Κάλεσμα Μπέου στους Βολιώτες να γεμίσουν το Πανθεσσαλικό στους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος

Τον Αύγουστο σε Βόλο και Λάρισα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο ανδρών και γυναικών

Κάλεσμα σε όλους τους Βολιώτες να γεμίσουν το Πανθεσσαλικό στους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος στη διοργάνωσης UEFA Nations League στις 9 και 12 Ιουνίου απεύθυνε ο Αχιλλέας Μπέος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Ο Δήμαρχος τόνισε πως ο Βόλος ξέρει να διοργανώνει μέγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ενώ προανήγγειλε ότι τον Αύγουστο θα διεξαχθεί και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο ανδρών και γυναικών σε Βόλο και Λάρισα.

 

Για πρώτη φορά στον Βόλο θα πραγματοποιηθεί επίσημος και όχι φιλικός αγώνας της Εθνικής Ελλάδος, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αχ. Μπέος, επισημαίνοντας πως αυτή η εξέλιξη, μετά και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Δήμου και της ΕΠΟ, είναι ιδιαίτερα τιμητική για την πόλη. Σημείωσε πως στην πόλη θα έρθουν αποστολές, διαιτητές, αξιωματούχοι και θα αποτελέσει και ένα τηλεοπτικό γεγονός, προβάλλοντας τον Βόλο διεθνώς.

Υποστήριξε πως το μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΠΟ είναι μια απάντηση στο κατεστημένο της Αθήνας, καθώς μερικοί θέλουν την Εθνική να είναι το δικό τους …μαγαζί και τόνισε πως η Εθνική Ελλάδος είναι Εθνική όλων και πρέπει να αγωνίζεται σε όλη την Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες να έχουν την ευκαιρία να τη χειροκροτήσουν και να παρακολουθήσουν τους αγώνες της.

Ανέφερε πως στον Βόλο την επόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στο Final4 K17 της Superleague, αργότερα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου και ήδη ο ΣΕΓΑΣ έχει πάρει απόφαση για να διοργανωθεί στην πόλη του χρόνου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών.

Αναφορικά με τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος, κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες και τους δημότες να δώσουν το παρών στο Πανθεσσαλικό και να το γεμίσουν, ενώ κάλεσε και όλους τους φορείς ΕΠΣΘ, Επιμελητήριο κ.α να οργανωθούν και να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα. Ανέφερε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα αγοράσει εισιτήρια που θα τα προσφέρει σε παιδιά δημοτικού και σε παιδικά αθλητικών ακαδημιών για να βρεθούν στο Πανθεσσαλικό και να δουν από κοντά τα ινδάλματά τους.

Επεσήμανε πως ήδη FIFA, UEFA και ΕΠΟ έχουν επισκεφθεί το Πανθεσσαλικό, έχουν καταγράψει όλα όσα πρέπει να διορθωθούν -μάλιστα σημείωσε πως στην ανατολική κερκίδα του Πανθεσσαλικού δεν υπάρχουν τουαλέτες- και από τη Δευτέρα τα συνεργεία θα ξεκινήσουν εργασίες, ώστε την 1η Μαΐου που θα γίνει ο τελικός έλεγχος να είναι όλα έτοιμα. Διευκρίνισε πως οι εργασίες δεν θα επηρεάσουν τους αγώνες της superleague των ομάδων που χρησιμοποιούν το Πανθεσσαλικό και σημείωσε πως στο κόστος των παρεμβάσεων θα πρέπει να έχει συμμετοχή και η ΕΤΑΔ, όπως ορίζεται στη σχετική συμφωνία που έχει υπογραφεί. Είπε η συμφωνία με τη ΕΤΑΔ αναφέρει πως θα επωμιστεί εκείνη το 50% των παρεμβάσεων για τα επόμενα τρία χρόνια, δηλαδή θα πρέπει να καταβάλει ποσό της τάξης των 600.000 ευρώ.

 

Τέλος, ανέφερε πως τον Αύγουστο στον Βόλο και στη Λάρισα θα διεξαχθεί και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο ανδρών και γυναικών, με τους άνδρες να αγωνίζονται στον Βόλο και τις γυναίκες στη Λάρισα, ενώ ο Βόλος θα φιλοξενήσει τις τελετές έναρξης και λήξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.