Λασκαράκης: «Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν έχει πληγεί τόσο πολύ οικονομικά»

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε στο Δημόσιο Αθλητικό Ραδιόφωνο σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στον ελληνικό Αθλητισμό, που παραμένει σε… χειμερία νάρκη στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει, με ειδικούς να τοποθετούνται επί του θέματος, ενώ και ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ και ταμίας της ΕΠΟ, Περικλής Λασκαράκης τοποθετήθηκε σχετικά.

«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι η γενεσιουργός δύναμη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν έχει πληγεί τόσο πολύ οικονομικά, όσο ψυχολογικά, καθώς κύριος σκοπός είναι η ευχαρίστηση, και όχι η απόδοση κέρδους. Δηλαδή, κυρίως έχουμε συναισθηματικό κενό» ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, τονίζονταςι ότι οι οικονομικές συνέπειες εμφανίζονται σταδιακά και ξεκινάμε από τη Γ΄ Εθνική.

«Τα σωματεία που συμμετέχουν σε αυτή έχουν έξοδα για τις μετακινήσεις για τους αγώνες τους, ενώ κάποιες ομάδες είναι Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.) και ως εκ τούτου έχουν τα ανάλογα έξοδα. Έχουν οικονομικά ζημιά εξαιτίας της απουσίας εισιτηρίων.Όσον αφορά τις παραπάνω κατηγορίες, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα και δη στη Σούπερ Λιγκ 2 (η οποία δεν έχει ξεκινήσει καν), στην οποία όλες οι ομάδες είναι Α.Ε. κι ενώ δεν έχουν έσοδα, είναι υποχρεωμένες να είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.Από την πλευρά της η ΕΠΟ, κατάφερε να άρει το ban που υπήρχε από το 2016 και έτσι θα έχουμε εισροή εισοδήματος, ενώ παράλληλα μέσω διακανονισμών και οικονομικών διευκολύνσεων προσπάθησε να βοηθήσει…» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λασκαράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικοί εκτιμούν πως το κόστος στον ευρωπαϊκό αθλητισμό για το έτος 2020 υπολογίζεται στα 45-56 δισ. ευρώ(!) καθώς και ότι ο αναγκαστικός εγκλεισμός εντός οικιών θα εκτοξεύσει την αξία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Μάλιστα, η Αργυρώ-Ελισάβετ Μανώλη, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αθλητικού Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο του Loughborough της Αγγλίας υποστήριξε ότι οι πιο μικρές ΠΑΕ θα έχουν κάποια προβλήματα και αυτό θα φανεί και στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους.