Ήττα για τον Ολυμπιακό Βόλου, 1-2 από την ΑΕΛ

Για τη 15η αγωνιστική της Super League 2

Το γρήγορο γκολ που δέχθηκε στο πρώτο μέρος του αγώνα, αλλά και η έλλειψη δυνάμεων από ένα σημείο και μετά κόστισαν στον Ολυμπιακό Βόλου, που γνώρισε ην ήττα 1-2 από την ΑΕΛ, με τον Μάριο Όγκμποε να πετυχαίνει τα τέρματα των φιλοξενούμενων, και τον Στάμου να ισοφαρίζει προσωρινά στην αρχή του δευτέρου μέρους.

Πολλά εξάλλου ήταν τα νέα πρόσωπα στη σύνθεση των «ερυθρόλευκων», με τους Ντιαμπί και Γκαργκαλατζίδη να παίρνουν θέση στην ενδεκάδα, ενώ χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Νάνι και Ασαμόα, στο ντεμπούτο του Βασίλη Βούζα στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Βόλου.

Νωρίς πίσω στο σκορ

Αν και προερχόμενος από μακρά αγωνιστική αποχή, ο Ολυμπιακός Βόλου έδειχνε να παλεύει, αλλά το κακό ήταν ότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, οπότε αναγκάστηκε να κυνηγά την ισοφάριση.

Από εκτέλεση πλαγίου ο Ακούνια έπιασε ένα γυριστό σουτ για την ΑΕΛ, αλλά ο Ξενοδόχοβ δεν ανησύχησε, ενώ στο 3΄ο Κουντουριώτης κινήθηκε από αριστερά, έκανε τη σέντρα, αλλά βγήκε για να μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.

Στο 6ο λεπτό όμως ο Φιλίποβιτς ολιγώρησε και μετά από βαθιά μπαλιά, ο Όγκμποε βγήκε απέναντι στον Ξενοδόχοβ και δεν αστόχησε, με αποτέλεσμα να γίνει το 0-1 για τους φιλοξενούμενους…

Ο Ολυμπιακός Βόλου χρειαζόταν άμεσα να δώσει απαντήσεις και προσπάθησε να πιέσει περισσότερο, με τον Βερνάρδο στο 9’ να μην μπορεί να κάνει το σουτ όπως θα ήθελε όντας εντός περιοχής, ενώ δύο λεπτά αργότερα και μετά από φάση διαρκείας, ο Κόλα είχε μία τελική προσπάθεια, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 16’ όμως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μία πραγματικά σπουδαία ευκαιρία με τον Χατζή να βγάζει σέντρα ακριβείας και τον Κουντουριώτη να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την οριζόντια δοκό της εστίας του Θεοδωρόπουλου. Από την άλλη στο 22’ παραλίγο να γίνει η ζημιά για τον Ολυμπιακό Βόλου όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Αμπούντ, σχεδόν από τη γωνία του κόρνερ παραλίγο η άμυνα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ξενοδόχοβ. Όμως, από το κόρνερ που προέκυψε, ο Γκαργκαλατζίδης πέταξε την μπάλα μπροστά, ο Βερνάρδος έκανε το σπριντ, αλλά με δυο αμυντικούς πίσω του έστειλε την μπάλα στα χέρια του Θεοδωρόπουλου στο 23’. Από την άλλη στο 25΄ο Ακούνια έπιασε ένα δυνατό σουτ στο ύψος του ημικυκλίου, με τον Ξενοδόχοβ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ,

Ο Ολυμπιακός Βόλου έδειχνε θέληση και οι παίκτες του έβγαζαν σέντρες, αλλά μέσα στην αντίπαλη περιοχή δεν κατάφερνε να ολοκληρώσει τις φάσεις. Στο 36 από εκτέλεση φάουλ του Κόλα με παρέμβαση του Στάμου η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι για να καταλήξει άουτ, ενώ ο Φιλίποβιτς σταμάτησε την μπάλα λίγο πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας του Ολυμπιακού Βόλου μετά από σουτ του Όγκμποε.

Γρήγορη ισοφάριση αλλά και δεύτερο γκολ από τον Όγκμποε

Όπως γρήγορα προηγήθηκε στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ, έτσι και ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να σκοράρει άμεσα με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου. Ο Σκοπελίτης εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά έξω από την περιοχή του Θεοδωρόπουλου, και ο Στάμου με πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων για το 1-1.

Στο 58’ και ενώ η ΑΕΛ βγήκε και πάλι μπροστά ο Γκοτζαμανίδης έκανε ένα γυριστό σουτ εντός της περιοχής του Ξενοδόχοβ, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου να κάνει σπουδαία επέμβαση, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι και πάλι προηγήθηκαν στο σκορ στο 63’. Ο Χατζής έκανε το σουτ, ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε και βγήκε η επίθεση για τους Λαρισαίους με τον Όγκμποε να κάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ξενοδόχοβ.

Ο ρυθμός εμφανώς έπεσε από εκείνο το σημείο και μετά, με τις δυνάμεις να λιγοστεύουν. Ο Ξενοδόχοβ μπλόκαρε ένα σουτ του Ακούνια στο 69’, με την ΑΕΛ να κοιτά και πάλι τα μετόπισθεν από εκεί και πέρα, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου έπρεπε και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης αλλά και να προσέχει τις αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων. Σε αντεπίθεση ο Όγκμποε βρέθηκε απέναντι στον Ξενοδόχοβ αλλά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Όσο και να προσπάθησε να πιέσει στα τελευταία λεπτά ψηλά ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τη φάση που θα του επέτρεπε να πετύχει έστω το γκολ της ισοφάρισης.

Ολυμπιακός Βόλου (Βούζας): Ξενοδόχοβ, Γραικός, Σκοπελίτης, Φιλίποβιτς, Στάμου, Κόλα (90’ Μαρκοπουλιώτης), Κουντουριώτης, Ντιαμπί (64’ Κατσούκης), Γκαργκαλατζίδης (74’ Ασαμόα), Χατζής, Βερνάρδος (74΄Νάνι)

ΑΕΛ (Γκουτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Αμπούντ, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς (52’ Παπαγεωργίου Θ.), Παπαγεωγίου Κ. (52’ Γιάκος), Γλυνός (73’ Μαυριάς), Όγκμποε, Κολομπίνο (52’ Ραμίρεζ), Ακούνια (90’ Μιλτιάδης).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.