Καλύτερη η Νίκη, δίκαια 0-2 τον Θησέα στην Αγριά

Η ενδεκάδα της Νίκης στην Αγριά

Πέτυχε τον στόχο της η Νίκη και με δύο γκολ στην επανάληψη έφυγε με το διπλό και με σκορ 0-2 από την Αγριά, κερδίζοντας δίκαια τον Θησέα, αφού ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν τρεις μεγάλες φάσεις, αλλά κι άλλες τελικές προσπάθειες, έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο, περιορίζοντας τους γηπεδούχους στο μεγαλύτερο διάστημα. Τελικά το γκολ που δικαιούνταν το πέτυχαν στη αρχή της επανάληψης με τον Καρτσαμπά κι όλα έγιναν πιο εύκολα, για να έρθει το 0-2 στο 74’ από τν Βουκομάνοβιτς, που είχε δύο δοκάρια προηγουμένως.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Θησέας ξεκίνησε με το γνώριμο 3-4-2-1. Ο Κεφαλάς ήταν κάτω από τα δοκάρια και τριάδα στην άμυνα οι Μπόρας, Γιαουπλάρι και Βαν ντε Γουΐχε. Ρόλο δεξιού μπακ χαφ είχε ο Δημητριάδης και αριστερού ο Διαμαντόπουλος. Στην ίδια ευθεία μ’ αυτούς έπαιζαν οι αμυντικοί μέσοι Οικονόμου και Χατζησταμάτης, ενώ πίσω από τον φορ Τσιουρή κινούνταν ως εσωτερικοί επιθετικοί  χαφ οι Πέτσης και Ζάχος.

Για τη Νίκη τερματοφύλακας ήταν ο Αποστολίδης και μπροστά του σε μία τετράδα τοποθετήθηκαν οι Μετούσι, Καντούτσης, Καρτσαμπάς και Θ. Παπαδόπουλος. Μέτσε και Τσεμπερίδης ήταν οι αμυντικοί μέσοι, δεκάρι ο Ιορδανίδης, δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Κέρι, αριστερά ο Φάμπιο και κλασικός προωθημένος ο Βουκομάνοβιτς.

Μπήκε δυνατά από την αρχή η Νίκη

Η Νίκη μπήκε επιθετικά από την αρχή και έχοντας κερδίσει τη μερίδα του λέοντος στις προσωπικές μονομαχίες. Στο 6’ το διαγώνιο σουτ του Βουκομάνοβιτς από θέση μέσα δεξιά πέρασε έξω από το απέναντι δοκάρι, ενώ στο 11’ ο Κέρι άργησε να σουτάρει λίγο πιο μακριά από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής και η μπάλα πήγε σε πόδια αμυνομένων.

Στο 12’ ο Αποστολίδης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε εύκολα το χαμηλό σουτ του Τσιουρή λίγο έξω από την περιοχή

Η Νίκη είχε εν συνεχεία τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, για να προηγηθεί, διατηρώντας παράλληλα και τον έλεγχο του αγώνα, χάνοντας μόνο για περίπου ένα δεκάλεπτο τον ρυθμό της. Οι κυανόλευκοι πίεσαν πολύ στο πρώτο δεκάλεπτο, όπως τονίστηκε, αλλά την πρώτη μεγάλη φάση την έκαναν στο 24’, όταν από μπαλιά του Ιορδανίδη στο ανοιχτό γήπεδο, ο Βουκομάνοβιτς βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά πλάσαρε στο αριστερό δοκάρι. Δευτερόλεπτα πριν ο Οικονόμου του Θησέα είχε σουτάρει ακίνδυνα πάνω σε σώματα και η Νίκη βγήκε στην κόντρα

Στο 28’ σε μία προώθησή του σε ροή παιχνιδιού ο στόπερ της Νίκης, Χρήστος Καρτσαμπάς, κέρδισε τις κόντρες και βγήκε μόνος με τον Κεφαλά, αλλά σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια σε νέα κλασική φάση.

