Κουτίνας στο «Magnesiasports»: «Η αναμονή σκοτώνει το μπάσκετ»

Ο καλαθοσφαιριστής της Νίκης Βόλου Σάκης Κουτίνας είναι συνήθως ήπιων τόνων, ωστόσο όλοι κάποια στιγμή φτάνουν στα όριά τους, και αυτό συνέβη και με τον ίδιο στις δηλώσεις που έκανε στο «Magnesiasports».

«Η αναμονή σκοτώνει το άθλημα. Σκοτώνει το μπάσκετ» δηλώνει ο αρχηγός της μπασκετικής Νίκης, εκφράζοντας ουσιαστικά την αγωνία όλων των παικτών για το τι μέλλει γενέσθαι αλλά και την οργή για την αδράνεια και τη στασιμότητα που επικρατεί. Ούτε ο Σάκης Κουτίνας, ούτε κανείς μπορεί να είναι σίγουρος τι θα ακολουθήσει και αν και πότε θα πατήσουν φέτος ξανά παρκέ, είτε για προπονήσεις ή για αγώνες πρωταθλήματος.

Η απόφαση της ΓΓΑ αυτή τη στιγμή αναφέρει ότι στις προπονήσεις μπορούν να επιστρέψουν οι ομάδες της Α2 Ανδρών και της Α1 Γυναικών. Ωστόσο είναι δεκάδες τα σωματεία μπάσκετ των εθνικών κατηγοριών, όπως στη Β’ και στη Γ’ Εθνική Ανδρών και στην Α2 Γυναικών. Γι’ αυτές τις ομάδες μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόβλεψη, όντας σε… χειμερία νάρκη ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, και βλέποντας τον χρόνο να περνάει αδυσώπητα…

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξέρουμε ότι θα γίνει κάτι ή ότι δεν θα γίνει τίποτα. Αλλά να το ξέρουμε αυτό επισήμως και όχι μέσω διαρροών και υποσχέσεων.  Καταλαβαίνουμε και τις διοικήσεις αλλά θέλουμε να παίξουμε» συμπληρώνει επίσης ο Σάκης Κουτίνας.

Η όλη κατάσταση πάντως όπως έχει δημιουργηθεί φέρει και παρεπόμενα που σίγουρα δεν τα είχε υπολογίσει κανείς αρχικά. Όπως σημειώνει ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής, η ατομική προπόνηση δεν αρκεί, κάτι που έχουν υπογραμμίσει και άλλοι αθλητές. «Χάνουμε τις μπασκετικές μας… διαστάσεις, γιατί δεν αρκεί η ατομική προπόνηση. Με ένα τρέξιμο, γυμναστική και ίσως και μερικά βάρη όποιος μπορεί στο σπίτι του δεν καταφέρνουμε πολλά πράγματα, μην έχοντας καν τη δυνατότητα να πιάσουμε μπάλα» αναφέρει, αλλά το προχωρά ένα βήμα περισσότερο. «Το ξέρετε ότι αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν παιδιά, αθλητές, που πλέον κοιτούν το μέλλον με άλλο μάτι ακόμη και μακριά από το μπάσκετ; Είναι λογικό, όταν έχουν βασιστεί σε πολλές περιπτώσεις για να καλύπτουν μέσω της αθλητικής δράσης ανάγκες των ιδίων και των οικογενειών τους. Όσο περνάει ο χρόνος, τόσο θα αυξάνονται οι αθλητές που θα αποφασίσουν μια μέρα να τα παρατήσουν και να απομακρυνθούν από τον χώρο. Αυτό μόνο καταστροφικό μπορεί να είναι… Χάνεται το ίδιο το άθλημα» καταλήγει ο Σάκης Κουτίνας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.