Κικίλιας για αδειοδοτήσεις: «Σαν να λέμε ας μην πληρώσει κανένας και ας προχωρήσουμε παρακάτω»

H Nίκη Βόλου πήρε τόσο την αδειοδότηση από την ΕΠΟ όσο και το πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ, και δεν αγχώθηκε όσο άλλες ομάδες της SL2 για τη διεκπεραίωση των μεταγραφών. Την ίδια στιγμή όμως, έχει διαρρεύσει απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, που άρει τους περιορισμούς στο μεταγραφικό πεδίο για όσες ομάδες δεν αδειοδοτήθηκαν και δεν ανέβηκαν με αγωνιστικά κριτήρια από τη Football League στη Super League 2, θέμα που σχολίασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Ανδρέας Κικίλιας, γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Νίκη Βόλου.

«Στην Ελλάδα τα έχουμε δει όλα. Μιλάμε για ότι θέλουμε να οργανώσουμε το ποδόσφαιρο, να κάνουμε την αναδιάρθρωση, να βάλουμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να πληροί μία ομάδα και να μπορεί να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. Παρ’ όλα αυτά, βλέπουμε ότι μέσα σ’ ένα βράδυ όλα μπορούν ν’ ανατραπούνε. Είναι λίγο τρελό ας το πούμε. Από πού να το πιάσεις το όλο θέμα. Σου λέει ότι οι δύο που ανεβαίνουν λόγω βαθμολογίας δεν έχουν αδειοδότηση και πρέπει να πληρούν τα κριτήρια που προβλέπονται και οι υπόλοιποι… » σχολίασε αρχικά στη ραδιοφωνική του συνέντευξη (SportFM 89.5) ο γενικός διευθυντής της Νίκης Βόλου και συμπλήρωσε: «Θέλω να πω πόσο παράδοξο είναι και πόσο τρελό είναι να σου λένε ότι όσοι ανεβαίνουν αγωνιστικά πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις  και οι υπόλοιποι οκτώ, δέκα, ένας δεν πειράζει…  Είναι άδικο και προς τις ομάδες που ανεβαίνουν αγωνιστικά. Δεν βγάζει άκρη αυτό».

Από την άλλη, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι η αδειοδότηση είναι επίπονη με πολλές έννοιες. «Έχει πολύ μεγάλο γραφειοκρατικό κομμάτι που δεν το τρέχει ένας, ούτε εγώ το τρέχω μόνος μου. Εργαστήκαμε αρκετό διάστημα και μέσα στον χειμώνα και μαζέψαμε ό,τι χρειαζόταν για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την αδειοδότηση. Αλλά από την άλλη δεν είναι μόνο γραφειοκρατικό κομμάτι. Πρέπει να πληροίς και τα οικονομικά κριτήρια, να είναι βιώσιμη η εταιρεία και να μην έχει χρωστούμενα. Άρα, καταργώντας ουσιαστικά υπό μία έννοια την έννοια της αδειοδότησης, είναι σαν να λέμε ας μην πληρώσει κανένας και ας προχωρήσουμε παρακάτω» τόνισε.

Ο γενικός διευθυντής της «κυανόλευκης» ΠΑΕ συμπλήρωσε επίσης ότι ναι μεν οι ομάδες υπολειτουργούσαν τον χειμώνα, αλλά κατά την άποψή του θα μπορούσε να γίνει συγκεντρωτικά ένα αίτημα της ΠΑΕ προς την αρμόδια Αρχή, που να λέει ότι επειδή βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής ας πάρουν όλες οι ομάδες μία παράταση, γιατί το πρωτάθλημα ξεκινάει τότε… «Ίσως έπρεπε να κάνει και η ΕΠΟ μία πρόβλεψη και από την άλλη και οι ομάδες, όπως έκανε και η ΠΑΕ Νίκη, που ολοκλήρωσε τον φάκελο μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά (σ.σ. όρια)» σημείωσε, για να προσθέσει ότι λόγω ειδικών συνθηκών ίσως έπρεπε να δοθεί μία παράταση συγκεκριμένη όμως. «Ο μήνας έχει 15 και ακόμη δεν ξέρουμε πόσες ομάδες θα παίξουν στο πρωτάθλημα» ανέφερε επίσης.

Μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Κικίλιας έθεσε και ερωτήματα. Σίγουρα δεν ξεκινάει το πρόβλημα από μία ομάδα, τόνισε πάντως, αλλά υπογράμμισε ότι οι μεγάλοι που διαχειρίζονται τα θέματα πρέπει να σπάσουν αβγά. «Ποιος θέλει να σπάσει αβγά;(…) Θέλεις ν’ ανεβάζεις ομάδες από τη SL2 στη SL1 όταν  οι μισές δεν έχουν κριτήρια ισονομίας, με τις υπόλοιπες, όχι μόνο με τις ομάδες της SL1, αλλά με τις ομάδες (σ.σ. της SL2)  που ανταγωνίζονται, γιατί εδώ είναι και θέμα ανταγωνισμού. Υπάρχει υγιής ανταγωνισμός τελικά; Πρέπει να πληρώνουμε και να κάνουμε όλες τις διαδικασίες; Τι ποδόσφαιρο θέλουμε και πώς μπορούμε να χτυπήσουμε την πόρτα της SL1 και να πούμε ότι θέλουμε τρεις ομάδες ν’ ανεβαίνουνε; (…) Ή θέτουμε κανόνες ή τις υποχρεώσεις που πρέπει να έχει κάθε σωματείο κάθε χρόνο ή δεν τις θέτουμε. Ή τις γράφουμε σε ένα ΦΕΚ για να υπάρχουν και στο τέλος της ημέρας να περάσουν όλοι. Δεν πάει έτσι… » σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.