«Κάνει ό,τι θέλει ο δήμαρχος με το Πανθεσσαλικό»

Τόνισε στο Ράδιο Ένα 102,5 ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη, Βασίλης Βενέτης

Στο Ράδιο Ένα 102,5 και τον Δημήτρη Καρεκλίδη μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη, Βασίλης Βενέτης, που επεσήμανε σε ό,τι αφορά το φλέγον ζήτημα του γηπεδικού, ότι το «Παντελής Μαγουλάς» είναι τρίτη λύση, στην οποία η ομάδα στρέφεται αναγκαστικά.

Τόνισε δε πως, αν της δινόταν είτε το Πανθεσσαλικό είτε η Νεάπολη, για να κάνει σ’ αυτήν κάποιες βελτιωτικές εργασίες, τότε δεν θα εξέταζε την επιστροφή στη φυσική έδρα των κυανόλευκων.

Ο κ. Βενέτης, με δεδομένο ότι η Νίκη έχει παίξει την τελευταία τριετία κάτω από τα μισά ματς στο Πανθεσσαλικό, δήλωσε ότι είναι κάτι πάνω από τις δυνάμεις του ν’ αλλάξει αυτή την κατάσταση, διατυπώνοντας το ρητορικό ερώτημα για το αν η πραγματικότητα είναι πως ο δήμαρχος Βόλου κάνει ό,τι θέλει με το Πανθεσαλικό.

Αναλυτικά ο κ. Βενέτης ρωτήθηκε στο Ράδιο Ένα 102,5:

Για το γεγονός ότι θα συνεχίσουν να ηγούνται της Νίκης ο ίδιος και ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου και τη νέα σεζόν, όπως διεφάνη στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων: «Είναι η πέμπτη χρονιά αυτή που ασχολούμαστε επαγγελματικά με την ομάδα. Δύο χρόνια στη Football League και τρία χρόνια στη Σούπερ Λιγκ 2.

Είναι δύσκολες χρονιές, καθώς ειδικά η Σούπερ Λιγκ 2 είναι μία κατηγορία χωρίς καθόλου έσοδα και ένα παραπάνω για την ομάδα μας, που πληρώνει πράγματα που δεν πληρώνουν άλλες ομάδες, όπως εγκαταστάσεις. Σε άλλες πόλεις τα πράγματα για τις ομάδες είναι καλύτερα. Είναι διαφορετικό να πληρώνεις και να είσαι σ’ ένα γήπεδο και διαφορετικό να πληρώνεις και να είσαι μια στο ένα γήπεδο και μία στο άλλο.

Αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε από το Πανθεσσαλικό στη Νεάπολη, την οποία επίσης εμείς συντηρούμε, αλλά είναι ένα γήπεδο με αρκετά προβλήματα και παλιό και δεν μας έχει δοθεί για περισσότερο καιρό, για να κάνουμε κάποιες βελτιωτικές κινήσεις, όπως έχουμε ζητήσει. Το γηπεδικό είναι σημαντικό ζήτημα για την ομάδα μας και στην ουσία πληρώνουμε δύο γήπεδα, για να παίζουμε συν το δικό μας προπονητήριο, που έχουμε κάνει στον ΟΣΕ κι είναι ιδιοκτησίας μας και πρέπει να το πληρώνουμε».

Για το αν τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν από το Πανθεσσαλικό και γι’ αυτό στράφηκαν στη λύση του «Παντελής Μαγουλάς»:

«Όχι δεν απαιτήθηκε κάτι τέτοιο, αλλά αν δείτε στα τρία χρόνια που είμαστε μισθωτές του Πανθεσσαλικού, από τα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα, έχουμε παίξει λιγότερα από τα μισά εκεί. Πάντα κάτι γίνεται και ένα δικό μας παιχνίδι συμπίπτει είτε με αγώνες της άλλης ομάδας είτε με σχολικούς αγώνες είτε με επανασπορά, που τυχαίνει πάντα, όταν παίζει η ομάδα μας. Εμείς θέλουμε να παίζουμε στο Πανθεσσαλικό, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική και μας δημιουργεί πρόβλημα. Θυμάστε ότι μέχρι και στην Καρδίτσα αναγκαστήκαμε να παίξουμε. Οπότε γίνεται μία προσπάθεια μήπως γίνουμε πιο ανεξάρτητοι και βρούμε έναν χώρο, που φυσικά δεν είναι καλός χώρος το «Παντελής Μαγουλάς», καθώς οι συνθήκες και οι ανάγκες έχουν μεγαλώσει. Το γήπεδο δεν πληροί απόλυτα τις προδιαγραφές της κατηγορίας. Είμαστε αναγκασμένοι να το προσπαθήσουμε όμως».

