Κυπελλούχος ΕΠΣΘ ο Ολυμπιακός Βόλου, 3-0 τον Αίαντα Σούρπης στον τελικό

Ο Ολυμπιακός Βόλου, όπως παρατάχθηκε, στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ

Ο Ολυμπιακός Βόλου κατέκτησε δίκαια το Κύπελλο της ΕΠΣΘ, επικρατώντας εύκολα του Αίαντα Σούρπης με σκορ 3-0, στον τελικό του θεσμού, το απόγευμα του Σαββάτου στο Πανθεσσαλικό, παρουσία περίπου 1.500 φιλάθλων. Σκόρερ για τους νικητές οι Ζγκούρι (31’),  Σκοπελίτης (45’) και Μπουτζίκος (52’). Αξιοπρεπέστατη η αγωνιστική παρουσία του Αίαντα, ο οποίος ήταν παράλληλα κι άτυχος, χάνοντας νωρίς στο παιχνίδι τον Αραπίτσα και στην αρχή του δευτέρου μέρους τον Χαλάτση, λόγω τραυματισμών.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Αίας Σούρπης παρατάχθηκε με τον Χαλάτση κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Παπανικολόπουλο, αριστερά τον Μακανίκα και στο κεντρικό δίδυμο τους Πλαβό και Μιχόπουλο. Στα κεντρικά χαφ αγωνίστηκαν οι Χριστέλος και Μπιρτσάι, με τους Τσόγκα και Χειλά στις πτέρυγες, δεξιά κι αριστερά, αντίστοιχα. Ο Θανάσης Κατσαβριάς ανέλαβε καθήκοντα σέντερ φορ, με τον Αραπίτσα να κινείται κοντά σε αυτόν, σε ρόλο «κρυφού κυνηγού», σε έναν σχηματισμό 4-4-2 που επέλεξε ο προπονητής της ομάδας της Σούρπης, Γιάννης Σιαμέτης.

Από την άλλη, για τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Περικλής Αμανατίδης, σε διάταξη 4-2-3-1, επέλεξε τον Γιακουμή κάτω από τα δοκάρια, σε ρόλο δεξιού οπισθοφύλακα τον Νικολακάκη, αριστερό τον Μπουτζίκο και σέντερ μπακ τους Παπαϊωάννου και Ριζογιάννη. Κόλα και Σκοπελίτης αγωνίστηκαν ως ανασταλτικοί χαφ, με τον Καμπλιώνη να κινείται μπροστά από αυτούς, σε ρόλο δημιουργού στον άξονα. Σερτζίνιο (αριστερά) και Ζγκούρι (δεξιά) κινούνταν στις πτέρυγες, μεσοεπιθετικά, με τον Σαχινίδη να είναι ο μοναδικός προωθημένος της ερυθρόλευκης επίθεσης.

Το ματς

Η πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση ήταν για τον Ολυμπιακό στο 2’, με τον Κόλα να επιχειρεί τη σκαφτή κάθετη μπαλιά για τον Ζγκούρι, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή, ανοίγοντας το κοντρόλ του προς τα αριστερά, βρέθηκε απέναντι από τον Χαλάτση, αλλά επέλεξε να «σπάσει» την μπάλα προς τον άξονα, σε ένα σημείο που οι αμυντικοί του Αίαντα απομάκρυναν εγκαίρως.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με άσχημα νέα για τον Αίαντα, με τον Αραπίτσα, ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό, να καταφέρνει να αγωνιστεί μόλις για τρία λεπτά στον τελικό, δηλώνοντας πως δεν μπορεί να συνεχίσει, δίνοντας τη θέση του στον Ξηροκώστα. Αυτή η αλλαγή ανάγκασε τον Σιαμέτη να «ανακατέψει την τράπουλα», με τον νεοεισελθόντα Ξηροκώστα να αγωνίζεται σε θέση αριστερού οπισθοφύλακα, τον Μακανίκα να προωθείται μεσοεπιθετικά στην πτέρυγα αριστερά και τον Χειλά να αγωνίζεται ως κρυφός κυνηγός, πίσω από τον Κατσαβριά, στη θέση του τραυματία κι αποχωρήσαντα Αραπίτσα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ήρθε κι η πρώτη τελική προσπάθεια για την ομάδα της Σούρπης, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κατσαβριά, από πλάγια θέση, να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων της εστίας του Γιακουμή που δεν ανησύχησε.

Στο 17’ ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Σερτζίνιο βρήκε κάθετα τον Ζγκούρι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, σούταρε, με τον Χαλάτση να απομακρύνει ασθενώς. Στην εξέλιξη της φάσης, ο μεσοεπιθετικός των ερυθρολεύκων πήρε ο ίδιος το «ριμπάουντ», με τους αμυντικούς του Αίαντα να απομακρύνουν, πριν γίνει εκ νέου απειλητικός. Στο 23’, ο Αίας, με παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο, απάντησε στις ευκαιρίες του αντιπάλου του. Συγκεκριμένα, σε λάθος συνεννόηση των παικτών του Ολυμπιακού σε εκτέλεση φάουλ, η ομάδα της Σούρπης πήρε την μπάλα στην κατοχή της και βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Μακανίκα, από τα αριστερά, να συγκλίνει προς τον άξονα και να επιχειρεί ένα σουτ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Γιακουμή.

