματος, τη σχέση του με τον κόσμο της ομάδας, αλλά και για τα επόμενα χρόνια που θέλει να δει την ομάδα που διοικεί, όπως ο ίδιος είπε, στην Α’ Εθνική. Σημαντική ήταν και η αναφορά ότι η Νίκη δεν ξέρει να παίζει βρώμικα παιχνίδια, γι’ αυτό και κοιμάται ήσυχος τα βράδια. Συμπλήρωσε δε ότι ο κόσμος γνωρίζει ποιος έχει τη βοήθεια εξωγενών παραγόντων και πως η δική του ομάδα πάει με τον σταυρό στο χέρι. Μάλιστα χαρακτήρισε τη Νίκη ηθικά πρώτη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες:

«Αυτή η ίωση μας βρήκε στεναχωρημένος και μας αποτελείωσε».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Όπως ξέρετε, έχει γίνει μία προσπάθεια τα τελευταία δύο χρόνια για τη Νίκη, προκειμένου να την ανεβάσουμε σε άλλα επίπεδα. Πιστεύω ότι, κατά κάποιον τρόπο, τα έχουμε καταφέρει. Δυστυχώς, την περασμένη Κυριακή, ήρθε ένα αποτέλεσμα πολύ άσχημο για την ομάδα μας. Με πείραξε πολύ κι ο τρόπος που ήρθε, γιατί πέσαμε, δίχως να δώσουμε μάχη. Δε φανήκαμε, η ομάδα δεν έκανε ευκαιρία. Αν μετά το γκολ που δεχθήκαμε νωρίς η ομάδα προσπαθούσε, εγώ πρώτος θα πήγαινα να δώσω το χέρι στους παίκτες και θα τους έλεγα ότι δεν πειράζει που χάσαμε. Αλλά την περασμένη Κυριακή δεν κάναμε ούτε ευκαιρία».

Για το αν χάθηκε το πρωτάθλημα:

«Δε χάθηκε ακόμα τίποτα. Η ομάδα, όπως όλοι ξέρουμε, έχει κάνει μία πολύ καλή πορεία. Εγώ είμαι καινούριος, αλλά εσείς που είστε παλιότεροι, θυμάστε τέτοια ανάλογη πορεία; Η ομάδα, μέχρι πριν μία εβδομάδα, ήταν αήττητη στο πρωτάθλημα κι είχε 13 συνεχόμενες νίκες. Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό και μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει. Φτιάξαμε το όνομα του συλλόγου, καθώς από προηγούμενες διοικήσεις υπήρχαν απλήρωτοι παίκτες και απλήρωτα πρόστιμα. Προσπαθούμε καθημερινά κι έχουμε ξαναπεί πως δεν είμαστε εφοπλιστές, είμαστε μεροκαματιάρηδες. Ξυπνάμε 6 το πρωί και πιάνουμε δουλειά για το μεροκάματο. Με αυτά τα λίγα, κάνουμε ό,τι μπορούμε για τον σύλλογο και νομίζω πως τον έχουμε νοικοκυρέψει. Ο κόσμος βλέπει την προσπάθεια που γίνεται. Τάξαμε πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, πράγματα αυτονόητα».

Για τους επιπλέον παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στην ήττα της ομάδας από τον Ολυμπιακό:

«Πολλοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο για την ήττα μας με τον Ολυμπιακό, πιστεύω. Δύο παιδιά αρρώστησαν τελευταία στιγμή (σ.σ. Τσεμπερίδης, Καντούτσης) και με τις άλλες απουσίες χάσαμε το κέντρο. Δεχτήκαμε ένα γκολ νωρίς, από αμφισβητούμενη φάση, κι όταν ξεκινάς το παιχνίδι, κυνηγώντας το αποτέλεσμα από τα αποδυτήρια, είναι δύσκολο. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Εγώ πίστευα ότι δε θα μπορούσαμε να χάσουμε από τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε το άγχος. Εμείς πηγαίναμε για δύο αποτελέσματα και γενικά πίστευα ότι είμαστε καλύτεροι. Δυστυχώς, δεχτήκαμε γκολ νωρίς κι αντίδραση δεν υπήρξε. Εκεί που ήσουν σε θέση οδηγού, κυνηγούσες το αποτέλεσμα».

