Ισοπαλία σα νίκη στα Τρίκαλα για τον Ολυμπιακό Β. στο 93’ με Γραικό

Φάση από το σημερινό ματς

Ισοπαλία σα νίκη για τον Ολυμπιακό Β. στα Τρίκαλα, αφού οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν στο 93’ με τον Γραικό, την ώρα που βρισκόταν μία ανάσα πριν τη δεύτερή ήττα τους στο πρωτάθλημα. Αυτό το αποτέλεσμα πανηγυρίστηκε έντονα από τους ποδοσφαιριστές μαζί  με τους φιλάθλους τους, που βρέθηκαν στο πέταλο του Σταδίου των Τρικάλων. Ένταση σημειώθηκε με την έναρξη του αγώνα και στο γκολ των Τρικάλων στα επίσημα, όπου βρίσκονταν και άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου.

Μέχρι το 24’ που τα Τρίκαλα πέτυχαν το γκολ, οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι. Μόνο όταν βρέθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου πίσω στο σκορ έβγαλε αντίδραση, χωρίς να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός πλην μίας φάσης με τον Κουτσιανικούλη στο 30’, ενώ στην επανάληψη τα Τρίκαλα έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους, που όμως δεν μπορούσαν να φανούν επικίνδυνοι πλην της καλής στιγμής στο 68’ με Σκοπελίτη και Μπουτζίκο, έχοντας μία ανούσια κατοχή για αρκετά λεπτά. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι που δεν τα παράτησαν και έδειξαν να μη συμβιβάζονται με τίποτα με ένα νέο αρνητικό αποτέλεσμα «χτύπησαν» στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και έφυγαν με τον βαθμό από μία πολύ δύσκολη έδρα.

Η διάταξη των ομάδων

Τερματοφύλακας για τα Τρίκαλα ήταν ο Ζαρόπουλος, στόπερ οι Γιαννίτσης και Οικονομόπουλος και πλάγιοι μπακ οι Σανδραβέλης στα δεξιά και Ντόσης στην απέναντι πλευρά. Ριζογιάννης και Τεγούσης ήταν οι αμυντικοί μέσοι, ο Πελάεθ είχε οργανωτικά καθήκοντα μπροστά τους, ενώ τον φορ Σταματή βοηθούσαν από τα πλάγια ο Τσίπρας από τα δεξιά και ο Λώττας από τα αριστερά, με τον τελευταίο να συγκλίνει συνεχώς στον άξονα, ενώ ο Τσίπρας έπαιζε πιο κοντά στη γραμμή.

Για τον Ολυμπιακό Βόλου επελέγη ο Μακρυωνίτης κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν οι Γραικός, Βοσνακίδης, Φαζός, Μπουτζίκος. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Τσιάρας, Στεφάνοβιτς και Σκοπελίτης, στα άκρα οι Κουτσιανικούλης και Ράντι και φορ ο Τσίτας σε σύστημα 4-3-3.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Πρώτη φάση στο 12’, με τον Ισπανό Πελάεθ να τροφοδοτεί τον Τσίπρα, ο οποίος λίγο έξω από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής σούταρε, αλλά έβαλε την κόντρα ο Φαζός και η μπάλα πέρασε κόρνερ. Στο  15’ ο Ριζογιάννης μετά από διώξιμο με τις γροθιές του Μακρυωνίτη σε φάουλ του Λώττα από τα δεξιά έκανε από μακριά το σουτ πάνω από τα δοκάρια.

Στο 19’ ο Ντόσης δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής από θέση μέσα αριστερά και ανάγκασε σε μία δύσκολη επέμβαση τον Μακρυωνίτη. Τα Τρίκαλα ήταν αυτά που από την αρχή του ματς είχαν την πρωτοβουλία και ο Ολυμπιακός Β. περισσότερο παθητικό ρόλο και οι γηπεδούχοι στο 24’ κατάφεραν να μετουσιώσουν σε ένα γκολ την υπεροχή τους. Από φάουλ του Λώττα, ο προωθημένος Οικονομόπουλος έκανε την κεφαλιά-πάσα από τα αριστερά της μικρής περιοχής και ο αφύλακτος και ευρισκόμενος προ κενής εστίας Πελάεθ έστειλε την μπάλα με το κεφάλι στο εσωτερικό μέρος του οριζόντιου δοκαριού και από κει εντός εστίας (χωρίς να βρει δίχτυα). Ωστόσο, ήταν ξεκάθαρο ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή και το γκολ κατακυρώθηκε σωστά. Έτσι έγινε το 1-0, με τον Ολυμπιακό Βόλου να αντιδρά στο 30’ με το πλασέ του Κουτσιανικούλη από τα αριστερά της περιοχής μετά από κάθετη του Σκοπελίτη, αλλά ο Ζαρόπουλος εκτινάχθηκε και μπλόκαρε.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 50’ σέντρα-σουτ του Γραικού ο Ζαρόπουλος απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ, το οποίο εκτελέστηκε από τα αριστερά, με τον Βοσνακίδη να κάνει την κεφαλιά, που ήταν αδύναμη, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο γκολκήπερ των γηπεδούχων.

Στο 55’ ο Σταματής έφυγε μόνος από τα δεξιά και μπήκε στην περιοχή, όπου ήταν παίκτες του Ολυμπιακού Β., που τον πίεσαν, με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ να τελειώνει τη φάση μ’  ένα σουτ με το αριστερό ψηλά πάνω από την εστία, χωρίς να ανησυχήσει ο Μακρυωνίτης.

Στο 66’ μετά από φάουλ που κέρδισε ο Κουτσιανικούλης στην αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής και απομάκρυνση της τρικαλινής άμυνας, η μπάλα έφτασε στον Σκοπελίτη λίγο έξω από τη περιοχή που σούταρε με το αριστερό. Ο Μπουτζίκος που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας την ακούμπησε με το κεφάλι και την έστειλε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι στην καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού Β. μέχρι τότε στο παιχνίδι.

Στο 68’ τα Τρίκαλα απάντησαν με τον Σταματή μέσα στην περιοχή να γυρίζει ωραία το σώμα του και να σουτάρει με το δεξί στην κλειστή γωνία του Μακρυωνίτη, που με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε.

Τελικά στο 93’ ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε το colpo grosso, με τον Γραικό να παίρνει το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Ζαρόπουλου σε σουτ του Μπουτζίκου με το δεξί και να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, σοκάροντας τους Τρικαλινούς, που ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Ζαρόπουλος, Σανδραβέλης, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Ντόσης, Ριζογιάννης, Τεγούσης, Πελάεθ (86’ Παπαγεωργίου), Λώττας (61’ Γρηγορόπουλος), Τσίπρας, Σταματής (78’ Σταματής)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Μακρυωνίτης, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός (44’ λ. τρ. Παπαϊωάννου), Τσιάρας, Στεφάνοβιτς (62’ Ρόκας), Σκοπελίτης, Ράντι (46’ Ντούνης), Κουτσιανικούλης, Τσίτας

Στιγμές έντασης στα επίσημα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.