Κοιτάει το μέλλον ο Ολυμπιακός Βόλου

Διοικητικές αλλαγές, ΑΜΚ και εγγυητική απασχολούν τους «ερυθρόλευκους»

H νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί της Καβάλας έφερε και πάλι χαμόγελα στις τάξεις της ομάδας, καθώς η ήττα από τον Απόλλωνα Πόντου στο εξ αναβολής παιχνίδι είχε «ξενίσει» αρκετά. Ένα παιχνίδι απομένει, αυτό με τον Πιερικό την ερχόμενη Κυριακή 27 Ιουνίου, ώστε να ξεκαθαρίσει αν οι «ερυθρόλευκοι» θα τερματίσουν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Μοιραία, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου έχει εξασφαλίσει τον στόχο να συμπεριληφθεί στην αναδιάρθρωση που συμπεριλαμβάνεται στο αθλητικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, θα πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες ώστε μέχρι τις 23 Ιουλίου η ΠΑΕ να είναι έτοιμη για να καλύψει και το μετοχικό κεφάλαιο των 350 χιλιάδων ευρώ που απαιτείται και την εγγυητική επιστολή των 150 χιλιάδων ευρώ. Ειδικά για τη φετινή σεζόν, η αναπροσαρμογή των Μετοχικών Κεφαλαίων θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 23 Ιουλίου, προκειμένου κατόπιν η ΕΕΑ να ελέγξει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να δώσει ή όχι πιστοποιητικό συμμετοχής.

Ωστόσο υπάρχει το θέμα της παραμονής του Ευριπίδη Τσιμπανάκου στη διοικητική ηγεσία της ΠΑΕ, με τον ίδιο να έχει σημειώσει ότι αποχωρεί, τον Ερασιτέχνη να έχει επαφές με τη διοίκηση της ΠΑΕ και να περιμένει να δει με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει αυτή η αποχώρηση και η παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, και την ΠΑΕ να τρέχει κάποιες διαδικασίες με φόντο το μετοχικό κεφάλαιο. Ήδη, στις 14 Ιουνίου 2021 ολοκληρώθηκε η καταχώρηση της απόφασης της ΓΣ της ΠΑΕ από τον Δεκέμβριο του 2019 στο ΓΕΜΗ για την ΑΜΚ, και εγκρίθηκε αναλόγως με ανάλογη τροποποίηση του άρθρου 7 και αναρίθμηση του καταστατικού της ΠΑΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανερχόταν στο ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ, διαιρούμενο σε δυο χιλιάδες ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 30 ευρώ εκάστης.

Από τότε βέβαια έχει κυλήσει νερό στ’ αυλάκι, και στελέχη της ΠΑΕ αναφέρουν ότι έχουν γίνει αρκετές κινήσεις προς την κατεύθυνση της νέας ΑΜΚ, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια για τη νέα κατηγορία.

Στα καθαρά αγωνιστικά…

…Η επιστροφή Γκιοατά  στο παιχνίδι με την Καβάλα αλλά και τα γκολ του Κατσούκη και του Τζούριτς άφησαν ικανοποιημένη την τεχνική ηγεσία, απέναντι σε μία ομάδα που μέχρι πρότινος βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι με τον Πιερικό έχει ελάχιστο βαθμολογικό κίνητρο για τους «κυανόλευκους», αλλά όλοι θέλουν να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η χρονιά. Πάντως, ο Βασίλης Βούζας δεν αποκλείεται να ανακατέψει και πάλι την τράπουλα της ενδεκάδας, ώστε να μοιράσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν θέση βασικού έως τώρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.