Κοιτάει τη συνέχεια ο Ολυμπιακός Βόλου, ήττα 0-2 από τη Βέροια

Αναζητά πλέον βαθμούς στην έδρα του Θεσπρωτού

Το έργο του Ολυμπιακού Βόλου ήταν εξ αρχής δύσκολο απέναντι στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας Βέροια, στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 20η αγωνιστική που διεξήχθη στο γήπεδο της Νεάπολης, και αυτό αποδείχθηκε στην πράξη, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 0-2 με τέρματα των Πασά και Πεταυράκη, και αναγκαστικά κοιτούν τη συνέχεια και το κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα.

Αν και είχε κάποια καλά διαστήματα, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπόρεσε να βρει τις τελικές που ήθελε, ενώ τα σφυρίγματα του διαιτητή Βλάχου και οι ανάποδες σε κάποιες περιπτώσεις υποδείξεις του πρώτου βοηθού Καραθανάση, προκάλεσαν αντιδράσεις και από τον πάγκο των «ερυθρόλευκων» αλλά και από την κερκίδα.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Δυναμικό ξεκίνημα αλλά πίσω στο σκορ

Ορεξάτος και με διάθεση να πιέσει μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός Βόλου και αυτό φάνηκε εν μέρει να αιφνιδιάζει τους παίκτες της Βέροιας. Έτσι, στο 11’ μετά από μπαλιά του Φιλίποβιτς, που τον προτίμησε αντί του Βερνάρδου που βρισκόταν στην απέναντι πλευρά, ο Κουντουριώτης κινήθηκε από αριστερά και πρόλαβε να σουτάρει υπό πίεση και εντός περιοχής, αλλά ο Βελλίδης έπεσε για να μπλοκάρει αποτελεσματικά.

Από την άλλη, μετά από σέντρα του Πενταυράκη από τ’ αριστερά, ο Ξενοδόχοβ έπεσε για να μπλοκάρει προ του Καπνίδη στο 13’. Στο 19’ πάντως η Βέροια ήταν αυτή που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Μουχάλη να βγάζει εξαιρετική σέντρα από δεξιά για να πάρει την κεφαλιά ο Πασάς και με ευκολία έχοντας ξεφύγει από τους αμυντικούς σκόραρε για το 1-0.

Αυτό το γκολ άγχωσε κάπως τους «ερυθρόλευκους» και ο συνδυασμός έλλειψης καθαρού μυαλού σε κάποιες φάσεις μαζί με την άνοδο του αγωνιστικού ρυθμού της Βέροιας άλλαξαν κάπως την εικόνα του αγώνα. από την άλλη κάποια σφυρίγματα αλλά και ένα οφσάιντ που έδωσε ο διαιτητής Βλάχος στο 30’ έφερε αντιδράσεις και από τον πάγκο και από την κερκίδα, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα για 2-3 λεπτά.

Στο 38’ ο Ολυμπιακός Βόλου είχε μία ακόμη τελική προσπάθεια με τον Κόλα να εκτελεί λίγο μπροστά από το κέντρο και αριστερά το φάουλ και ο Μαρκοπουλιώτης έκανε την (αδύναμη) κεφαλιά για να μπλοκάρει εύκολα ο Βελλίδης. Παράλληλα, η Βέροια στο 44’ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μούργο, που από δεξιά προσπάθησε να πλασάρει τον Ξενοδόχοβ, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου έπεσε κι έδιωξε με τα πόδια.

Δεύτερο γκολ και τέλος…

Η πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ανήκε στους παίκτες της Βέροιας, χωρίς ωστόσο να κάνουν κάτι ιδιαίτερο πέρα από το να κρατούν χαμηλά τον ρυθμό του αγώνα. βέβαια, στο 55’ ο Κόλα εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο μπροστά από το ημικύκλιο της αντίπαλης μεγάλης περιοχής, με τον Βελλίδη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 64’ ο Ολυμπιακός Βόλου είχε μία ωραία κίνηση σε συνεργασία Βερνάρδου και Σιαφά, με τον δεύτερο, πιεζόμενος από αμυντικό της Βέροιας, ωστόσο να μην καταφέρνει στο τέλος να σουτάρει απέναντι στον Βελλίδη, όμως δύο λεπτα αργότερα, ο Πενταυράκης όχι μόνο μπόρεσε να σουτάρει, αλλά έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Ξενοδόχοβ, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου, για να κάνει το 0-2.

Στο 67’ ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Βερνάρδου έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στο 69’ ο ίδιος παίκτης προσπάθησε να βρει εντός αντίπαλης περιοχής τον Ντος Σάντος, αλλά η φάση ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι περισσότερο. Στο 77’ πάλι ο Ντος Σάντος εκτέλεσε το κόρνερ για να πιάσει τη γυριστή κεφαλιά ο Φιλίποβιτς, αναγκάζοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα να διώξει με υπερένταση πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, και τελικά το 0-2 έμεινε μέχρι τέλους, με μία καλή εκτέλεση φάουλ του Κάτσε που ανάγκασε τον Ξενοδόχοβ σε απόκρουση στις καθυστερήσεις, με τον Ολυμπιακό Βόλου να ψάχνει πλέον βαθμούς στην Ηγουμενίτσα.

Ολυμπιακός Βόλου (Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Γραικός, Σκοπελίτης, Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Μάνγκα (52’ Ντιαμπί), Κόλα (84’ Χατζής), Κουντουριώτης (Kατσούκης), Σιαφά (84’ Κότος), Γκαργκαλατζίδης (52’ Ντος Σάντος), Βερνάρδος.

Βέροια (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μουχάλης, Πεταυράκης, Δημόπουλος (71’ Μπλέτσας), Μαραγκός, Κάτσε, Μούργος (46’ Ορφανίδης), Γαβριηλίδης (85’ Άντεμ), Καπνίδης, Πόζογλου (71’ Φοφανά), Πασάς (78’ Κουατένγκ).

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.