Καθάρισε από το μισάωρο ο Ολυμπιακός Β., 0-2 εύκολα τη Στυλίδα

Εύκολο απόγευμα είχε στη Στυλίδα ο Ολυμπιακός Βόλου, κερδίζοντας την τοπική ομάδα με 0-2, έχοντας καθαρίσει το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, και με αυτόν τον τρόπο παρέμεινε στο μείον τρία από την πρωτοπόρο Νίκη, την οποία φιλοξενεί την επόμενη Κυριακή στο Πανθεσσαλικό. Σκόρερ οι Ζγκούρη (15’), Μάντζιος (πεν. 29’).

Η διάταξη του Ολυμπιακού

Ο Περικλής Αμανατίδης επέλεξε τον Γιακουμή κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Νικολακάκη, αριστερά τον Μπουτζίκο και στο κεντρικό δίδυμο τους Παπαϊωάννου και Οικονομόπουλο. Ως αμυντικοί μέσοι αγωνίστηκαν οι Ριζογιάννης και Ναζίμ, με τον Λώττα να κινείται μπροστά από αυτούς, σε ρόλο επιτελικού χαφ. Στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά αγωνίστηκαν οι Σερτζίνιο (αριστερά) και Ζγκούρη (δεξιά), με τον Βαγγέλη Μάντζιο να είναι στην κορυφή της ερυθρόλευκης επίθεσης.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε, με τον Ολυμπιακό ξεκάθαρα να προσπαθεί να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό, να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί από το πρώτο λεπτό να βρει διεξόδους προς τη μεγάλη περιοχή του Μήτσου. Οι πρώτες προσπάθειες των ερυθρολεύκων για κάποιο τέρμα ήταν μία ανολοκλήρωτη προσπάθεια του Ζγκούρη μέσα στην περιοχή, στο τρίτο λεπτό, την οποία αποσόβησε εύκολα ο Μήτσου, μπλοκάροντας την μπάλα κι ένα γυριστό του Παπαϊωάννου, ύστερα από «στημένο» του Λώττα, ένα λεπτό μετά, με την μπάλα να φεύγει αργά-αργά άουτ, χωρίς να απειλήσει τον πορτιέρε των γηπεδούχων. Στην επόμενη επικίνδυνη επίσκεψη του Ολυμπιακού στα καρέ της Στυλίδας, ήρθε το 0-1. Συγκεκριμένα, στο 15′, ο Σερτζίνιο κινήθηκε από τα αριστερά με την μπάλα στα πόδια, έπαιξε κάθετα για τον Ζγκούρη, ο οποίος από πλάγια θέση, εντός περιοχής, νίκησε με πλασέ τον Μήτσου για το προβάδισμα των φιλοξενουμένων.

Το παιχνίδι, μετά το γκολ, συνέχισε να έχει ακριβώς την ίδια εικόνα, με την ομάδα του Ολυμπιακού να συνεχίζει να ελέγχει απόλυτα την αναμέτρηση. Παραδόξως, όμως, η Στυλίδα ήταν εκείνη που πρώτη απείλησε, μετά το 0-1, έστω και με ανορθόδοξο τρόπο. Συγκεκριμένα, με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών, ο Ακασού κέρδισε το φάουλ από τον Ζγκούρη πλάγια αριστερά, με τον Μανιά να το εκτελεί με σέντρα προς την περιοχή του Γιακουμή, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και κατεύθυνση προς τα δίχτυα, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Β. να πετά την μπάλα, για καλό και για κακό, σε κόρνερ, το οποίο στη συνέχεια πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους γηπεδούχους, στην πρώτη τους επίσκεψη στη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων τους. Μερικά λεπτά αργότερα, η υπόθεση τρίποντο για τον Ολυμπιακό έγινε ακόμα πιο απλή. Ο Μάντζιος στο 28′ έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και πήγε σε κατάσταση ένας με έναν απέναντι στον Μάγιο, από τον οποίο ανατράπηκε με τα χέρια, σύμφωνα με τον διαιτητή Βλάχο, που υπέδειξε το πέναλτι. Την εκτέλεση της “εσχάτης των ποινών” ανέλαβε ο ποδοσφαιριστής που το κέρδισε, νικώντας τον Μήτσου για το 0-2, μέσα σε αποθέωση.

Από το δεύτερο τέρμα των ερυθρολεύκων, μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να διαχειρίζεται άψογα το υπέρ του αποτέλεσμα, κρατώντας την μπάλα στην κατοχή του κι επιχειρώντας να δημιουργήσει ευκαιρίες και για άλλα τέρματα, κόντρα σε μία Στυλίδα, η οποία έδειχνε ότι ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να βάλει δύσκολα στον αντίπαλό της.

Σε αργό τέμπο κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός Β. συνέχισε να κυκλοφορεί με άνεση την μπάλα, να επισκέπτεται συχνά-πυκνά την περιοχή των αντιπάλων τους, έχοντας, όμως, αρκετές ανολοκλήρωτες προσπάθειες για κάποιο ακόμα τέρμα. Από την άλλη, η Στυλίδα συνέχισε να περιμένει τους ερυθρολεύκους πίσω από την μπάλα, αναμένοντας τυχόν ευκαιρία για παιχνίδι στο “ανοικτό γήπεδο”, δίχως επιτυχία.

Η πρώτη καταγεγραμμένη τελική προσπάθεια στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 61′, με τον Ριζογιάννη να επιχειρεί ένα σουτ από πολύ μακρινή απόσταση, το οποίο πέρασε αρκετά πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Μήτσου. Στο 71′ ο Ολυμπιακός πέτυχε και τρίτο τέρμα, το οποίο, όμως, ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Μάντζιος, ύστερα από αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων, βρέθηκε απέναντι από τον Μήτσου, ο σέντερ φορ των φιλοξενουμένων “έσπασε” την μπάλα δίπλα του για τον Ναζίμ, ο οποίος βρήκε δίχτυα σε κενή εστία, με τον δεύτερο βοηθό της αναμέτρησης, όμως, να υποδεικνύει πως ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος.

Η τελευταία αξιοσημείωτη φάση της αναμέτρησης για γκολ ήταν ένα πλασέ του Σαχινίδη με το αριστερό, ύστερα από δική του ατομική προσπάθεια εντός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε άνετα ο Μήτσου.

Αυτές ήταν οι λίγες καλές στιγμές σε ένα καθαρά διαδικαστικό δεύτερο 45λεπτο, στο οποίο ο Ολυμπιακός απλώς σφράγισε τη νίκη του, φτάνοντας έτσι τους 47 βαθμούς, τρεις πίσω από την πρώτη Νίκη Βόλου, την οποία θα υποδεχθεί την επόμενη αγωνιστική, σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά στην «κούρσα» του πρωταθλητισμού στον τέταρτο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Nα σημειωθεί ότι στο 87′ αποβλήθηκε ο Μάγιος της Στυλίδας.

Α.Ο. ΣΤΥΛΙΔΑΣ: Μήτσου, Κοντρέου, Καββαδίας (34’ Καμίδης), Τέγος, Μάγιος, Α. Κουφιώτης, Καραμπότσης (66’ Μαντές), Λιανός, Μπαρμπόσα, Μανιάς (83’ Τζότζορας), Ακασού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Νικολακάκης (60’ Σκοπελίτης), Μπουτζίκος, Παπαϊωάννου, Οικονομόπουλος (74’ Ρόκας), Ριζογιάννης, Ναζίμ, Σερτζίνιο, Ζγκούρη (65’ Κόλα), Λώττας (78’ Σαχινίδης), Μάντζιος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.