Λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός Β., 1-2 τον Οικονόμο

Γλίτωσαν την γκέλα οι ερυθρόλευκοι με τον Ναζίμ να σκοράρει δύο φορές στην Τσαριτσάνη

Τα χρειάστηκε ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά έστω και στο 92’ κατόρθωσε να πάρει ένα σπουδαίο διπλό στην πρεμιέρα με σκορ 1-2 μέσα στην Τσαριτσάνη κόντρα στον Οικονόμο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους ερυθρόλευκους ο Ναζίμ, που σημείωσε δύο τέρματα, στο 56’ και τις καθυστερήσεις, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει με τον Γκαμπέτα στο 74’. Από ένα πέναλτι έχασε κάθε ομάδα στο πρώτο μέρος, πρώτα ο Σαχινίδης στο 33’ και έπειτα ο Χάμος στο 45’. Μεγάλη βοήθεια πήραν από τους οπαδούς τους οι φιλοξενούμενοι, αφού το πέταλο του γηπέδου “Γ Μητσιμπόνας” γέμισε ασφυκτικά.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Οικονόμος είχε τον Νούσια κάτω από τα δοκάρια και μπροστά τους πλάγιοι μπακ ήταν οι Ντούφας στα δεξιά και Μπουμπουνάρας στ’ αριστερά, ενώ Τσακάλι και Κουμπούρας είχαν ρόλο στόπερ. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Χάμος και Καλφούντζος, οργανωτής ο Τόλιος, φορ ο Πετράκης και εξτρέμ οι Γκαμπέτας (δεξιά) και Καραλούλης (αριστερά).

Ο Ολυμπιακός Β. είχε τερματοφύλακα τον Γιακουμή, από τα δεξιά στ’ αριστερά στην άμυνα τοποθετήθηκαν οι Σάββας, Παπαϊωάννου, Πίντο, Μπουτζίκος, στο κέντρο οι Ρόκας και Ναζίμ πίσω από τον πλέι μέικερ Λώττα, ενώ από τα άκρα βοηθούσαν τον κλασικό προωθημένο Σαχινίδη οι Ζγκούρι (δεξιά) και Σερτζίνιο (αριστερά).

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε πιο δυνατά από την αρχή και μάλιστα στο 4’ ο Σερτζίνιο σκόραρε σε τετ-α-τετ μετά από μπαλιά του Λώττα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, ενώ στο 18’ και ενώ οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να υπερέχουν οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για δεύτερη φορά στον διαιτητή Καραντώνη για πέναλτι μετά από χέρι του Πετράκη σε κεφαλιά του Ναζίμ στο πίσω δοκάρι έπειτα από κόρνερ του Μπουτζίκου από τα δεξιά.

Στο 29’ η βολιώτικη ομάδα κινδύνευσε για πρώτη φορά, όταν το πλασέ του Τόλιου μέσα από την περιοχή σε συρτή σέντρα του Ντούφα πέρασε κοντά από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 32’ ο Ολυμπιακός του δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ, αλλά την απώλεσε. Συγκεκριμένα ο Σερτζίνιο έκανε τη διείσδυση μέσα στην περιοχή και ανατράπηκε καθαρά. Το πέναλτι υποδείχθηκε αμέσως, αλλά ο Σαχινίδης στο 33’ δεν κατόρθωσε να το μετατρέψει σε γκολ, αφού έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 37’ ο Λώττας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Ναζίμ αστόχησε σε κεφαλιά, ενώ στο 39’ η σέντρα-σουτ του Σαχινίδη από θέση μέσα αριστερά έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σερτζίνιο στο 41’, ενώ σαφώς καλύτερη ήταν η ευκαιρία του 43’, με την κεφαλιά του Σαχινίδη, τον οποίον βρήκε με σέντρα ο Μπουτζίκος, να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 45’ ήταν η σειρά του Οικονόμου να κερδίσει πέναλτι με τον Καραντώνη να καταλογίζει ανατροπή του Μπουτζίκου πάνω στον Χάμο. Οι γηπεδούχοι άφησαν από την πλευρά τους κι αυτοί την ευκαιρία να πάει χαμένη, αφού ο παθών Χάμος εκτέλεσε σκαφτά στο κέντρο της εστίας, αλλά πάνω από τα δοκάρια. Έτσι έμεινε το 0-0 και μ’ αυτό το αποτέλεσμα πήγαν οι δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 47’ ο Πίντο έκανε το δυνατό άλμα και πήρε την κεφαλιά μετά το φάουλ του Λώττα από τα δεξιά, που έφυγε εκτός εστίας στην πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό Βόλου στην επανάληψη. Πάντως, στο 53’ οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο αποτελεσματικοί και πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Σερτζίνιο από τα αριστερά σέντραρε και ο Ναζίμ με άψογο δεξί πλασέ στη δεξιά γωνία, πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος, σημείωσε το 0-1.

Στο 56’ το ξαφνικό σουτ του Λώττα εκτός περιοχής πέρασε εκτός εστίας, με τον Νούσια να έχει τον έλεγχο της μπάλας. Από κει και πέρα, ο Οικονόμος προσπάθησε να γίνει περισσότερο επιθετικός και στο 74’ ισοφάρισε. Η μπάλα μετά από κόντρα σε πλάτη αμυνόμενου του Ολυμπιακού Βόλου έφτασε σε θέση μέσα αριστερά της περιοχής στον Τόλιο, που με συρτή πάσα τροφοδότησε στα όρια της μικρής περιοχής τον Γκαμπέτα, ο οποίος με πλασέ στη δεξιά γωνία έκανε το 1-1.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν τα παράτησε και τελικά έφτασε στο δεύτερο νικητήριο γκολ στο 92’. Ο Κόλα εκτέλεσε από τα 40 μέτρα ένα φάουλ από τον άξονα, βρίσκοντας στ’ αριστερά της περιοχής τον Οικονομόπουλο. Αυτός απέτυχε αρχικά να βγάλει τη σέντρα, αλλά ξανάγινε κάτοχος της μπάλας και έκανε την μπαλιά στο πίσω δοκάρι για τον Σαχινίδη, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Ο Ναζίμ πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ σκόραρε για δεύτερη φορά και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του με το δεύτερο προσωπικό γκολ.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ: Νούσιας, Ντούφας, Μπουμπουνάρας (68′ Γαλάνης), Τσακάλι, Κουμπούρας, Χάμος, Καλφούντζος, Γκαμπέτας, Καραλούλης (58’ Μητσιάς), Πετράκης, Τόλιος (81’ Μιφτάρι)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Σάββας, Μπουτζίκος, Παπαϊωάννου, Ρόκας (80’ Οικονομόπουλος), Ναζίμ, Λώττας (70’ Σκοπελίτης), Σερτζίνιο (86’ Κόλα), Ζγκούρι, Σαχινίδης

*Η φωτογραφία είναι από το radioelassona

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.