Στο 37’ ο Βουκομάνοβιτς είχε δεύτερο δοκάρι σε σουτ από τα δεξιά της μικρής περιοχής έπειτα από σέντρα από τα αριστερά του Θοδωρή Παπαδόπουλου. Η μπάλα πήγε στο εσωτερικό μέρος της οριζόντιας δοκού και έσκασε εκτός γραμμής. Πάντως οι άνθρωποι της Νίκης διαμαρτυρήθηκαν ότι μετά το δοκάρι ο Σέρβος φορ πήγε να διεκδικήσει την μπάλα και τραβήχτηκε από αντίπαλο, ζητώντας πέναλτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαιτητής Σιδηρόπουλος δεν κράτησε καθόλου καθυστερήσεις στο πρώτο 45λεπτο, ενώ θα έπρεπε, καθώς είχαμε τραυματισμούς.

Γρήγορο γκολ στην επανάληψη

Η Νίκη βρήκε το γκολ πολύ γρήγορα στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 52’ κι αφού πρώτα στο 51’ το ανάποδο ψαλίδι του Ιορδανίδη πήγε πάνω από τα δοκάρια μετά από μπαλιά του Μέτσε, που τρύπησε από τα δεξιά την άμυνα του Θησέα και πάσαρε στον συμπαίκτη του. Τελικά ένα λεπτό μετά ο Ιορδανίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, στο πίσω δοκάρι ο Κέρι έβγαλε την κεφαλιά-πάσα στον Καρτσαμπά, που με εναέριο κοντινό πλασέ βρήκε δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στη Νίκη με 0-1.

Στο 66’ ο Βουκομάνοβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία, αφού λίγο έξω από τη μικρή περιοχή μετά την παράλληλη πάσα του Κέρι από αριστερά, δεν έπιασε γεμάτα το πλασέ και η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία.

Τελικά στο 74’ ο Σέρβος, έστω και με τη δεύτερη κατόρθωσε να σκοράρει. Σε κόντρα επίθεση ο Κέρι έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον σκόρερ, ο οποίος αρχικά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Κεφαλά, αλλά πήρε το ριμπάουντ κι σε κενή εστία … επιτέλους έβαλε το γκολ που τόσο κυνήγησε, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2. Ένα λεπτό πριν ένα γυριστό σουτ του Βλάχου (ο Θησέας έπαιξε με 3-5-2, όταν μπήκε στο γήπεδο) από το ύψος του πέναλτι είχε κοντράρει κι είχε φύγει κόρνερ.

Στο 80’ αποβλήθηκε ο Καρτσαμπάς με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου στον Οικονόμου, ενώ την πρώτη την είχε δει για μαρκάρισμα από πίσω στο ημικύκλιο του κέντρου στον Ζάχο. Πάντως, η Νίκη κράτησε το υπέρ της σκορ και έφυγε με το έκτο της διπλό στο πρωτάθλημα,  με τον Αποστολίδη να επεμβαίνει στο 84’ και να μπλοκάρει το σουτ του Φραγκογιάννη.

ΘΗΣΕΑΣ: Κεφαλάς, Μπόρας (77’ λ. τρ. Φραγκογιάννης), Γιαουπλάρι, Βαν ντε Γουΐχε, Δημητριάδης, Διαμαντόπουλος, Οικονόμου, Χατζησταμάτης (77’ Γαλανόπουλος), Πέτσης, Ζάχος (59’ Βλάχος), Τσιουρής (86’ Παπαϊωάννου)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι, Καντούτσης, Καρτσαμπάς, Θ. Παπαδόπουλος, Μέτσε (82’ Παπαδήμας), Τσεμπερίδης, Ιορδανίδης (77’ Ντινιωτάκης), Κέρι, Φάμπιο (70’ Ρόβας), Βουκομάνοβιτς (81’ Αναστασίου)

Χρ. Θαν.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.