Κρίσιμη συνάντηση για το πόλο της Νίκης με παρόντα τον νέο προπονητή Ν. Κωνσταντέλια

Απορρίφθηκε πρόταση συγχώνευσης με τον ΟΥΚΒ

Πως στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της Ερασιτεχνικής Νίκης έγινε πρόταση, που δεν έγινε ασφαλώς δεκτή, συγχώνευσης του τμήματος πόλο της Νίκης Βόλου με τον ΟΥΚΒ με την ταυτόχρονη μετακίνηση των παιδιών του συλλόγου στη νέα ομάδα που θα δημιουργούνταν, τόνισε σε συνέντευξή του στο Blue Heart 105.1 ο Στέργιος Φάτσης. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα που ενδιαφέρει πρώτιστα, δηλαδή την επόμενη μέρα, επισημαίνοντας ότι το τμήμα θα συνεχίσει να λειτουργεί με νέο προπονητή τον Νίκο Κωνσταντέλια, που ήταν στον ΟΕΑ-ΝΑΒ.

Μάλιστα, θα γίνει συνάντηση σήμερα το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό μεταξύ του κ. Κωνσταντέλια, της διοίκησης του Ερασιτέχνη και των γονέων των αθλητών του τμήματος πόλο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Φάτσης επισήμανε:

«Εκτός από το πόλο, όλα τα άλλα τμήματα της Ερασιτεχνικής Νίκης έχουν ξεκινήσει με προπονήσεις και εγγραφές στην ακαδημία τους. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο πόλο και πρέπει να το δούμε με ηρεμία. Κάποια στιγμή έφτασαν σε ύβρεις απέναντι στο Δ.Σ. και το πρόσωπό μου, αλλά θεώρησα ότι δεν έπρεπε να απαντήσω εν θερμώ για το πόλο.

Έχουμε δείξει ότι η διοίκησή μας μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα. Όταν φεύγει ένας παράγοντας ή ένας προπονητής, αυτό επιδρά αλυσιδωτά σε όλα τα ηλικιακά τμήματα και υπάρχουν κραδασμοί από το ανδρικό τμήμα ως τη βάση. Αυτό κακώς συμβαίνει, αλλά υπάρχει. Το παιδί πηγαίνει εκεί που πηγαίνει η παρέα του. Ως σύλλογος έχουμε πρόταση από ένα τμήμα που θέλει να φύγει από άλλον σύλλογο και να έρθει σε μας.

Η Νίκη είχε “φάει” ένα δυνατό χτύπημα από το μπάσκετ πριν από χρόνια, αλλά κατάφερε να ορθοποδήσει και να φτιάξει την ακαδημία της, όπως της αξίζει.

Είναι λογικό ο κόσμος να μην ξέρει. Όταν κάποια πράγματα έχουν σχέση με νούμερα δεν πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω.  Ο κόσμος βλέπει μόνο την κατάληξη και ρίχνει τα βάρη στη διοίκηση. Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση το κλείσιμο του συγκεκριμένου τμήματος ήταν αρνητικό, μείον 3.500 ευρώ ήδη από τον Ιανουάριο.

Στο τελευταίο Δ.Σ. έγινε πρόταση συγχώνευσης της Νίκης με τον ΟΥΚΒ από μέλος της Δ.Ε. Αυτό ήταν αποτέλεσμα των επαφών γονέων παικτών με τον ΟΥΚΒ και μέσα από την ακαδημία της Νίκης ήθελαν να πάνε όλα τα παιδιά εκεί. Τότε αποφασίσαμε πως δε γίνεται, όταν ανήκεις στη Νίκη Βόλου, το όραμά σου να είναι να συγχωνευτείς με άλλον σύλλογο και τους είπαμε να έρθουν να πάρουν τα δελτία τους. Το πόλο της Νίκης δε σταματά… Τα παιδιά που ζήσανε μεγάλες αγωνιστικές στιγμές πρέπει να πάνε αλλού, δεν μπορούμε να καλύψουμε τις απαιτήσεις τους. Για το παιδικό και το εφηβικό δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγει κάποιος από τη Νίκη.

Η Νίκη έχει προπονητή και έχουμε περιθώριο να δηλώσουμε την ομάδα σε ποια κατηγορία θα παίξει. Αυτό θα γίνει βάσει των παιδιών που θα φύγουν από τη Νίκη. Κάνω έκκληση στους γονείς να το ξανασκεφτούν. Μπορούμε να κατέβουμε σε μία κατηγορία και να πάρουν τα παιδιά αγωνιστικές παραστάσεις. Την Τετάρτη έχουμε στις 8 μία συνάντηση με τους γονείς και τον νέο προπονητή. Το τμήμα πόλο δε σταματά, προχωρά και θα πάρει λίγο χρόνο θα βρει και πάλι τον δρόμο του.

Έγινε μία συνάντηση με τον προπονητή Νίκο Κωνσταντέλια, που έκανε καριέρα με τον Ηρακλή, Παναθηναϊκό και ΟΕΑ-ΝΑΒ, του οποίου ήταν και προπονητής μέχρι πέρσι στη Β’ Εθνική. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έδειξε ότι ξέρει την κατάσταση και πως θέλει να βοηθήσει. Έδειξε ότι έχει την όρεξη να στήσει από την αρχή το τμήμα και δεν υπάρχει καμία δέσμευση σε ποια κατηγορία θα παίξουμε, για ν’ αναλάβει.

Στη συνάντηση της Τετάρτης στις 20.00 στο Πανθεσσαλικό θα έρθει κι αυτός, για να συζητήσουμε το μέλλον. Αν μπορούμε με τα παιδιά που έχουμε, να παίξουμε στη Β’, θα προχωρήσουμε. Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό και υπάρχει κίνδυνος να διασυρόμαστε, τότε θα πάμε σ’ άλλη λύση.

Η εικόνα που έχουμε για το τμήμα είναι τραγική. Υπάρχουν πάνω από 30 αιτήσεις παιδιών της ακαδημίας για αποχώρηση. Αλλά εμείς δεν πρόκειται σε κανέναν να δημιουργήσουμε πρόβλημα, αν θέλει να φύγει. Όλοι θα φύγουν με ελευθέρας, κι όχι με υποσχετική και μετά να δουν τι θα γίνει στη Νίκη μήπως ξαναγυρίσουν. Να διαπραγματευτούν μόνοι τους οι γονείς με τους παράγοντες των άλλων ομάδων κι όχι εμείς. Την Τετάρτη θα έχουμε ένα δύσκολο απόγευμα.

Δεν υπάρχει στο πόλο ο ηγέτης. Ο Κώστας Τσαρνάς στα παλιά διοικητικά συμβούλια το έπαιρνε όλο πάνω του στο θέμα του πόλο. Αυτός ο άνθρωπος δεν υπάρχει. Είναι γύρω-γύρω όλοι. Αυτός που έχει τα … καρύδια να προχωρήσει. Ακούω χαζομάρες ότι εμείς είμαστε οι καταστροφείς του πόλο».

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.