Κέρδισε 0-2 τον Ατρόμητο o ΝΠΣ Βόλος αλλά αποκλείστηκε από το Κύπελλο

Κόστισε τελικά και πολύ μάλιστα το 0-3 με το οποίο είχε επικρατήσει ο Ατρόμητος απέναντι στον ΝΠΣ Βόλος στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο Πανθεσσαλικό για το κύπελλο Ελλάδας. Ο ΝΠΣ κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 στο Περιστέρι και στο πρώτο ημίχρονο του επαναληπτικού αγώνα, ωστόσο δεν μπόρεσε να πετύχει έστω ένα ακόμη τέρμα που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Γκουαροτσένα με δύο εύστοχα πέναλτι ήταν αυτός που σκόραρε για τον ΝΠΣ Βόλος, που τελείωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες, ενώ ο Ατρόμητος αγωνιζόταν από το 21΄με δέκα.

Βάσεις για την ολική επαναφορά

Ο ΝΠΣ έδειξε τις ορέξεις του αρκετά νωρίς και στο 10’ είχε την πρώτη του ευκαιρία για γκολ. Ο Φερνάντο πέρασε στον Μπαλογιάννη, αυτός βρέθηκε απέναντι στον Μανδά τον οποίο πλάσαρε με τον νεαρό γκολκίπερ να αποκρούει. Στο 11΄όμως κέρδισε το πρώτο πέναλτι, με τον Τσαούση να ανατρέπεται εντός περιοχής από τον Κιβρακίδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκουαροτσένα, για να κάνει το 0-1 για την ομάδα του.

Δεν χρειάστηκε να περάσει εξάλλου πολύς χρόνος για το 0-2. Στο 21’ συγκεκριμένα, ο ΝΠΣ κέρδισε και πάλι πέναλτι, όταν η μπάλα γύρισε από τα δεξιά στον Μαξ που έκανε το σουτ, αυτή βρήκε στο χέρι του Καχίλα ενώ είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα, με τον διαιτητή να σφυρίζει την παράβαση και να αποβάλει μάλιστα τον παίκτη του Ατρόμητου. Ο Γκουαροτσένα ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση, γλύστρησε και έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι πάντως διαμαρτυρήθηκαν, θεωρώντας ότι δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ αφού ο παίκτης του ΝΠΣ Βόλος είχε δύο επαφές με την μπάλα, κάτι που φάνηκε και στο τηλεοπτικό στιγμιότυπο, αν και ο διαιτητής δεν είχε τη δυνατότητα VAR, καθώς δεν προβλέπεται σ’ αυτήν τη φάση της διοργάνωσης του κυπέλλου!

Αποβολές και τέλος…

Με ευκαιρία ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο ο ΝΠΣ Βόλος και στο 51′ ο Κανταμούρο έπιασε την κεφαλιά για να κάνει την επέμβαση του αγώνα ο Μανδάς. Ένα σουτ του Τσοκάνη στο 63 δεν ανησύχησε τον Μανδά, ενώ στο 68΄ο Στρούγγης έδιωξε σε κόρνερ με το στήθος επικίνδυνα προ του τερματοφύλακα του Ατρομήτου.

Στο 70′ όμως ο ΝΠΣ Βόλος έχασε το αριθμητικό του πλεονέκτημα, καθώς ο Μπαλογιάννης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη με αποτέλεσμα να αποβληθεί για σκληρό μαρκάρισμα του Μπαλογιάννη στον Ενσικουλού, όπως τουλάχιστον θεώρησαν διαιτητής και επόπτης. Η αποβολή ήρθε τη χειρότερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους που πίεζαν και έψαχναν το τρίτο γκολ για να στείλουν τουλάχιστον το παιχνίδι στην παράταση, τη στιγμή που ο Ατρόμητος είχε περιοριστεί σχεδόν πίσω από το κέντρο του γηπέδου.

Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και η δεύτερη κίτρινη στον Γκουαροτσένα στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα ο ΝΠΣ Βόλος να μείνει στα κρίσιμα λεπτά με εννέα παίκτες(!), με τον διαιτητή να θεωρεί ότι ο σκόρερ του αγώνα πήγε με το γόνατο πίσω από τον Ταλόσα.

Τρία λεπτά καθυστερήσεις έδειξε από εκεί και πέρα ο διαιτητής, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Μουνίθ έκανε ένα σουτ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με τον ΝΠΣ Βόλος να χάνει την ευκαιρία να διεκδικήσει έστω στην παράταση την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης του κυπέλλου.

Ατρόμητος: Μανδάς, Κιβρακίδης, Ταλόχα, Ταλ, Γούτας, Μπαένα, Μάντσον, Ανδρούτσος (54′ Ούμπιδες) , Ουγκράι (28’ Στρούγγης), Ενσικουλού (78′ Γιακουμάκης), Βέλλιος.

ΝΠΣ Βόλος: Μελίσσας, Διαμάντης, Κανταμούρο, Δημόπουλος (76΄Φερράρι), Λύρατζης, Τσαούσης, Μαξ (46′ Τσοκάνης), Μπακογιάννης, Μουνίθ , Γκουαροτσένα, Φερνάντο (46′ Τόρες).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.