Ήττα για τον Ολυμπιακό Βόλου, 55-66 από τον Ερμή Σχηματαρίου

Πάλεψαν για κάτι καλύτερο οι «ερυθρόλευκοι»

Το τελικό 55-66 αδικεί τον Ολυμπιακό Βόλου στο παιχνίδι με τον Ερμή Σχηματαρίου, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανταγωνιστικοί, αλλά ήθελε λίγη περισσότερη προσοχή και μερικά σφυρίγματα λιγότερα σε βάρος τους από τους διαιτητές της αναμέτρησης για να φτάσουν στη νίκη. Ωστόσο ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόσωπο και πάλεψε απέναντι στον αήττητο Ερμή…

Η αρχή δεν ήταν κακή για τον Ολυμπιακό Βόλου, που έπαιρνε πόντους από διάφορους παίκτες αλλά ο Ερμής είχε για μία ακόμη φορά σε καλή ημέρα τον Δημητριάδη. Από τους γηπεδούχους Σιμάκης και Παρασκευάς το πάλευαν, ώστε η διαφορά να μην ξεφύγει υπέρ των φιλοξενούμενων, αλλά το +4 του πρώτου δεκαλέπτου και το +6 του δευτέρου για τον Ερμή Σχηματαρίου ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα.

Πιο επιθετικά μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ερμής Σχηματαρίου με τον Δημητριάδη να φτάνει τους 13 πόντους από τη μία και τον Γιώργο Βλιώρα να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ μετά το πρώτο τετράλεπτο για να κόψει τις επιθετικές ορέξεις των φιλοξενούμενων, που είχαν κάνει ήδη ένα 5-11  (31-43).

Βέβαια η αστοχία των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου ήταν χαρακτηριστική, με τον Σιμάκη όμως να σημειώνει δύο κρίσιμα τρίποντα, ενώ πόντους έδινε και ο Παρασκευάς μέσα στη ρακέτα. Ένα τρίποντο του Γκοντόπουλου συνετέλεσε κι αυτό βέβαια στο η διαφορά να μείνει σε διαχειρίσιμα επίπεδα (-6 σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου και 43-49 το σκορ) για το 4ο δεκάλεπτο.

Το καλάθι και η εύστοχη βολή του Παρασκευά στην αρχή της τελευταία περιόδου μείωσε ακόμη περισσότερο (46-49), όπως και το τρίποντο του Αναγνωστόπουλου (49-51). Όμως δύο τρίποντα των Kαρακωνσταντάκη και Δημητριάδη έφεραν και πάλι τον Ερμή στο +8 (49-57), σε συνδυασμό με 2-3 κακές επιλογές των «ερυθρόλευκων» στην επίθεση.

Και πάλι όταν βρήκε ο Ολυμπιακός Βόλου λύσεις, ήρθε ένα αντιαθλητικό φάουλ που «είδαν» οι διαιτητές και έδωσε την ευκαιρία στο 15 με δύο βολές να δώσει πάλι διαφορά 6 πόντων στον Ερμή (53-59) ενώ η τεχνική ποινή στον Ίλτσογλου για διαμαρτυρία 2’54’’ πριν από το τέλος έδωσε μία εύστοχη βολή του ίδιου παίκτη (53-60).  Στη συνέχεια, ένα τρίποντο του Δουρούκη έδωσε αέρα  δέκα πόντων στους φιλοξενούμενιυς (53-63), διαφορά που αυξήθηκε με τρίποντο του Κυριακόπουλου (54-66), πριν την τελευταία εύστοχη βολή του Παρασκευά για τη διαμόρφωση του τελικού 55-66.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 26-32,  43-49, 55-66

Ολυμπιακός Βόλου (Βλιώρας): Αγκρής, Ροδολάκης, Γκοντόπουλος 10 (2), Ίλτσογλου 8, Αναγνωστόπουλος 8 (2), Καραμήτσος, Ευαγγελινός 3 (1), Σταθούρος, Σιμάκης 11 (2), Παρασκευάς 15, Γιαννίκος.

Ερμής Σχηματαρίου (Οικονόμου): Κυριακόπουλος 8 (2), Ανδρέου, Δουρούκης 3 (1), Ζαρμακούπης 9, Χατζηγιαννάκης 3 (1), Καλημέρης 8, Χάλιος 2, Καρακωνσταντάκης 5 (1), Δημητριάδης 19 (2), Μπακέας 9 (3), Ζορμπάνος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.