Κακό αποτέλεσμα, 0-0 ο Ολυμπιακός Βόλου με την ΑΕΠ Κοζάνης

Έχασαν δύο υπερπολύτιμους βαθμούς οι «ερυθρόλευκοι»

Σε ένα παιχνίδι που πάλεψε για κάτι παραπάνω, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπόρεσε να πετύχει έστω ένα τέρμα, που θα του έδινε τη δυνατότητα να πάρει τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς, με το 0-0 να τον αφήνει πάλι πίσω στη βαθμολογική κατάταξη.

Αγχωμένοι οι «ερυθρόλευκοι» αν και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία, με την ΑΕΠ Κοζάνης να αρκείται στην ισοπαλία.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Έψαξε τη φάση για γκολ με εμπόδιο τον αέρα…

Αν και έδειξε γενικότερα ορεξάτος να δημιουργήσει φάσεις, στο πρώτο ημίχρονο, το σύνολο του Κώστα Σταματίου δεν βρήκε το γκολ που θα ήθελε και που θα μείωνε το άγχος, αλλά δεν βγήκε κάποια, ενώ και ο αέρας δημιουργούσε εμπόδια…

Στο 2ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε αισθητή την παρουσία του, με τον Κόλα να εκτελεί το φάουλ από δεξιά και τον Παπαϊωάννου να πιάνει την κεφαλιά για να μπλοκάρει στη συνέχεια ο Καλιαμπάκας.

Στο 7 πάλι, από εκτέλεση φάουλ της ΑΕΠ, η μπάλα πέρασε από όλου για να τη βρει με το κεφάλι ο Κουλούσιας σε απόσταση αναπνοής από τον Καβουσάκη, που όμως έπεσε σωστά και μπλόκαρε με τη σειρά του. Το 12΄με σέντρα του Σκοπελίτη μετά από ατομική ενέργεια από τα δεξιά, ο Ντινόπουλος έκανε κι αυτός κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σκοπελίτης έκανε από αριστερά την μπαλιά στον κενό χώρο, με τον Ντινόπουλο όμως να μην προλαβαίνει για μισό βήμα, με αποτέλεσμα η άμυνα της ΑΕΠ ν’ απομακρύνει.

Στο 17’ ήρθε η πιο σπουδαία μέχρι εκείνο το σημείο ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον Καμπέρη να κάνει το σουτ, τον Καλιαμπάκα να αποκρούει αλλά να μην μπορεί να μπλοκάρει, κάτι όμως που έκανε ε δεύτερο χρόνο προ του Ντινόπουλου, που δεν πρόλαβε την μπάλα. Ο Σκοπελίτης ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 24’, όταν έπιασε το σουτ από πλάγια δεξιά, αναγκάζοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε ένα εντυπωσιακό μπλοκ.

Παρά τις φάσεις που προαναφέρονται, και με τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα στην πρωτοβουλία των κινήσεων, το παιχνίδι δεν είχε και τόσο έντονο ρυθμό, ενώ ο αέρας δεν ήταν ευνοϊκός για τους «ερυθρόλευκους», δυσκολεύοντας τις μπαλιές των παικτών του. Από την άλλη, σε κάποιες φάσεις, οι γηπεδούχοι φαινόταν να κλείνονται σε συγκεκριμένους χώρους, χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν από τους αντιπάλους τους για να κάνουν μακρινότερες μπαλιές.

Από εκεί και πέρα, στο 41’ ένα σουτ του Γιαρλέλη έστειλε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, ενώ στο 43’ ο Καρβούνης έκανε τη σέντρα από αριστερά, αλλά Ντινόπουλος με πόδι και Παπαδήμος με κεφάλι ταυτόχρονα δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Καλιαμπάκα.

Πάλεψε αλλά δεν σκόραρε…

Στο 54΄’ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον Σκοπελίτη να βρίσκει τον Ντινόπουλο στην πλάτη της άμυνας, ξεφεύγοντας και από τον προσωπικό αντίπαλό του. Ωστόσο το σουτ που επιχείρησε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα είδε να σταματάει στο πόδι του Καλιαμπάκα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Καρβούνης σύταρε, αλλά ο Λιάκος παρενέβη, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός Βόλου να μείνει με το κέρδος του κόρνερ μόνο.

Στη συνέχεια και στο 55’ από σουτ του Σκοπελίτη ο Ολυμπιακός Βόλου ζήτησε πέναλτι για χέρι του Κουντούρη, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Από την άλλη, στο 59’ από λάθος του Παπαϊωάννου, ο Περδόμο έγινε κάτοχος της μπάλας και από κοντινή απόσταση έπιασε την κεφαλιά, για να στείλει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καβουσάκη.

Στο 68’ από εκτέλεση φάουλ του Κόλα Καρβούνης και Διαμαντόπουλος κυνήγησαν την μπάλα, αλλά η προσπάθειά τους την έστειλε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Το παιχνίδι είχε στη συνέχεια αρκετές δυνατές φάσεις, αλλά όχι τελικές προσπάθειες, με τον Ολυμπιακό Βόλου να προσπαθεί να βγει μπροστά και την ΑΕΠ Κοζάνης να προσπαθεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο κυρίως με αντεπιθέσεις. Ήταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων βέβαια, όταν ο Ολυμπιακός Βόλου ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μυλωνά εντός αντίπαλης περιοχής, αλλά ο διαιτητής και πάλι δεν έδειξε κάτι,

Ολυμπιακός Βόλου (Σταματίου): Καβουσάκης, Μαργαρίτης (73’ Κατσαγεωργίου), Διαμαντόπουλος, Παπαϊωάννου, Κόλα, Καμπέρης, Παπαδήμος, Καρβούνης(85’ Μυλωνάς), Ντινόπουλος (63’ Σταμπουλής), Σκοπελίτης, Γιαρλέλης(85΄Σκύφτας).

ΑΕΠ Κοζάνης (Βιέρα): Καλιαμπάκας, Ντιέγκο Λόπεζ, Κιρκιλιανίδης, Λιάκος, Μιγιέγκα, Κουλούσιας, Κουντούρης, Σάλλα(85’ Παπαζήσης ), Πατίλας(92’ Ζάβκο), Περδόμο (85’ Λάτζιος), Βασιλτσής(93’ Ποσινακίδης).

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.