Ακολούθησε μία κεφαλιά του Σαχινίδη που πέρασε άουτ (23’) κι ένα καλό σουτ του Κόλα, με την ίδια κατάληξη (24’), για να έρθει τελικά το γκολ για τον Ολυμπιακό στο 31ο λεπτό. Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνδυάστηκαν από τα δεξιά, έγινε η συρτή παράλληλη μπαλιά από τον Καμπλιώνη για τον Ζγκούρι, ο οποίος βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι με την μπάλα στα πόδια και σούταρε δυνατά στη δεξιά γωνία του Χαλάτση για το 1-0 των ερυθρολεύκων, το οποίο φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου να έρθει.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ,  έστω και με έναν απροσδόκητο τρόπο. Ο Καμπλιώνης επιχείρησε ένα σουτ, ο Χαλάτσης δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα, απομακρύνοντάς την και κάνοντάς τη διεκδικήσιμη κοντά στη μεγάλη περιοχή, ο Πλαβός πήγε να την απομακρύνει δυνατά, εκείνη κόντραρε στο σώμα του προωθημένου Νικολακάκη και πήρε τροχιά προς τα δίχτυα, με τον Χαλάτση τελικά να μπλοκάρει σ’ αυτήν την… «καραμπόλα».

Το «κρεσέντο» χαμένων ευκαιριών για τον Ολυμπιακό συνεχίστηκε στο 43’. Ο Σερτζίνιο, από θέση εντός της περιοχής, έστρωσε την μπάλα παράλληλα για τον Καμπλιώνη, ο οποίος από αρκετά πλεονεκτική θέση, σούταρε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Χαλάτση. Τελικώς, η ξεκάθαρη αγωνιστική ανωτερότητα των ερυθρολεύκων στο πρώτο ημίχρονο επισφραγίστηκε με ένα δεύτερο τέρμα, με τη συμπλήρωση 45 λεπτών. Ο Φίλιππος Σκοπελίτης βρέθηκε εντός περιοχής, με την μπάλα στα πόδια, επιχείρησε ένα καλοζυγισμένο σουτ, με στόχο την αριστερή γωνία της εστίας του Χαλάτση, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να αποσοβήσει το 2-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε και το πρώτο μέρος. Πάντως η μπάλα άλλαξε κάπως πορεία, αφού βρήκε στην πλάτη του Μιχόπουλου.

Η επανάληψη ξεκίνησε, όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έψαχνε ακόμα ένα τέρμα και το βρήκε στο 52’. Ο Μπουτζίκος έγινε κάτοχος της μπάλας στην αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής του Αίαντα κι επιχείρησε ένα διαγώνιο σουτ, το οποίο χτύπησε στο εσωτερικό μέρος του κάθετου δοκαριού της εστίας του Χαλάτση και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του, για το 3-0.

Μετά το τρίτο τέρμα των ερυθρολεύκων, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, απέναντι σε έναν Αίαντα που συνέχισε να έχει παθητικό ρόλο στο ματς. Η επόμενη καλή στιγμή για κάποιο γκολ ήρθε στο 66’, με τον Καμπλιώνη να εκμεταλλεύεται διώξιμο αμυντικών του Αίαντα και να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να απομακρύνεται σε κόρνερ από τον νεοεισελθόντα πορτιέρε της ομάδας της Σούρπης, Λαγό.

Στο 74’, σε σύγκρουση Γιακουμή και Θ. Κατσαβριά, εκτός περιοχής, δόθηκε φάουλ για τον Αίαντα. Ο πορτιέρε του Ολυμπιακού τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει, ενώ ο Περικλής Αμανατίδης δεν μπορούσε να τον αντικαταστήσει, καθώς ήδη είχε πραγματοποιήσει τις τέσσερις αλλαγές που είχε στη διάθεσή του. Έτσι, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε, από ‘κει κι έπειτα, με δέκα ποδοσφαιριστές, με τον Παντελή Ριζογιάννη να αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα. Λίγα δευτερόλεπτα αφού φόρεσε τα γάντια, μπλόκαρε την μπάλα, με τον κόσμο στις εξέδρες να τον αποθεώνει.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημά του, ο Ολυμπιακός στο 80’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για τέταρτο γκολ. Ο Πλαβός, εντός περιοχής του Αίαντα, καθυστέρησε να διώξει, ο Παπουτσογιαννόπουλος του πήρε την μπάλα και την έστρωσε στον Σαχινίδη, ο οποίος σε θέση τετ-α-τετ δεν κατάφερε να νικήσει τον Λαγό που απομάκρυνε σωτήρια.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να αναδεικνύεται άξιος Κυπελλούχος ΕΠΣΘ, στρεφόμενος, πλέον, στις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, από την ερχόμενη εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι την απονομή στον Αίαντα έκανε ο δήμαρχος Αλμυρού, Δήμητρης Εσερίδης, και στον Ολυμπιακό Βόλου η Αντιπεριφερειάρχης, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Ολυμπιακός Βόλου (Αμανατίδης): Γιακουμής, Νικολακάκης (46’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπουτζίκος (69’ Καναβός), Παπαϊωάννου, Ριζογιάννης, Κόλα, Σκοπελίτης (54’ Λώττας), Καμπλιώνης, Ζγκούρι (62’ Πατσής), Σερτζίνιο, Σαχινίδης

Αίας Σούρπης (Σιαμέτης): Χαλάτσης (58’ λ.τρ. Λαγός), Παπανικολόπουλος (60’ Κ. Κατσαβριάς), Μακανίκας (70’ Θ. Κωστούλας), Πλαβός, Μιχόπουλος, Χριστέλος, Τσόγκας, Μπιρτσάι, Χειλάς, Αραπίτσας (4’ λ.τρ. Ξηροκώστας), Θ. Κατσαβριάς

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.