Για το πώς θα πάρει άδεια το «Παντελής Μαγουλάς»: «Αυτό τέθηκε στη γενική συνέλευση και δεν είμαι σίγουρος αν τελικά θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο, αλλά δεν βλέπω και άλλη λύση. Είναι η κουβέντα που κάναμε στη γενική συνέλευση.

Οριακά μπορεί να πάρει άδεια το γήπεδο. Είναι οι διαστάσεις, είναι το χόρτο, που είναι προαπαιτούμενα. Υπάρχουν και κάποιες άλλες προϋποθέσεις που οριακά θα πάρει άδεια. Είναι κάποιοι χώροι πρόσβασης και κάποιες βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν και απαιτούνται από τη Super League 2. Δεν είμαι πολύ σίγουρος αν τελικά θα αδειοδοτηθούμε.

Ο σχεδιασμός είχε γίνει το 2018 να το έχουμε για τη χρήση των μικρότερων ομάδων και της ακαδημίας. Και ήταν σωστός, γιατί το γήπεδο χρησιμοποιείται πάρα πολλές ώρες και έχει εξυπηρετήσει όλη αυτή την κατάσταση. Η ακαδημία μας έχει αναπτυχθεί, έχει μεγαλώσει. Αν δεν υπήρχε αυτό το συγκεκριμένο θέμα χρήσης του Πανθεσσαλικού ή αν μας δινόταν η Νεάπολη για μεγαλύτερο χρόνο, ώστε να μπορέσουμε να τη βελτιώσουμε, δεν θα κουβεντιάζαμε για επιστροφή στο «Παντελής Μαγουλάς».

Για την επένδυση στον ΟΣΕ: «Δεν την έχουμε αφήσει καθόλου. Έγινε μία προσπάθεια να μπούμε σε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε πέρυσι τον Απρίλιο και αφορά στη δημιουργία γηπέδων. Έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος, αλλά οι φάκελοι δεν έχουν εξεταστεί ακόμα. Στο διάστημα αυτό όμως έχουμε κάνει πίσω το προπονητήριό μας, έχουν καθαριστεί οι χώροι, έχουμε κάνει ένα γυμναστήριο.

Τα βήματα είναι πιο αργά απ’ ό,τι αν είχαμε πει στο πρόγραμμα, αλλά είναι ένα σχέδιο, το οποίο είναι σε εξέλιξη και θα υλοποιηθεί. Υλοποιείται ήδη σιγά-σιγά και αν πάτε εκεί, θα δείτε ότι δίπλα ο χώρος έχει ήδη αλλάξει κατά πολύ, από τότε που τον έχουμε πάρει. Κάθε χρόνο γίνεται και μία βελτίωση. Αυτό που προβλέπεται είναι να αλλάξει όλος ο εξωτερικός χώρος. Εγινε το γήπεδο με το φυσικό χόρτο και πήρε και το μεγάλο βάρος των προπονήσεων της ομάδας για φέτος. Πρέπει να γίνει πρώτα ο περιβάλλων χώρος, τρία πλαστικά συν το φυσικό, και αργότερα θα μπούμε στα κτίρια, που είναι και πιο δαπανηρά».

Για τη Θύρα 3: «Έχουμε κολλήσει πολύ εκεί. Ο νέος περιφερειάρχης έδειξε διάθεση κι αυτή τη βδομάδα τον περιμένω να τα δει από κοντά, γιατί του ζήτησα να δει όλο το πλάνο που έχουμε, ώστε να εξετάσει αν μπορεί να βοηθήσει η Περιφέρεια.

