Ήττα με 1-0 για τον Γ.Σ. Αλμυρού στο πρώτο τεστ από τον Ολυμπιακό Π.

Φάση από το φιλικό στα Χάνια με πρωταγωνιστές τους Καρρά και Αλεξανδρή
Πολύ καλό βαθμό μεσοαμυντικά πήρε η ομάδα του Στέλιου Αρσένου

Ο Γ.Σ. Αλμυρού έδωσε το πρώτο του φιλικό το Σάββατο στο γήπεδο του ξενοδοχείου «Μάνθος» στα Χάνια Πηλίου με αντίπαλο την Κ20 του Ολυμπιακού Πειραιώς. Το τελικό σκορ απέναντι σε μία πολύ καλά δουλεμένη ομάδα ήταν το 1-0 εις βάρος της ομάδας του Στέλιου Αρσένου, που πήρε πολύ καλό βαθμό μεσοαμυντικά.

Σίγουρα όμως, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερα στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι, εκεί όπου αφενός χρειάζεται ενίσχυση με ένα-δύο παίκτες, που θα χτυπάνε ενδεκάδα, αν και σίγουρα υπάρχει πολύς χρόνος να βελτιώσουν ό,τι αδυναμίες και να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις υπάρχουν.

Με τρεις αμυντικούς μέσους η ενδεκάδα

Ο Στέλιος Αρσένος που δεν έχει τον κλασικό οργανωτή, όπως είχαν πέρσι τον Κιπτίου γι’ αυτό τον ρόλο οι προκάτοχοί του, επέλεξε να αγωνιστεί με τρία αμυντικά χαφ, τους Βαγγέλη, που έμενε πιο πίσω, και τους Αλεξανδρή και Δημηνά, που έπαιζαν ως εσωτερικοί μέσοι μπροστά του. Στο τέρμα ήταν ο Σταυράκης, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που έβγαλε το 90λεπτο, ενώ στην άμυνα από δεξιά προς τ’ αριστερά ήταν οι Καρράς, Στουρνάρας, Ναουμίδης και Καλαμίδας. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής, τοποθετήθηκαν ο Κοντοβάς στα δεξιά και ο Τσιώλης από την απέναντι πλευρά, ενώ φορ ήταν ο Τζοβάρας.

Στην αρχή του δεύτερου μέρους ο Κόκκας πέρασε στη θέση του Καλαμίδα, κάτι που έφερε αλλαγές στην άμυνα, που αποτελούνταν από τον νεοεισελθόντα δίπλα στον Ναουμίδη στο κέντρο της άμυνας και στα άκρα αυτής τον Στουρνάρα δεξιά και τον Καρρά αριστερά. Στο 46’ επίσης πέρασε ο Τιμπλαλέξης στη θέση του Δημηνά, με τον μικρό να δείχνει στοιχεία του ταλέντου του, ενώ ο Τζοβάρας έδωσε τη θέση του στον Τσελεπή, ο οποίος έπαιξε και στην κορυφή της επίθεσης και πλάγια αριστερά, όταν ο Τσιουρής μπήκε στο γήπεδο και αγωνίστηκε ως κλασικός προωθημένος. Άλλος ένας παίκτης που δοκιμάστηκε σε δύο διαφορετικές θέσεις ήταν ο Κρανάς (δεξί χαφ και δεξί μπακ, όταν μπήκε ο νεαρός Δήμος και έπαιξε μπροστά του στη δεξιά πτέρυγα).

Οι φάσεις

Ο Γ.Σ. Αλμυρού από το 25’ και ως τη λήξη του πρώτου μέρους κι ενώ είχε μείνει πίσω στο σκορ από το 23’ με το όμορφο πλασέ του Φέκα μέσα από την περιοχή στη δεξιά γωνία του Σταυράκη, είχε το καλύτερό του διάστημα. Τότε είχε στιγμές πίεσης στην αντίπαλη περιοχή και συνάμα δύο καλές στιγμές. Την πρώτη στο 26’ με το καλοζυγισμένο σουτ του Αλεξανδρή λίγο πάνω από τα δοκάρια και τη δεύτερη με κεφαλιά του Τζοβάρα κοντά στο δεξί δοκάρι μετά από φάουλ του Τσιώλη από τα δεξιά. Παράλληλα, κερδήθηκαν και αρκετά κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Στην επανάληψη, ο Γ.Σ. Αλμυρού άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους αντιπάλους τους, μην μπορώντας να κυκλοφορήσει αυτός την μπάλα κι έτσι δεν μπόρεσε να γίνει επικίνδυνος. Από την άλλη, οι μικροί του Ολυμπιακού μπορεί να συνδυάζονταν καλά και να έδειχναν ότι είναι αρκετά δουλεμένοι στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά δεν έκαναν τη μεγάλη φάση και τις λίγες φορές που χρειάστηκε ο Σταυράκης επενέβη χωρίς μεγάλη δυσκολία, δείγμα ότι οι Αλμυριώτες δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα, κάτι που έχει τη δικά του σημασία.

Για τον Αλμυρό αυτό το διάστημα καταγράφηκε στο 76’ το διαγώνιο σουτ του Τσελεπή από θέση μέσα αριστερά, που δε βρήκε στόχο.

Διαιτητής της φιλικής αναμέτρησης ήταν ο Κυριάκος Δημητριάδης, έχοντως βοηθούς τους Τασιόπουλο και Αναστασίου.

Το ματς παρακολούθησαν ανάμεσα σε άλλους ο πρόεδρος του Γ.Σ. Αλμυρού, κ. Κοντογεωργάκης, ο πρώην προπονητής της ομάδας, Κώστας Σταματίου, που συνομίλησε και με ανθρώπους του Ολυμπιακού Π., καθώς και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Γυμναστικού, Στέλιος Νάκας.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης, Καρράς (70′ Λάμπος), Καλαμίδας (46′ Κόκκας), Ναουμίδης (85′ Τετριμίδας), Στουρνάρας (76′ Δήμος), Δημηνάς (46′ Τιμπλαλέξης), Βαγγέλη (60′ Παπακώστας), Αλεξανδρής (80′ Μπιρμπίλης), Κοντοβάς (60′ Κρανάς), Τσιώλης (60′ Τσιουρής), Τζοβάρας (46′ Τσελεπής)

Χρ. Θαν. 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.