Ήττα με 3-0 από τον ΠΑΣ για τον Ολυμπιακό Β. με τρία γκολ στην επανάληψη

Την ήττα με σκορ 3-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο στάδιο «Ζωσιμάδες», με τους ερυθρόλευκους να κινδυνεύουν μόνο στη φάση του χαμένου πέναλτι στο 35’ του Αποστολόπουλου μέχρι να γίνει το 1-0 από τον Παμλίδη στο 67’ και να στέκονται καλά αμυντικά. Από κει και πέρα οι Γιαννιώτες ήταν εμφανώς καλύτεροι και πέτυχαν και ένα δεύτερο γκολ με τον Λέο στο 79’, για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα στο τέλος του αγώνα με απευθείας κόρνερ ο Πίτου Γκαρσία.

Ο Θωμάς Γράφας επέλεξε ένα βασικό σχήμα χωρίς εκπλήξεις, με τον Μακρυωνίτη κάτω από τα δοκάρια, τους Γραικό και Μπουτζίκο πλάγιους μπακ και τους Βοσνακίδη και Φαζό στόπερ, ενώ ανασταλτικό ρόλο στο κέντρο είχαν οι Λάσκαρης και Τσιάρας. Τέλος, πίσω από τον φορ Τσίτα κινούνταν η τριάδα Τζέφερσον, Ράντι και Σκοπελίτη.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν άφηνε στο πρώτο εικοσάλεπτο τον ΠΑΣ Γιάννινα να του δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του, με τους γηπεδούχους να έχουν μία ανούσια πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ η πρώτη ευκαιρία της ηπειρωτικής ομάδας ήρθε στο 21’ με σουτ πάνω από τα δοκάρια του Κρίζμαν, που δέχθηκε την πάσα του Νικολιά. Ο ΠΑΣ στο 35’ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Γραικού σε προσπάθεια του Μπουκουβάλα να σεντράρει. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Αποστολόπουλος, που έστειλε την μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού και έτσι το 0-0 έμεινε.

Μάλιστα, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο, με τις δύο ομάδες μετά από ένα μάλλον φτωχό 45λεπτο χωρίς φάσεις να πηγαίνουν στ’ αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Και τα τρία γκολ στην επανάληψη

Στο πρώτο μισό της επανάληψης δεν άλλαξε κατά πολύ η εικόνα του αγώνα, αλλά ο ΠΑΣ βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει στο 67’. Ο Παμλίδης γύρισε το σώμα του παίζοντας με πλάτη στην εστία και βρέθηκε μόνος με τον Γιδόπουλο, τον οποίον πλάσαρε σωστά για το 1-0. Αυτό ήταν το τέταρτο τέρμα του Παμλίδη στα φιλικά ματς.

Στο 70’ παραλίγο να έχουμε ένα τραγικό λάθος του Γιδόπουλου, που έδιωξε πάνω στον Κρίζμαν, αλλά για καλή του τύχη η μπάλα πήρε ανάποδα φάλτσα και δεν πήγε προς την εστία, αλλά γύρισε στην αγκαλιά του.

Ο Πίτου Γκαρσία στο επόμενο λεπτό εκτέλεσε με φάλτσο με το αριστερό του πόδι ένα φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα διεκδικήθηκε στο πρώτο δοκάρι, χωρίς να την ακουμπήσει κανείς, με τον Γιδόπουλο να αιφνιδιάζεται, αλλά τελικά έπεσε προς τα δεξιά της εστίας του και απομάκρυνε.

Στο 73’ χρειάστηκε και πάλι η επέμβαση του Γιδόπουλου, αφού μπλόκαρε μετά το σουτ του Σκόνδρα, που κόντραρε στον Λάσκαρη, ενώ στο 74’ ο Κρίζμαν έκανε ένα καλό σουτ μετά από προσποίηση και έπειτα από το γύρισμα του Μπουκουβάλα, αλλά μπλόκαρε ο Γιδόπουλος.

Ακολούθως, στο 77’ μετά από φάουλ ο Τσίτας ήταν στο ύψος της μικρής περιοχής, δεν πρόλαβε όμως να πλασάρει και ο Παντελάκης πρόλαβε να διώξει  με προβολή.

Στο 79’ έγινε το 2-0. Η σέντρα από τα αριστερά του Νάουμετς είχε αποδέκτη τον Γροσδάνη, που δε βρήκε γεμάτα την μπάλα, η οποία κόντραρε, αλλά επωφελήθηκε ο Λέο και από κοντά την έστειλε στα δίχτυα και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Στο 89’ λίγο πάνω από την εστία κατέληξε το σουτ του Γροσδάνη, με τη φάση να ξεκινά από την αδυναμία αρχικά του Γιδόπουλου να μπλοκάρει, ενώ  στις καθυστερήσεις με θαυμάσια εκτέλεση κόρνερ (!) του Πίτου Γκαρσία σημειώθηκε το τελικό 3-0, με τον ΠΑΣ να κυριαρχεί μετά το 1-0 και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι.

Με τον Ολυμπιακό Β. αγωνίστηκε και ο Φουτσίνι, ο οποίος δοκιμάζεται και είναι γιος του παλιού άσου του ΠΑΣ Γιάννινα και του ΠΑΟΚ, Αρμάντο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γιαννίκογλου (46’ Χουτεσιώτης), Σκόνδρας, Ζιούλης (61’ Πίτου Γκαρσία), Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Κάστρο, Νικολιάς, Καρτάλης, Παμλίδης, Κρίζμαν.Στο 74’ μπήκαν στο ματς οι Οικονομόπουλος, Ξύδας, Παντελάκης, Λέο, Νάουμετς, Ράντοβατς, Γώγος, Πήλιος και Γροσδάνης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μακρυωνίτης (65’ Γιδόπουλος), Γραικός (80’ Πριόνας), Βοσνακίδης (69’ Κόλα), Φαζός, Μπουτζίκος, Λάσκαρης (83′ Φουτσίνι), Τσιάρας (54’ Στεφάνοβιτς), Σκοπελίτης (80’ Κλεμέντε), Ράντι (65’ Πόζογλου), Τζέφερσον (51’ Ρόκας), Τσίτας (83′ Μπακουλάτι)

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.