Για τον κόσμο της Νίκης στο ντέρμπι και για τα επεισόδια:

«Παρά το γεγονός πως η Νίκη έχανε, ο κόσμος συνέχισε να τραγουδά και να χαίρεται με την ομάδα, πράγμα σπάνιο για τον οποιονδήποτε σύλλογο. Όσον αφορά τα γεγονότα εκτός γηπέδου, ήταν πολύ λίγος ο κόσμος που τα προκάλεσε, 5-6 άτομα. Μερικοί άνθρωποι, όμως, έδωσαν παραπάνω διαστάσεις και τους έκαναν 200-300. Δε γνωρίζω γιατί έγινε αυτό. Επίσης, οι ζημιές δεν ήταν τεράστιες, όπως τις περιέγραψαν. Δεν έγινε η καταστροφή του Πανθεσσαλικού. Αν γινόταν, δε θα γίνονταν όλες οι επισκευές σε μία μέρα. Μερικοί ήθελαν να το κάνουν αυτό, επειδή προφανώς είχαν κάποιο όφελος. Πρόκειται για ένα στημένο γεγονός».

Για την ανακοίνωση των οργανωμένων, μετά το ντέρμπι, σύμφωνα με την οποία η ομάδα δεν προστατεύτηκε:

«Καταλαβαίνω την οργή των οργανωμένων, γιατί κι εγώ είμαι κομμάτι της Νίκης και ως οπαδός της κι εγώ στεναχωρήθηκα. Σε αυτό το κομμάτι κάνουμε ό,τι μπορούμε, άσχετα αν δεν μπορούμε 100% να πετύχουμε. Δυστυχώς, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που εγώ δεν μπορώ να επέμβω και να παίζω βρώμικα παιχνίδια. Με τις γνώσεις που έχουμε, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Εμείς στη Νίκη παίζουμε μόνο ποδόσφαιρο. Αυτό ξέρουμε να κάνουμε, όλα τα άλλα δεν τα γνωρίζουμε κι ούτε θα μπούμε στο τρυπάκι να παίζουμε βρώμικο ποδόσφαιρο. Όλα του τα χρόνια, ο σύλλογος έμεινε ανόθευτος, εμείς δε θα αλλάξουμε τις αρχές του. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια».

Για τη φετινή άνοδο και τη νέα χρονιά που μπορεί να βρει τη Νίκη στη Β’ Εθνική σαν ΠΑΕ:

«Σίγουρα, φετινός μας στόχος είναι η άνοδος. Άλλωστε, το είχα πει από την αρχή, μόνο με την άνοδο συμβιβάζομαι με αυτήν την ομάδα και με αυτούς τους παίκτες που έχουμε φέρει. Από  ‘κει και πέρα, είμαι έτοιμος να αναλάβω μία ΠΑΕ, αυτός είναι ο σκοπός μας. Δεν ήρθαμε εδώ να κάνουμε πλάκα, ήρθαμε να πάμε τη Νίκη ψηλά, με τη βοήθεια του κόσμου. Πιστεύω ότι και μόνος μου μπορώ, αλλά καλύτερα είναι να έχεις τον κόσμο σύμμαχο. Είμαι διατεθειμένος να βάλω ένα «Χ» ποσό, ένα ποσό να βάλει και ο κόσμος και να πάμε φουλ για άνοδο στην Α’ Εθνική. Δεν υπάρχει επιστροφή, δε θα κάνουμε κανένα βήμα πίσω».

Για το ρόστερ της νέας χρονιάς:

«Ο κορμός αυτός θα κρατηθεί και η ομάδα θα ενισχυθεί με 5-6 καλές μεταγραφές. Έτσι άνετα πας για πρωταθλητισμό. Στη Β’ Εθνική φέτος δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο. Και η Νίκη και ο Ολυμπιακός, αυτήν τη στιγμή, αν ήταν στη Β’, θα είχαν πολύ καλύτερες ομάδες από την πλειονότητα των ομάδων της κατηγορίας».

Για το θέμα με το Πανθεσσαλικό και για το αν υπήρξε αθέτηση συμφωνίας από πλευράς Ολυμπιακού:

«Οι συμφωνίες είναι, για να τηρούνται. Από την πλευρά μας, ήμασταν κύριοι, το γήπεδο είναι το σπίτι μας και πρέπει να το προσέξουμε, όχι μόνο εμείς, αλλά και ο συμπολίτης. Δεν είναι το ίδιο να προπονείσαι σε ένα γήπεδο με χόρτο και σε ένα πλαστικό. Εμείς πηγαίνουμε να προπονηθούμε στο πλαστικό, προκειμένου να τηρήσουμε τη συμφωνία μας. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προπονούνται σε χόρτο».

