Κόντρα σε αντιπάλους και… κορωνοϊό η Νίκη Βόλου

Αγιασμός πριν τη σημερινή προπόνηση

Η χρονιά που ξεκινά την Κυριακή για την ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής κατηγορίας είναι σαφώς δύσκολη, τόσο για τους «κυανόλευκους» όσο και για το σύνολο των ομάδων, μπροστά στην πανδημία του κορωνοϊού. Έτσι λοιπόν, η Νίκη Βόλου πραγματοποίησε τον καθιερωμένο αγιασμό ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου, έχοντας ως στόχο την παραμονή, αλλά πάνω από όλα τη διατήρηση της υγείας στα μέλη και της αλλά και των υπόλοιπων συλλόγων.

Για ένα δύσκολο πρωτάθλημα έκαναν λόγο οι προπονητές της Νίκης Βόλου, Γιώργος Κοσμάτος και Ανδρέας Μαύρος, στεκόμενοι και στα δεδομένα που επικρατούν πλέον λόγω και του κορωνοϊού. «Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή και από εκεί και πέρα κάθε παιχνίδι να παίζουμε όσο καλύτερα γίνεται και να κερδίζουμε. Είμαστε ευχαριστημένοι από την έως τώρα προετοιμασία της ομάδας, και δεν έχουμε κάποια απώλεια. Περιμένουμε με ανυπομονησία την πρώτη αναμέτρηση.  Θέλουμε να παίξουμε γρήγορο μπάσκετ με πιεστική άμυνα. Ο πρώτος αντίπαλος είναι σίγουρα δυνατός και την πρώτη αγωνιστική πάντα υπάρχει άγχος, ειδικά εντός έδρας. Ωστόσο εξαρτάται από εμάς και αν είμαστε σοβαροί θα τα καταφέρουμε» τόνισε αρχικά ο Γιώργος Κοσμάτος.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Μαύρος σημείωσε: «Δύσκολο παιχνίδι αυτό της πρεμιέρας (σ.σ. με τη Χαλκίδα). Υπάρχει ιδιαίτερο άγχος πάντα και φόρτιση, από τη στιγμή που υπήρξε μεγάλη αποχή από τα παιχνίδια. Είναι όμως ένα παιχνίδι στην έδρα μας και δουλεύουμε ήδη επτά εβδομάδες για να ξεκινήσουμε με νίκη. Η ομάδα δείχνει να είναι σε καλό δρόμο, μετά και από τα δυνατά φιλικά που δώσαμε.  Όσον αφορά τον κορωνοϊό, όπως όλοι έτσι κι εμείς… Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο, παίρνουμε τα μέτρα που χρειάζονται, και από εκεί και πέρα ό,τι πουν οι αρμόδιες Αρχές θα πρέπει να το σεβαστούμε. Εμείς απλά πρέπει να δουλεύουμε παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

«Αναγκασμένοι να ξεπεράσουμε τα προβλήματα»

Παρών φυσικά και ο ισχυρός άνδρας της Διοικούσας Επιτροπής, Μπάμπης Τουτουντζόγλου, που αναφέρθηκε και αυτός στα όσα ισχύουν για όλη την ελληνική κοινωνία.

« Έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη χρονιά με προβλήματα που ταλανίζουν όλη την κοινωνία και είμαστε αναγκασμένοι να τα ξεπεράσουμε. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Εύχομαι να έχουν όλοι υγεία, καθώς το πρόβλημα είναι τεράστιο και πρέπει όλοι να προσέχουμε. Αγωνιστικά είναι επίσης δύσκολη χρονιά, σε έναν όμιλο με πολύ δύσκολες ομάδες και ανάλογο βαθμό δυσκολίας. Στόχος είναι καθαρά η παραμονή και με υγεία και ως οικογένεια όλοι μαζί, θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αισιόδοξοι οι παίκτες

Από πλευράς αθλητών, οι Κώστας Σαριμπαλίδης και Δημήτρης Λόλας, αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που καλούνται όλοι να καταβάλλουν, πάντα με προσοχή.

«Είναι μία περίεργη χρονιά για όλους και ελπίζω να κυλήσουν όλα ομαλά. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για το πρώτο παιχνίδι, ειδικά από τη στιγμή που είναι στην έδρα μας. Να είμαστε γεροί και όλα θα πάνε καλά» σημείωσε ο Κώστας Σαριμπαλίδης, ενώ ο Δημήτρης Λόλας ανέφερε: «Ελπίζω η χρονιά να εξελιχθεί χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος. Θεωρώ ότι η Νίκη είναι μία σοβαρή ομάδα που αποπνέει υγεία και πιστεύω ότι είμαστε σε θέση να πετύχουμε τους στόχους που έχουν ορίσει διοίκηση και προπονητές».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.