Η αλλαγή του νομικού πλαισίου ήταν μία δικαιολογία και αφορούσε σε άλλο άρθρο. Το γήπεδο του Παναιτωλικού που χρηματοδοτήθηκε με ένα μεγάλο ποσό, είναι ίδια περίπτωση με τη δική μας. Η αλλαγή νομοθεσίας που επικαλέστηκαν ήταν πριν από την πρώτη χρηματοδότηση που είχαμε. Ήταν ένα βασικό μας επιχείρημα αυτό: πώς τα δώσατε την πρώτη φορά και δεν μπορέσατε να τα δώσατε τη δεύτερη;

Μάλλον άλλαξε η διάθεση και δεν ξέρω για ποιον λόγο έγινε αυτό και η αλλαγή στον νόμο χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία. Ο νόμος αφορούσε στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου κι όχι στα σωματεία και το άρθρο για τα αθλητικά σωματεία παρέμεινε ως έχει. Η απόδειξη είναι ότι έγινε το γήπεδο του Παναιτωλικού, που είναι επίσης ιδιωτικό και με προγραμματική σύμβαση με την εκεί Περιφέρεια. Από την πλευρά μου βλέπω καλές προθέσεις από τη δική μας Περιφέρεια.

Για την καινούργια κερκίδα έγινε δέσμευση θέσεων στάθμευσης στον πίσω χώρο, αλλά για τις υπόλοιπες, επειδή είναι παλιό το γήπεδο, δεν είναι αυτό που θα μας ενοχλήσει. Υπάρχει η δυνατότητα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για τη δημιουργία νέων χώρων.  Μακάρι να βρισκόταν κάποιος τρόπος να χρησιμοποιούμε είτε το Πανθεσσαλικό είτε τη Νεάπολη. Το θεωρώ ως τρίτη λύση το Π. Μαγουλάς, γιατί μας παίρνει τον χώρο που λειτουργεί το γήπεδο ως κυψέλη για την ακαδημία».

Για το αν μπορούν να μπουν σε μία διαπραγμάτευση να παίξουν στο Πανθεσσαλικό:

«Το ζούμε χρόνια αυτό. Πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα».

Για το αν η πραγματικότητα είναι να κάνει ο δήμαρχος ό,τι θέλει σε μία δημόσια αθλητική υποδομή:  «Δεν είναι η πραγματικότητα αυτή; Τι έχετε δει τα τελευταία χρόνια; Μα δεν υπάρχει κάτι που να δουλεύει διαφορετικά. Εμείς είμαστε τυπικοί, πληρώνουμε τα μισθώματά μας. Είναι κάτι πάνω από τις δυνάμεις μου ν’ αλλάξω αυτή την κατάσταση.  Ούτε τα μισά ματς δεν παίξαμε στο Πανθεσσαλικό τα τελευταία τρία χρόνια».

Για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς: «Θα τελειώσει η χρονιά και θα παρθούν οι αποφάσεις είτε για τον προπονητή είτε για το ρόστερ».

Για το τι πήγε στραβά φέτος: «Δεν πήγε κάτι στραβά, αλλά ήμασταν κάτω από τις προσδοκίες μας, γιατί στο ξεκίνημα μίας χρονιάς οι προσδοκίες είναι υψηλές, αλλά το να βγαίνεις τρίτος στη Σούπερ Λιγκ 2 δεν είναι κάτι εύκολο ή απλό. Δεν είχε άλλες περιόδους η ομάδα πάρει τέτοιες θέσεις συνεχόμενα και μάλιστα με αυξημένες υποχρεώσεις.

Σίγουρα κάθε χρόνο θέλουμε να βγούμε κατηγορία και να κάνουμε το βήμα παραπάνω, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο, όταν υπάρχουν ομάδες με παραπάνω οικονομικές δυνατότητες από μας,  όπως η Βέροια, ο Πανσερραϊκός ή ο Λεβαδειακός.

Για το αν αυτές οι ομάδες ανέβηκαν, επειδή ήταν σε κάποιο άρμα: «Δεν ξέρω αν εμείς πρέπει ν’ ανεβούμε σε… τανκς (σ.σ. χαριτολογώντας). Το άρμα δεν το θέλει και ο οργανισμός της ομάδας. Εκατό χρόνια η ομάδα μας πρεσβεύει συγκεκριμένα πράγματα. Αν πάμε να κάνουμε κάτι άλλο, είναι έξω απ’ αυτό που κάνει η ομάδα μας είτε να μπούμε σε άρμα είτε να κάνουμε συγχώνευση. Είναι κάτι που δεν χωράει ξεκάθαρα να γίνει κουβέντα για τέτοιους είδους συμφωνίες».

Για το αν θα ενδιαφερόταν, αν χάριζε τον ΝΠΣ Βόλος ο Αχιλλέας Μπέος, όπως έχει δηλώσει κατά καιρούς: «Εμείς ενδιαφερόμενοι δεν είμαστε. Δεν θα μπορεί να λέγεται Νίκη αυτό, θα λέγεται κάτι άλλο».

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.