Για τα δύσκολα πρώτα χρόνια της έλευσής του από την Αλβανία στην Ελλάδα:

«Το 1992 που ήρθα, τα χρόνια ήταν δύσκολα. Ήρθαμε με τα πόδια στην Ελλάδα, έχω κάνει όλες τις δουλειές. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Και τα ρούχα της δουλειάς δεν κάνουν τον άνθρωπο, δε μου άρεσαν ποτέ τα όμορφα ρούχα. Αν δεις κουστουμαρισμένο άνθρωπο, λένε, είναι άφραγκος. Όλα γίνονται με τη δουλειά. Αν περιμένεις να σου έρθουν πράγματα μόνα τους, είναι πολύ δύσκολο. Μόνο με τη δουλειά μπορείς να τα καταφέρεις. Αυτό λέω στους παίκτες κι είναι και φιλοσοφία του προπονητή μας. Αν θέλετε να παίξετε ποδόσφαιρο σε μεγαλύτερη κατηγορία, πρέπει να δουλεύετε σαν να είστε παίκτες της Σούπερ Λιγκ».

Για το πώς αναμείχθηκε στα διοικητικά της Νίκης:

«Ο γιος μου μού κόλλησε το “μικρόβιο”. Από μικρός ήταν στους οργανωμένους και στα συνθήματα. Επίσης, με συγκινεί ο ύμνος της ομάδας, γιατί κι εγώ είμαι πρόσφυγας. Έτσι ξεκίνησε όλη η ιστορία. Μπήκα, αρχικά, ως χορηγός στην ομάδα. Τον Θοδωρή τον Σδούγκο τον ήξερα από παλιά, λόγω της δουλειάς μου. Πριν τρία χρόνια, μου είχε κάνει πρόταση να μπω χορηγός στη φανέλα της Νίκης και φυσικά δέχτηκα αμέσως. Έδωσα ένα πολύ καλό ποσό τότε για την ομάδα και το έκανα μέσα από την καρδιά μου. Από τότε συνέχισα να προσπαθώ να βοηθήσω, όσο μπορώ τον σύλλογο».

Για τον κόσμο και την αγάπη του προς το πρόσωπό του:

«Την καταλαβαίνω την αποδοχή του κόσμου. Όταν μπαίνω στο γήπεδο κι όλοι με χειροκροτούν ή μου φωνάζουν, είναι όμορφο συναίσθημα».

Για το πώς αντιμετώπισαν οι ποδοσφαιριστές την ήττα από τον Ολυμπιακό και το τι συζητήθηκε μεταξύ αυτών και της διοίκησης στη συνάντηση του Σαββάτου στο Πανθεσσαλικό:

«Υπάρχουν παιδιά που είναι ευαίσθητα κι όλοι οι ποδοσφαιριστές στεναχωρήθηκαν από την ήττα με τον Ολυμπιακό. Μία εβδομάδα ήταν σε πολύ χάλια ψυχολογική κατάσταση. Εμείς, ως διοίκηση, τους είπαμε πως δεν έχει τελειώσει τίποτα και να σηκώσουν το κεφάλι. Ήταν απλώς ένα άσχημο αποτέλεσμα, το οποίο δεν μπορεί να φέρει την καταστροφή. Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον και να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Όλες οι ομάδες μπορούν να κάνουν ζημιά, όταν τους δίνεις τα περιθώρια να ελπίζουν σε κάτι. Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι σε όλο αυτό, όπως η τύχη κι άλλοι εξωγενείς παράγοντες που παίζουν ρόλο σε ένα αποτέλεσμα. Εμείς δεν τα έχουμε αυτά. Για μένα, είμαστε πρώτοι ηθικά. Δεν έχουμε τη βοήθεια από κανέναν, ο κόσμος γνωρίζει ποιος έχει αυτούς τους παράγοντες. Εμείς με τον σταυρό στο χέρι έχουμε φτάσει εδώ».

Για την αναδιάρθρωση:

«Αρχικά, πιστεύω κι είμαι σίγουρος πως η ομάδα θα κάνει το καθήκον της και θα πετύχει την άνοδο. Εφόσον τα πράγματα, μέχρι στιγμής, δεν έχουν αλλάξει, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι από φέτος. Σε ένα μήνα τελειώνει το πρωτάθλημα, τι να αλλάξει τώρα; Καλή είναι η αναδιάρθρωση να γίνει, αλλά του χρόνου να ισχύσει. Πρέπει να γίνει σταδιακά. Ας γίνει Β’ Εθνική δύο ομίλων, προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα για τις ομάδες. Δε γίνεται να πας δύο φορές στη Ρόδο ή δύο στην Κρήτη, είναι τεράστια τα έξοδα. Επαναλαμβάνω, είναι καλή η αναδιάρθρωση, πρέπει να γίνει, αλλά πρέπει να ισχύσει από του χρόνου. Θέλει προσεκτικές κινήσεις και μελέτη.

