Λύγισε στον πανθεσσαλικό τελικό το 4ο ΓΕΛ Βόλου-Παρουσία αστυνομίας η αναμέτρηση

Ήττα από το 7ο ΓΕΛ Λάρισας με 45-52

Στο κλειστό της Νέας Ιωνίας Βόλου φιλοξενήθηκε ο τελικός μπάσκετ αγοριών των Λυκείων της Θεσσαλίας, με την ομάδα του 4ου ΓΕΛ Βόλου να προσπαθεί να κάνει κάτι καλό απέναντι στο σύνολο του 7ου ΓΕΛ Λάρισας, αλλά να μην μπορεί να περιορίσει αποτελεσματικά τον νεαρό Μπόρση, γνωρίζοντας την ήττα 45-52, με την αναμέτρηση να διεξάγεται υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας!

Ήταν στο δεύτερο οκτάλεπτο (τα σχολικά παιχνίδια μπάσκετ δεν διεξάγονται σε δεκάλεπτα…) όταν αντικείμενο και συγκεκριμένα μία σέλα ποδηλάτου(!) εκτοξεύτηκε προς τη μεριά μαθητών και συνοδών που βρέθηκαν στον Βόλο από τη Λάρισα, από άγνωστο άτομο, πιθανότατα εξωσχολικό, όπως ανέφεραν αμφότερες οι πλευρές. Έτσι, οι υπεύθυνοι της Δευτεροβάθμιας, προχώρησαν σε κλήση του «100» προκειμένου να υπάρξει αστυνομική επιτήρηση, ενώ για λίγα λεπτά διακόπηκε και η αναμέτρηση. Από εκεί και πέρα, και παρουσία ενός ένθερμου νεανικού κοινού, που οι περισσότεροι ήταν μαθητές των δύο λυκείων, συνεχίστηκε κανονικά το παιχνίδι.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το λαρισαϊκό σύνολο ήταν καλύτερο, με τον Μπόρση να κάνει τη διαφορά, έχοντας και την εμπειρία από τη συμμετοχή του ως βασικός στην ομάδα του Κεραυνού Λάρισας που αγωνίζεται στην Α1 ΕΣΚΑΘ, σημειώνοντας 30 πόντους. Από πλευράς 4ου ΓΕΛ Βόλου, αν και η ομάδα του Κώστα Ξενοκώστα βρέθηκε να χάνει στο τρίτο οκτάλεπτο ακόμη και με 20 πόντους, κατάφερε με καλή άμυνα στην τελευταία περίοδο να περιορίσει τη διαφορά, αλλά δεν είχε τον χρόνο στο τέλος να κάνει την ολική ανατροπή.

Ο νικητής της αναμέτρησης πλέον θ’ αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Στερεάς Ελλάδας (Λύκειο της Χαλκίδας για την ακρίβεια), για να συνεχίσει την πορεία του στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα.

Τα οκτάλεπτα:  10-18, 24-32, 30-46, 45-52

4ο ΓΕΛ Βόλου (Ξενοκώστας): Μπόζας, Ζήσης, Μπαρτζώκας 8, Βλιώρας Αθ., Πρέντης 11 (1), Βλιώρας Γ. 9 (1), Στύλας 3 (1), Γκόριας 8, Μόσιος 6.

7ο ΓΕΛ Λάρισας (Σαμαρά): Παπαναστασίου 16 (4), Κωστάκης, Νάστος, Μπόρσης 30, Λάτσιος, Δημόπουλος, Σακαλής, Γκέκας, Ραζάκιας 4, Παπατζιτζές, Τζβέρκος 2.

Η ομάδα του 4ου ΓΕΛ Βόλου
Η ομάδα του 7ου ΓΕΛ Λάρισας

Στιγμιότυπα από την αναμέτρηση:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντίστοιχος αγώνας των Κοριτσιών δεν διεξήχθη, καθώς η ομάδα του ΓΕΛ Παλαμά δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στο παιχνίδι απέναντι στο σύνολο του Προμηθέα, που πήρε έτσι την πρόκριση στην επόμενη φάση της σχολικής διοργάνωσης, έχοντας μάλιστα τα φόντα να προχωρήσει και να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω φέτος.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.