Ισοπαλία στο Πανθεσσαλικό για τη Νίκη, 1-1 με την ΑΕΛ

Με τα δύο γκολ να επιτυγχάνονται στο πρώτο μέρος από τους Πεντρόσο και Γαβριηλίδη στο 18’ και το 28’

Η Νίκη στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League 2 αναδείχθηκε ισόπαλη με την ΑΕΛ με σκορ 1-1 στο Πανθεσσαλικό, με τα δύο γκολ να επιτυγχάνονται στο πρώτο μέρος από τους Πεντρόσο και Γαβριηλίδη στο 18’ και το 28’.

Σίγουρα είναι σημαντικό που η Νίκη δεν έχασε και επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα μετά από τρεις σερί ήττες, κάτι που θα βοηθήσει και στην ψυχολογία της ομάδας, καθώς σε περίπτωση νέας ήττας οι αντιδράσεις μπορεί να ήταν άσχημες.

Οι γηπεδούχοι, που είχαν και πάλι την έντονη υποστήριξη του κόσμου τους, είχαν κακή απόδοση, μέχρι να δεχθούν το πρώτο γκολ στο 18’ από τον Πεντρόσο, αφήνοντας την ΑΕΛ να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο, ενώ οι κυανόλευκοι, μόλις έπαιρναν την μπάλα στα πόδια τους, την έχαναν αμέσως και παρένθεση αποτέλεσε ένα σουτ πάνω από τα δοκάρια του Πολίτη, χωρίς να ανησυχήσει τον Σουλούκο.

Πραγματικά η Νίκη ήταν αγνώριστη, ωστόσο η βολιώτικη ομάδα από κει και πέρα έβγαλε αντίδραση και στο 28’ έφερε το ματς στα ίσια με κεφαλιά του Γαβριηλίδη, που «έπνιξε» ο Σουλούκος, κάνοντας ένα ολέθριο λάθος.

Ακολούθως, η ΑΕΛ ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα και θα μπορούσε να είχε πετύχει και ένα δεύτερο γκολ ως τη λήξη του πρώτου 45λεπτου, αλλά το 1-1 έμεινε ως το ημίχρονο.

Η ομάδα του Δερμιτζάκη είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος στο β’ 45λεπτο, αλλά στο τελευταίο τέταρτο η Νίκη είχε περισσότερη ώρα την μπάλα και πίεσε χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ο Γκαραβέλης έκανε φοβερή απόκρουση στο 86′, κρατώντας το 1-1.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Η Νίκη είχε τον Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Τοπαλίδης, Αναστασίου (ακραίοι μπακ), Στίκας, Ανδρέου (στόπερ) ήταν στην άμυνα. Κυριακίδης, Γαβριηλίδης, Λίταινας τοποθετήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ οι Παναγιωτίδης (αριστερά), Πολίτης (δεξιά) ήταν στα άκρα και φορ ο Τζιώρας.

Για την ΑΕΛ ο Σουλούκος κάθισε κάτω από τα δοκάρια, οι Καλουτσικίδης, Μαϊδάνος (πλάγιοι μπακ), Ηλιάδης, Γιανναράκης (στόπερ) αποτέλεσαν την τετράδα της άμυνας, Πλέγας, Αντράντα, Παπαγεωργίου Κ. οι τρεις κεντρικοί χαφ, τη στιγμή που από τα πλάγια βοηθούσαν τον φορ Πεντρόσο οι Κοσσονού (αριστερά) και Μαυριάς (δεξιά).

Το φιλμ του αγώνα

Α’ μέρος

12’ σουτ εκτός περιοχής του Πολίτη με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια

13’ τη σέντρα-σουτ του Μαυριά μπλόκαρε ο Γκαραβέλης στην αριστερή του γωνία

17’ εκτίναξη του Γκαραβέλη στη δεξιά γωνία και δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ στο σουτ του Κ. Παπαγεωργίου

18’ ΓΚΟΛ 0-1 ο Μαυριάς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Πεντρόσο μετά από κεφαλιά-πάσα του Πλέγα άνοιξε το σκορ με νέα κοντινή κεφαλιά

19’ σουτ του Μαυριά που κόντραρε, με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι κόρνερ

22’ κεφαλιά του Γαβριηλίδη μετά το κόρνερ του Κυριακίδη έφυγε πάνω από τα δοκάρια

28’ ΓΚΟΛ 1-1 από σέντρα του Αναστασίου από τ’ αριστερά και κεφαλιά του Γαβριηλίδη στη δεξιά γωνία ήρθε η ισοφάριση, με τον Σουλούκο να μην μπορεί να συγκρατήσει την μπάλα στην προσπάθειά του να μπλοκάρει και να φέρει ακέραια την ευθύνη για το τέρμα που δέχθηκε η ομάδα του

36’ αντεπίθεση της ΑΕΛ μετά από λάθος του Πολίτη, με τελικό αποδέκτη τον Κ. Παπαγεωργίου, που σούταρε από θέση μέσα δεξιά της περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ανδρέου και έφυγε κόρνερ

38’ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ, με την κεφαλιά του Κ. Παπαγεωργίου να φεύγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι

42’ αριστερό σουτ του Αντράντα εκτός περιοχής, που ήταν άστοχο

43’ το σουτ του Πολίτη από τα δεξιά της περιοχής κόντραρε στον Ηλιάδη και έφυγε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο

Β’ μέρος

48’ άστοχο το αριστερό σουτ του Μαυριά εκτός περιοχής, χωρίς καμία ανησυχία για τον Γκαραβέλη

64’ τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ, με τον Πεντρόσο να βλέπει την μπάλα να του στρώνεται μετά από προσπάθεια του Κυριακίδη να διώξει, αλλά ο φορ των φιλοξενουμένων έστειλε την μπάλα με αριστερή βολίδα λίγο άουτ

67’ η μπάλα πήγε στη ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαριού μετά από σουτ του Νίνο από θέση μέσα δεξιά της περιοχής

74’ ο Πέττας έβγαλε από τα δεξιά τη σέντρα στο πίσω δοκάρι και ο Κάσσος πήρε την κεφαλιά που μπλόκαρε ο Σουλούκος

77’ λίγο πάνω από τα δοκάρια το σουτ του Παναγιωτίδη, με τον Σουλούκο να ελέγχει

86’ σπουδαία απόκρουση του Γκαραβέλη σε κόρνερ στο αριστερό του παραθυράκι μετά το φάουλ του Κ. Παπαγεωργίου

91’ το φάουλ του Μιράντα κόντραρε στο τείχος και πέρασε κόρνερ

ΝΙΚΗ: Γκαραβέλης, Τοπαλίδης (75’ Μιράντα), Αναστασίου, Στίκας, Ανδρέου, Κυριακίδης, Γαβριηλίδης, Λίταινας (70’ Πέττας), Παναγιωτίδης (87’ Μακατσάρια), Πολίτης, Τζιώρας (46′ Κάσσος)

ΑΕΛ: Σουλούκος, Καλουτσικίδης (79’ Αθ. Παπαγεωργίου), Μαϊδανός  (79’ Γ. Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Γιανναράκης, Πλέγας, Αντράντα (87’ Θωμαΐδης), Παπαγεωργίου Κ., Κοσσονού (65’ Νίνο), Μαυριάς, Πεντρόσο.

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.