Εμείς, ως Νίκη, έχουμε κάνει τα σχέδιά μας, μελετάμε και θα υποβάλουμε μία πρόταση που πιστεύω ότι θα είναι η πιο σωστή λύση για του χρόνου. Έχουμε μιλήσει και με άλλες ομάδες, οι βουλευτές της περιοχής μας βοηθούν επίσης κι είναι σύμφωνοι με εμάς. Πρέπει να ισχύσει ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα (σ.σ. να μη γίνει η Super League 2 και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής ν’ ανέβουν στην τωρινή Football League)».

Για την εκκαθάριση:

«Είμαστε σε καλό δρόμο και θα έχουμε σίγουρα τα αποτελέσματα που θέλουμε. Θα είμαστε από τους λίγους συλλόγους στην Ελλάδα που δε θα έχει καθόλου χρέη. Τη νέα χρονιά, θα κάνουμε πάλι το νοικοκυριό μας. Δεν μπορείς να απλώνεις τα πόδια σου πέρα από το πάπλωμα, θα κρυώσεις. Όσο πάει το πάπλωμά μας. Η δυναμική της Νίκης είναι πολύ μεγάλη. Έχει τεράστια ιστορία και θέλω αυτή η ιστορία να συνεχιστεί».

Για τα λάθη του, όσο ασχολείται με τα διοικητικά της Νίκης:

«Άνθρωποι που δουλεύουν, κάνουν σίγουρα λάθη. Έχουμε κάνει λάθη, τα οποία, μάλιστα, τα έχουμε πληρώσει. Το μεγαλύτερο, για μένα, είναι ότι πέρσι δεν πήγαμε φουλ για άνοδο και σκορπίσαμε έτσι χρήματα. Έπρεπε από πέρσι να κάνουμε την προσπάθεια. Αν είχαμε πέρσι τη φετινή ομάδα, δε θα υπήρχε κανένας ΝΠΣ. Εξάλλου, και πέρσι, μόνο τη διαιτησία δεν καταφέραμε να κερδίσουμε».

Για την υποτιθέμενη φιλία του με τον Αχιλλέα Μπέο:

«Με τον κ. Μπέο ούτε έχουμε βρει, ούτε έχουμε χάσει κάτι. Δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του, δε μας συνδέει τίποτα, απλώς είναι ο Δήμαρχος της πόλης και ως θεσμό τον σέβομαι, όπως πρέπει να τον σεβόμαστε όλοι. Δεν υπάρχουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ούτε όλα αυτά που ακούγονται. Συναντήθηκα 2-3 φορές μαζί του, για καθαρά επαγγελματικούς λόγους, που αφορούν τη δουλειά μου. Ούτε για ποδόσφαιρο μιλήσαμε, ούτε για τίποτα άλλο. Όσα δε φτάνουν μερικοί άνθρωποι, τα κάνουν κρεμαστάρια. Προσπαθούν να βρουν τρόπο να σπείρουν διχόνοιες στον σύλλογο, λέγοντας πράγματα που δεν ισχύουν».

Για το μήνυμα που έχει να δώσει για τη συνολική εικόνα της ομάδας τη φετινή χρονιά:

«Αυτά τα παιδιά έφεραν την ομάδα μέχρι εδώ, με την προσπάθεια και τον ιδρώτα τον δικό τους. Καταλαβαίνω την οργή του κόσμου για το ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά μην ξεχνάμε πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές έφεραν και τα προηγούμενα αποτελέσματα κι έχουν την ομάδα στην πρώτη θέση. Δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς ανθρώπους, οι οποίοι μόλις η ομάδα φέρνει ένα άσχημο αποτέλεσμα, μας την έχουν στημένη στη γωνία και βγαίνουν και ξεστομίζουν πράγματα που φέρνουν πρώτα απ’ όλα τους εαυτούς τους σε δύσκολη θέση. Κάποιοι άνθρωποι προφανώς έχασαν το μεροκάματό τους από τη Νίκη κι αυτό τους πόνεσε, αλλά εύχομαι να μείνουν με τον πόνο τους. Αυτοί είναι άνθρωποι που κατά τη γνώμη μου η ζωή τους είναι μία μίρλα και με τη μίρλα θα μείνουν».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.