Και ξαφνικά μπαράζ κατάταξης για τον ΓΣ Αλμυρού

Απέναντι σε Ναύαρχο Βότση και Ιωνικό Ιωνίας

Εξαπίνης κατελήφθησαν παίκτες, προπονητής και διοικούντες του ΓΣ Αλμυρού, καθώς δεν περίμεναν ότι η ΕΟΚ θα ορίσει αγώνες κατάταξης για τη Γ’ Εθνική, με αποτέλεσμα οι δεύτεροι του τέταρτου, του πέμπτου και του έκτου ομίλου να διεκδικούν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, με φόντο τη Β’ Εθνική αν υπάρξει κενό! Οπότε ο ΓΣ Αλμυρού ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τους Ναύαρχο Βότση και Ιωνικό Ιωνίας, ομάδες αμφότερες από τον Νομό Θεσσαλονίκης!

«Εμείς παλέψαμε για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης μέχρι τέλους, μιας και μεταξύ άλλων πέρα από την καλή πορεία που επιδιώκαμε συνολικά στο πρωτάθλημα, στο τέλος θέλαμε να δούμε ποια μπορεί να είναι η υπεραξία της» αναφέρει ο προπονητής του ΓΣ Αλμυρού, Παναγιώτης Νάνης, με τις εξελίξεις τελικά να προλαβαίνουν τους πάντες, μιας και η ΕΟΚ αποφάσισε να γίνουν οι αγώνες κατάταξης. «Μεγάλη Πέμπτη ενημερωθήκαμε, τονίζοντας πάντως ότι τα χρονικά περιθώρια προετοιμασίας για τέτοιους αγώνες είναι στενά. Αλλά όπως και να έχει, εμείς φυσικά θα παλέψουμε για το καλύτερο».

Έδρα των αγώνων του ΓΣ Αλμυρού με τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης θα είναι το κλειστό «Πύρρος Δήμας» στο Λιτόχωρο Πιερίας, με την αρχή να γίνεται αύριο Τετάρτη στις 18:30, όταν και η ομάδα του Παναγιώτη Νάνη αντιμετωπίζει τον Ναύαρχο Βότση, των παικτών με εμπειρία από Α1… Από τη μία ο Μιχάλης Γιαννακίδης που είναι και team manager του… ΠΑΟΚ, από την άλλη οι Γιώργος Αποστολίδης και Γιάννης Δεμερτζής, και το… κερασάκι στην τούρτα ο Αργύρης Σιώπης με εμπειρία σε Α2 και Β’ Εθνική, κάνουν τη διαφορά για το σύνολο της Καλαμαριάς. «Έχει τέσσερις παίκτες με παραστάσεις από μεγαλύτερες εμπειρίες και έχουν κίνητρο για άνοδο. Έφτασαν κοντά στην άνοδο αλλά έχασαν το ντέρμπι με τη ΔΕΚΑ με καλάθι στα τελευταία δευτερόλεπτα του Αλέξανδρου Σαμοντούροβ. Είναι λοιπόν μία πολύ έμπειρη ομάδα, πολύ επικίνδυνη γνωρίζοντας από μεγάλες αναμετρήσεις. Αλλά από την άλλη, η δική μας ομάδα έχει δείξει ότι διαθέτει μέταλλο και ότι στα δύσκολα πάντα ανταποκρίνεται».

Επόμενο παιχνίδι, όμως στις 30 Απριλίου, με αντίπαλο τον Ιωνικό Ιωνίας, ομάδα της Θεσσαλονίκης, και πάλι στο κλειστό του Λιτοχώρου. «Ο Ιωνικός είναι διαφορετική ομάδα. Έχει 1-2 έμπειρους αλλά από την άλλη διαθέτει πολύ νεαρούς παίκτες με ταχύτητα, τρέχουν πάρα πολύ στο γήπεδο και έχουν ως στόχο την άνοδο. Εκεί θεωρώ ότι πρέπει να διακόψουμε τον ρυθμό τους και από εκεί και πέρα να εκμεταλλευτούμε τη δική μας εμπειρία απέναντί τους» σχολιάζει σχετικά ο τεχνικός του ΓΣ Αλμυρού.

Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων

Σε ανακοίνωσή της η ΕΟΚ όσον αφορά τους αγώνες κατάταξης, επισημαίνει ότι σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (άρθρο 12, ΓΕ 1), θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης στις 27 και 30 Απριλίου και στις 4 Μαΐου μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την 2η θέση στον 4ο, 5ο και 6ο Όμιλο της Κατηγορίας αυτής, για τον καθορισμό της σειράς προτεραιότητας για κάλυψη τυχόν θέσεων στη Β’ Εθνική Κατηγορίας στον 3ο και 4ο Όμιλο για την αγωνιστική περίοδο 2022-23.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

27 Απριλίου

ΓΣ Αλμυρού-Ναύαρχος Βότσης («Πύρρος Δήμας», 18:30)

30 Απριλίου

Ιωνικός Ιωνίας-ΓΣ Αλμυρού («Πύρρος Δήμας», 18:30)

4 Μαΐου

Ναύαρχος Βότσης-Ιωνικός Ιωνίας (Νεάπολης, 17:00)

«Την ιστορία τη γράφουν οι παρέες»

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΓΣ Αλμυρού και μόνο που η ομάδα συμμετέχει σε διαδικασία κατάταξης μοιάζει απόλυτα ικανοποιημένη.

Ήδη σε διαδικτυακή δημοσίευσή της αναφέρει: «Θέλουμε όλο τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας για ακόμη μια φορά καθώς φέτος έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του για την ομάδα. Την ιστορία τη γράφουν οι παρέες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.