Κοιτούν την πεντάδα οι Κορασίδες του Ολύμπιακού Βόλου, 58-49 επί της Άμιλλας Αρκαδίας

Νέα νίκη για τις «ερυθρόλευκες»

Τα θετικά αποτελέσματα για την ομάδα μπάσκετ Κορασίδων συνεχίζονται και έτσι, την 5η θέση θα διεκδικήσει το «ερυθρόλευκο» σύνολο στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε της Άμιλλας (η ομάδα της Αρκαδίας θα παίξει αύριο για τις θέσεις 7-8) με 58-49 σε αγώνα κατάταξης της Τελικής Φάσης του 33ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων ΟΠΑΠ, που διεξάγεται στη Μεσσήνη.

Ο Ολυμπιακός Βόλου με ένα δυναμικό ξεκίνημα προηγήθηκε με 7-0 (2΄’03’’), όμως η Άμιλλα μπήκε στο παιχνίδι και έφτασε στην ισοφάριση 15-15 που ήταν σκορ δεκαλέπτου. Η δεύτερη περίοδος ανήκε στη βολιώτικη ομάδα όμως, καθώς ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ και μάλιστα πήρε διψήφια διαφορά (33-20) στο ημίχρονο.

Η Άμιλλα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια στην τρίτη περίοδο να επιστρέψει στο παιχνίδι και μείωσε σε 40-32 (26’29’’), ενώ και στην τέταρτη περίοδο βρέθηκε κοντά με 45-38 (34’28’’). Όμως ο Ολυμπιακός Βόλου παίζοντας καλύτερα κοντά στο καλάθι ξέφυγε με 51-40 (36’05’’). Η ομάδα της Τρίπολης δεν τα παράτησε, πλησίασε για ακόμα μία φορά μειώνοντας σε 53-48 (38’49’’), όμως και πάλι η ομάδα του Βόλου έδειξε μεγαλύτερη ψυχραιμία στις κρίσιμες στιγμές και τελικά επικράτησε με 58-49.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 33-20, 43-32, 58-49

Ολυμπιακός Βόλου (Παπαθανασίου): Ράπτη 8, Πολύζου Α., Κωστοπούλου 4, Νιφόρου, Σιουμουρέκη 18 (2), Λογοδότη 6, Καραστάθη 7,  Κοτοπούλη 8, Φούτρα, Πολύζου Κ. 7.

Άμιλλα Αρκαδίας (Τσουκαλάς):  Μάγκλαρη Κ., Γιάννη, Κορακή, Βυτογιάννη, Πολυχρονοπούλου, Μάγκλαρη Ι. 3, Κοκκώνη, Παναγιωτοπούλου 18, Μίχαλου 10 (3), Αρχοντάκου, Παπαζαφειροπούλου 3, Κωνσταντινέα 15.

Τον αγώνα παρακολούθησαν το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και εκ των υπευθύνων του μπάσκετ Γυναικών, Άννυ Κωνσταντινίδου και η πρότζεκτ μάνατζερ για την προώθηση του μπάσκετ Γυναικών, Εβίνα Μάλτση.

Από πλευράς παικτριών, για τον Ολυμπιακό Βόλου η Κατερίνα Πολύζου σημείωσε: «Ήταν μια δύσκολη νίκη αλλά το θέλαμε πάρα πολύ και προσπαθήσαμε όλη τη χρονιά για να φτάσουμε στον αυριανό τελικό. Όλες οι κοπέλες το αξίζουν και θα δώσουμε αύριο τον καλύτερό μας εαυτό».

Την ίδια στιγμή για την Άμιλλα Αρκαδίας, η Μαρίνα Μίχαλου ανέφερε: «Ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Παίξαμε όμως μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Προσπαθήσαμε να μειώσουμε τη διαφορά του ημιχρόνου. Πιστεύω θα μπορούσαμε να το πάρουμε αν είχαμε κάνει κάποιες καλύτερες προσπάθειες. Συνεχίζουμε για το επόμενο και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.