Κοιτά παρόν και μέλλον ο Θ. Βλάχος: «Να μείνουν ανοιχτές οι πισίνες-Στόχος οι Ολυμπιακοί στο Παρίσι»

Όπως τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής πόλο από τον Βόλο όπου βρέθηκε

Ο Βόλος και η Θεσσαλία πήραν σειρά, μετά τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, στο πρόγραμμα συναντήσεων των Ομοσπονδιακών τεχνικών υδατοσφαίρισης με τους σωματειακούς προπονητές, με τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, Θοδωρή Βλάχο να επιστρέφει… σπίτι του, όντας Βολιώτης και να βλέπει γνωστούς και φίλους τόσο από το άθλημα όσο και από το κοινωνικό του περιβάλλον, στέλνοντας το μήνυμα ανάγκης προστασίας του αθλήματος του πόλο.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Στο περιθώριο λοιπόν της ενημερωτική συνάντησης με τους συναδέλφους τους στα σωματεία της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας, ο Θοδωρής Βλάχος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει, τονίζοντας ότι γίνεται μία προσπάθεια προσέγγισης όλων των προπονητών εκτός Αθηνών.  «Ανταλλάζουμε απόψεις και δίνουμε κάποιες δικές μας γραμμές για το τι θέλουμε ιδανικά να έχουμε σε κάποιους καινούργιους αθλητές που θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον. Στον Βόλο συναντηθήκαμε με τους προπονητές της Θεσσαλίας, μετά την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη. Είναι ευκαιρία να έρθω κι εγώ και ο Ηλίας Μαχαίρας (σ.σ. ο προπονητής της Εθνικής Νέων) πιο κοντά με τους προπονητές που σίγουρα αντιμετωπίζουν πολύ διαφορετικές καταστάσεις απ’ ότι εγώ στην Εθνική. Όμως όλοι έχουμε ένα κοινό παρανομαστή, αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε. Είναι το άθλημα και το μεράκι μας, και θέλουμε να το κάνουμε όσο καλύτερα γίνεται. Θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά, όχι μόνο στο να εξελιχθούν και να βγουν καινούργιοι Ολυμπιονίκες και πρωταγωνιστές παγκοσμίως, αλλά αυτό που κάνουμε καθημερινά να έχει ανταπόκριση και να βλέπουμε τους κόπους μας ν’ ανταμείβονται. Δεν διαφέρει σε κάτι αυτό που κάνω εγώ με αυτό που κάνουν οι προπονητές. Καθόμαστε σε ένα τραπέζι και βλέπουμε κάποια πράγματα και συζητούμε εποικοδομητικά» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να ακολουθήσει η σειρά των μεγάλων διοργανώσεων, μέσω των οποίων η Εθνική πόλο στοχεύει πάλι στη διάκριση αλλά και στην εξασφάλιση της παρουσίας της στο Παρίσι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

«Έχουμε μεγάλο στόχο το Παγκόσμιο στη Φουκουόκα, που δίνει και δύο εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου. Είναι ο μεγάλος μας στόχος, πάντα πιο ψηλά. Ελπίζουμε να είμαστε υγιείς μέχρι τότε και σωστά προετοιμασμένοι και σωματικά και πνευματικά για να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στην κορυφή. Μέχρι τότε έχουμε το World Cup, μία διοργάνωση νέα φέτος με καινούργιο τρόπο διεξαγωγής. Θα είναι σίγουρα ένας τρόπος για να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για το Παγκόσμιο. Βέβαια η συνέχεια είναι πολύ κοντά. Τον Οκτώβριο έχει Ευρωπαϊκό στο Ισραήλ, τον Φεβρουάριο Παγκόσμιο στη Ντόχα, που δίνουν εισιτήρια για το Παρίσι. Είναι μία γεμάτη χρονιά και σημαντική» τόνισε ο Βολιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός.

Θεωρώντας ότι το ελληνικό πόλο δεν έχει κάτι να αποδείξει, προεξαρχούσης της Εθνικής, ζητήσαμε το σχόλιο του Ομοσπονδιακού τεχνικού για την κατάσταση των εγκαταστάσεων κολύμβησης και υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα, παραδεχόμενος κι αυτός ότι όντως υπάρχουν παράπονα… «Υπάρχουν παράπονα, παραμένουν τα παράπονα… Τα εκφράζουμε πάντα στην Πολιτεία, είναι θέμα καθαρά Πολιτείας οι υποδομές. Δεν είναι Ομοσπονδίας ή συλλόγων. Υπάρχουν πολλά προβλήματα σε όλους τους συλλόγους στην Ελλάδα. Η Πολιτεία πρέπει να σκύψει πιο σοβαρά πάνω από το άθλημα αυτό που έχει φέρει πάρα πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο να δημιουργήσει. Μακάρι να δημιουργήσει νέες εγκαταστάσεις αλλά και να συντηρήσει τις υπάρχουσες» σημείωσε ο Θοδωρής Βλάχος ευχόμενος να μείνουν ανοιχτές οι εγκαταστάσεις, γιατί σημείωσε αυτό που το «Magnesiasports» έχει αναφέρει εδώ και καιρό… «Πιστεύω ότι είμαστε το μόνο άθλημα που μπορεί να πληγεί περισσότερο φέτος τον χειμώνα από την ενεργειακή κρίση. Ίσως πολλές πισίνες να κλείσουν. Αυτό θέλουμε να αποφύγει η Πολιτεία, να μπορούν να δουλέψουν οι πισίνες για να μην φύγουν τα παιδιά και να συνεχίσουν τον αγώνα τους και την προσπάθειά τους» υπογράμμισε ο τεχνικός της Εθνικής Ανδρών.

«Σημαντική η δουλειά των προπονητών»

Ως προπονητής των ομάδων Νέων Ανδρών και Εφήβων, ο Ηλίας Μαχαίρας από την πλευρά του, τόνισε τη σημαντικότητα της δουλειάς που γίνεται από τους προπονητές των σωματείων.

Όσον αφορά το πρόγραμμα και τις ενημερωτικές συναντήσεις σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μία σημαντική προσπάθεια που γίνεται από την ΚΟΕ με μία ιδέα του Ομοσπονδιακού προπονητή, Θεόδωρου Βλάχου. Είμαστε μία οικογένεια και ο στόχος είναι κοινός. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι ότι θα πούμε εμείς κάτι που δεν ξέρουν οι προπονητές, αλλά να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η δική τους δουλειά ώστε να είναι το αποτέλεσμα της Εθνικής το επιθυμητό και ότι η επιβράβευση ανήκει σ’ αυτούς που έχουν τους δέκα μήνες τα παιδιά που παίρνουμε από αυτούς».

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία για περαιτέρω εξέλιξη αυτών των συναντήσεων. «Ελπίζω να συνεχιστεί γιατί δεν είναι κάτι που είναι εύκολο στις εποχές που ζούμε. Όλα μετράνε και νομίζω ότι του χρόνου μπορεί να είναι ακόμη καλύτερο αυτό που αρχίσαμε φέτος» ανέφερε επίσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.