Κοσμάτος στο «Magnesiasports»: «Mπορεί ένα καλό ξεκίνημα η Νίκη Βόλου»

Ικανοποιημένος από την πορεία της προετοιμασίας ο προπονητής της «κυανόλευκης» ομάδας μπάσκετ

Η όρεξη για σκληρή δουλειά περισσεύει σε καθημερινή βάση στις προπονήσεις της ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου, με τον Γιώργο Κοσμάτο και τον Ανδρέα Μαύρο να εκφράζουν την ικανοποίησή τους αρχικά αλλά και να μην σταματούν να ζητούν περισσότερα από τους παίκτες, ενόψει της Β’ Εθνικής Κατηγορίας.

«Όλα κυλούν σ’ αυτήν τη φάση όπως θέλαμε και είχαμε προγραμματίσει» αναφέρει άλλωστε ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Κοσμάτος, που ήδη από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχε αναλάβει το δύσκολο έργο για την επίτευξη της ανόδου από τη Γ’ στη Β’ Εθνική κατηγορία, κάτι βέβαια που είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Οι ρυθμοί είναι έντονοι και όλοι οι παίκτες ανταποκρίνονται και υπάρχει η ανάλογη διάθεση στις διπλές προπονήσεις που γίνονται σε καθημερινή βάση» σχολιάζει άλλωστε ο Γιώργος Κοσμάτος.

Βέβαια και ο ίδιος είδε με πολύ ενδιαφέρον την κλήρωση του προγράμματος, την οποία χαρακτηρίζει βατή. «Στόχος μας είναι το καλό ξεκίνημα και θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε αυτό που θέλουμε και την πρώτη αγωνιστική στην έδρα μας απέναντι στην ομάδα της Χαλκίδας, αλλά και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό απέναντι στη Μελίκη τη δεύτερη αγωνιστική εκτός έδρας» αναφέρει ο τεχνικός της Νίκης Βόλου.

Συνέχεια με φιλικά με φόντο την καθυστέρηση της έναρξης!

Όσον αφορά από εκεί και πέρα την πορεία της προετοιμασίας, ίσως θα χρειαστεί μία μικρή αναπροσαρμογή των πλάνων για τη Νίκη Βόλου, αφού η αγωνιστική δράση για τον 3ο όμιλο της κατηγορίας στην οποία συμπεριλαμβάνεται θα αρχίσει στις 18 αντί στις 11 Οκτωβρίου όπως έχει προγραμματιστεί αρχικά.

Ο λόγος είναι η αποχώρηση του ΓΣ Φαρσάλων από το πρωτάθλημα, καθώς η ομάδα του Νομού Λάρισας δεν βρήκε λύση στο διοικητικό και οικονομικό διέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Πάντως η Νίκη Βόλου έχει ήδη προγραμματίσει αρκετά φιλικά παιχνίδια μέχρι την έναρξη, με δυνατούς αντιπάλους κατά κύριο λόγο.

Πέρα λοιπόν από τη συμμετοχή στο τουρνουά του Ολυμπιακού Βόλου στη μνήμη του Δημήτρη Γκίμα, μαζί με τον Φίλιππο Βέροιας και τους Τιτάνες Παλαμά, η Νίκη Βόλου θα δώσει αγώνες φιλικού χαρακτήρα τόσο εντός όσο και εκτός έδρας με τον Έσπερο Λαμίας, τους Ίκαρους Τρικάλων, τον ΑΣ Καρδίτσας, ενώ θα δοθεί και ένα ακόμη φιλικό με την Ανόρθωση Βόλου.

Οργανώνεται για τον… κορωνοϊό

Την ίδια στιγμή και ενώ τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκονται σε ισχύ, η διοίκηση προσπαθεί να θωρακίσει την ομάδα σε όλα τα επίπεδα.

Οι προπονήσεις διεξάγονται με βάση τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ ήδη η Διοικούσα Επιτροπή προχώρησε στην προμήθεια ενός σημαντικού αριθμού μασκών,  προκειμένου τα μέλη της αποστολής κάθε αγώνα να τις χρησιμοποιούν. Μάλιστα, ο ίδιος ο επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής, Μπάμπης Τουτουντζόγλου επισημαίνει συνεχώς στα μέλη της ομάδας ότι όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην ρισκάρουν σε καμία περίπτωση.

Από την άλλη, το θέμα της μη παρουσίας φιλάθλων στα παιχνίδια της ομάδας προβληματίζει, όπως άλλωστε και όλους τους συλλόγους. Ωστόσο η Διοικούσα Επιτροπή ελπίζει ότι οι φίλοι της ομάδας θα συνεχίσουν να δείχνουν τη στήριξή τους έμπρακτα με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.