Κούγιας στο Ράδιο ΕΝΑ: «Θυγατρική του ΠΑΟΚ η Πύδνα Κίτρους»

Απορεί πώς επενδυτές ενδιαφέρονται για ομάδες χωρίς οπαδούς και εγκαταστάσεις

«Σκέφτομαι βαθυστόχαστα ότι τον ΝΠΣ Βόλος τον αγόρασε ο ισπανός Hulio Stoiximan» ήταν μία από τις ατάκες του Αλέξη Κούγια στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχολιάζοντας την είδηση ότι η ΠΑΕ έχει πωληθεί σε ισπανικό fund. Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, επαναλαμβάνοντας ότι κατά την προσωπική του κρίση ο ΝΠΣ Βόλος είναι θυγατρική του ΠΑΟΚ.

«O Ηulio Stoiximan είναι ο μεγαλοεπενδυτής από την Ισπανία που έρχεται να πάρει μία ομάδα χωρίς οπαδούς, χωρίς γήπεδο, χωρίς προπονητικό κέντρο, την Πύδνα Κίτρους, αφού έτσι είναι καταχωρημένη η ομάδα. Μάλιστα άκουσα ότι οι 250 ιδιοκτήτες του πρέπει να έχουν πάρει πάρα πολλά χρήματα ως προκαταβολή. Αν είναι τεράστιο fund έχει και τεράστια χρήματα» ήταν το πρώτο σχόλιο του Αλέξη Κούγια, υπογραμμίζοντας ότι κάθε διαδικασία θα πρέπει να περάσει από την ΕΕΑ, να γίνουν γνωστοί οι επενδυτές και να διευρευνηθεί το ποσό από που προέρχεται.

Στη συνέχεια, σημείωσε και πάλι ότι κατά την προσωπική του κρίση ο ΝΠΣ Βόλος είναι θυγατρική του ΠΑΟΚ καθαρά. «Όταν διάβασα ότι μεσολάβησε ο Ζήσης Βρύζας, τα γραφεία του οποίου είναι εκεί που βρίσκονται και τα γραφεία διαφόρων επιχειρήσεων του κου Σαββίδη, στο γνωστό κόκκινο σπίτι που στον δρόμο από το αεροδρόμιο οδηγεί στο κέντρο της πόλης. Επειδή ο κ. Βρύζας εκπροσωπεί σε κάποιες ποδοσφαιρικές εταιρείες εκπροσωπεί τον ΠΑΟΚ, όπως η Βέροια που κάποτε εμφανιζόταν να την έχει αγοράσει ο νυν ιδιοκτήτης του Άρη, ο Καρυπίδης και εκείνη τη χρονιά γενικός διευθυντής ήταν ο Βρύζας. Τώρα βρήκε τους επενδυτές» σημείωσε ο γνωστός ποινικολόγος, συμπληρώνοντας: «Εγώ κάνω λογική επεξεργασία κάποιων γεγονότων και δείχνω ενδιαφέρον αφού είμαι ιδιοκτήτης της Λάρισας και αυτές οι ομάδες είναι ανταγωνίστριές μας. Εάν υπάρχει μία ομάδα με 4-5 θυγατρικές μπορεί ν’ αλλοιώσει τον χαρακτήρα του πρωταθλήματος και να καθορίσει ποιος θα πάρει τον τίτλο, ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν και ποιες θα βγουν στην Ευρώπη. Αν αυτοί συνεργαστούν και θέλουν να σε ρίξουν, θα το κάνουν. Γι’ αυτό με ενδιαφέρει ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες αυτών των ομάδων που είναι στην ίδια μοίρα με την ΑΕΛ».

Σε ερώτηση πάντως για το αν η βαθμολογική θέση του ΝΠΣ είναι αποτέλεσμα εύνοιας, ο κ. Κούγιας ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία εξαιρετική ομάδα πρώτα απ’ όλα. «Η διαφορά είναι ότι το να κάνεις μία εξαιρετική ομάδα, αν έχεις και ανθρώπους που γνωρίζουν ποδόσφαιρο, γίνεται μόνο με χρήματα. Τα χρήματα που διαθέτουν οι ομάδες αυτού του βεληνεκούς, καθώς ίδιο τηλεοπτικό συμβόλαιο παίρνουμε κι εμείς και ο ΝΠΣ Βόλος και παίρνουμε το solidarity, είναι περίπου 2,5 εκατομμύρια. Με αυτά τα χρήματα δεν κάνεις την ομάδα του Βόλου και ο καθένας από εκεί και πέρα μπορεί να σκεφτεί οτιδήποτε» ήταν το σχόλιο του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Η εξήγηση που δίνει από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας είναι ότι είτε γίνονται ακριβά συμβόλαια και δεν πληρώνονται («Όπως έκανε ο Πηλαδάκης στη Λάρισα και κατέρρευσε, ή ο Ολυμπιακός Βόλου» σημείωσε χαρακτηριστικά) είτε είναι άνθρωποι χωρίς ποδοσφαιρική λογική, ή δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει με το μέλλον της ομάδας. «Φανταστείτε να έχεις ένα ρόστερ 4 εκατομμυρίων ευρώ και να έχεις έσοδα 2,5 εκατομμύρια. Δεν ξέρω αν υπάρχουν 250 εκατομμυριούχοι στον Βόλο που χρηματοδοτούν την ομάδα. Μου είχε πει ο Χειρίδης πόσα χρήματα μπήκαν στην ομάδα αυτή, και το καλοκαίρι επρόκειτο να πάρει αυτός την ομάδα» ανέφερε.

Επιμένοντας τέλος ότι πρόκειται για «Πύδνα Κίτρους» και όχι για «ΝΠΣ Βόλος», σημείωσε ότι πρόκειται για ένα νομικό έκτρωμα, καθώς και ότι δεν έπρεπε να υπάρχει. «Νομικά πάντως η Πύδνα Κίτρους είναι έκτρωμα και δεν θα έπρεπε να υπάρχει, με την έγκριση από την ΕΕΑ και από την ΕΕ της ΕΠΟ, όπου νομίζω ότι έπαιξε ρόλο και ο κ. Λασκαράκης (σ.σ. πρόεδρος της ΕΠΣΘ και ταμίας της ΕΠΟ).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.