Λάκης Μπακάλης: «Ο Ρήγας Φεραίος και το Βελεστίνο θέλουν πάντα το βήμα παραπάνω»

Κάνει ήδη τα πλάνα του για τη νέα χρονιά ο πολύπειρος προπονητής

Πέμπτη θητεία στην τεχνική ηγεσία του Ρήγα Φεραίου διανύει ο Λάκης Μπακάλης, με τον πολύπειρο τεχνικό να κάνει ήδη τα σχέδιά του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θέλοντας να δημιουργήσει και πάλι ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα στοχεύει ψηλά. Άλλωστε, μιλώντας στο «Magnesiasports» μετά την ανανέωση της συμφωνίας με τη διοίκηση της ομάδας, τονίζει ότι ο Ρήγας Φεραίος και η ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου σκέφτονται πάντα το κάτι παραπάνω με ανάλογα βήματα.

«Αυτό που ξεκινάω δεν θέλω να χαλάει και είμαι από τους ανθρώπους που δεν θέλουν ν’ αλλάζουν ομάδες εύκολα. Θέλω να υπάρχει σταθερότητα και συνεχή βελτίωση στην ομάδα» αναφέρει λοιπόν ο έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου και από εκεί και πέρα δεν θα μπορούσε παρά να δεχθεί ερώτηση για τους στόχους ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

«Σίγουρα για να πιάσεις τον στόχο πρέπει να βελτιώνεσαι συνέχεια ως ομάδα και πιστεύω με το υπάρχον δυναμικό και με καλές προσθήκες να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτός είναι και ο στόχος. Όσον αφορά το βήμα παραπάνω; Αν συγκεντρωθούμε γρήγορα να κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω. Ο Ρήγας Φεραίος και το Βελεστίνο, όμως χρειάζεται πολλή δουλειά και να κάνουμε πολλά πράγματα ακόμη» υπογραμμίζει ο Λάκης Μπακάλης.

Την ομάδα άλλωστε την ξέρει καλά, έχοντας αναλάβει καθήκοντα ξανά από το 2021 και μετά, και γνωρίζει πολύ καλά τι κινήσεις χρειάζονται να γίνουν. Παραδέχεται ότι η ομάδα χρειάζεται προσθήκες αφού: «Είναι ένα νεανικό σύνολο και θέλουμε να κάνουμε ένα κράμα έμπειρων και ταλαντούχων παικτών με στόχο την προσωπική διάκριση, με φιλοδοξίες και στόχους και να τα «παντρέψουμε» αυτά με τις φιλοδοξίες της ομάδας».

«Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα-Μπορούσαμε και καλύτερα»

Ο Λάκης Μπακάλης, πέρα από προπονητής είναι (όπως είναι και λογικό) φίλος του ποδοσφαίρου και παραδέχεται ότι το φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ του άρεσε. Άλλωστε προβλέπει ότι και το επόμενο θα είναι αναλόγως ενδιαφέρον.

««Ηταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, όπου παιζόταν η πρώτη θέση. Οπότε περιμένω ένα τέτοιο πρωτάθλημα και του χρόνου και με ενισχυμένες τις ομάδες» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον Ρήγα Φεραίο, παραδέχεται ότι θα μπορούσε να πάρει, έστω και λίγα περισσότερα. Ο Ρήγας τερμάτισε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 52 βαθμούς, μετά από 15 νίκες, επτά ισοπαλίες και τέσσερις μόλις ήττες. «Θα μπορούσαμε να κάνουμε και καλύτερη πορεία. Μέχρι τον πρώτο γύρο ήμασταν ανταγωνιστικοί. Χάσαμε όμως 2-3 βασικούς παίκτες που δεν αναπληρώθηκαν εν γνώσει μας, μιας και ο στόχος είχε χαθεί και έτσι είχαμε αυτήν την πορεία που είχαμε στον δεύτερο γύρο» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.