Μαρούδας: Όλοι περιμένουν να παίξουν σε μία ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου

Ένας Αιγαλεώτης, που σπουδάζει στη Γυμναστική Ακαδημία στα Τρίκαλα και κατόρθωσε να ξεχωρίσει την περσινή σεζόν με τη φανέλα των Μετεώρων, πετυχαίνοντας οκτώ γκολ σε 24 ματς στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, είναι από φέτος στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο λόγος για τον Τάσο Μαρούδα, τον 22χρονο υψηλόσωμο σέντερ φορ (1.90),  ο οποίος οπαδικά δηλώνει Πανιώνιος, αφού έπαιξε στην Κ20 του νεοσμυρνιωτικού συλλόγου και συνέχισε σε Αχαρναϊκό, Εθνικό, Σέλλανα και Μετέωρα.

Ο νεαρός αλλά εξαιρετικά ώριμος παίκτης μίλησε στο magnesiasports και επισήμανε ότι έχει τεράστιο κίνητρο στον Ολυμπιακό Βόλου, που δεν είναι μία τυχαία ομάδα, όπως ανέφερε, λόγω του βάρους της φανέλας, της ιστορίας και του κόσμου. Πρόσθεσε, δε, ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές περιμένουν να αγωνιστούν σε μία τέτοια ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρούδας στο magneisiasports:

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει πολλούς παίκτες που χαρακτηριστικό τους είναι το κίνητρο:

«Για μένα είναι τεράστιο το κίνητρο λόγω της φανέλας, του σήματος και του κύρους της ομάδας. Κίνητρο υπάρχει και ηλικιακά, αλλά και επειδή η κατηγορία αυτή είναι επαγγελματική. Πιστεύω ότι μέσα από  τον Ολυμπιακό Βόλου μπορώ να αναδειχθώ, βοηθώντας την ομάδα και σεβόμενος την ιστορία της. Η ομάδα  είναι πρωταθλήτρια και έπρεπε φέτος να αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία, άσχετα με το τι έγινε με την αναδιάρθρωση.  Υπάρχουν κι άλλα παιδιά,  που θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ένα restart στην καριέρα τους μέσω του Ολυμπιακού Βόλου και άλλοι μικρότεροι, στην ηλικία μου,  που θέλουν να αναδειχθούν και έχουν το κίνητρο. Νομίζω ότι έχουν έρθει γι’ αυτό το λόγο. Δεν πάνε σε μία τυχαία ομάδα.  Έρχονται στον Ολυμπιακό Βόλου. Μετράει αυτό στο βιογραφικό τους.  Εγώ προσωπικά ξέρω και τη δυναμική του κόσμου γιατί  τους είχα αντιπάλους».

Για αν τον αγχώνει το βάρος της φανέλας και της ιστορίας του Ολυμπιακού Βόλου: 

«Νομίζω ότι αυτό θα μου δώσει ώθηση,  γιατί όλοι οι ποδοσφαιριστές περιμένουν να αγωνιστούν σε μία τέτοια ομάδα με λαό. Σίγουρα θα υπάρξει πίεση, αλλά σε μένα λειτουργεί ως κίνητρο. Είναι κίνητρο ο κόσμος, γιατί  το να μην παίζεις για κανέναν και να μην αξιολογείσαι από κανέναν δεν έχει και ουσία.  Η ουσία του ποδοσφαίρου είναι ο κόσμος».

Για το αν η περσινή του χρονιά στα Μετέωρα ήταν το «διαβατήριο» για να έρθει στον Ολυμπιακό Βόλου:

«Πράγματι το πιστεύω αυτό, γιατί δουλέψαμε πάρα πολύ καλά και με τον κ. Βακουφτσή και με τον κ. Τσουκαλίδη. Με βοήθησαν πάρα πολύ και οι δύο και νομίζω ότι οι εμφανίσεις μου και τα γκολ μου ήταν ξεκάθαρα το “διαβατήριο” για τον Ολυμπιακό Βόλου. Θέλω να δώσω μία συνέχεια σε αυτό που ξεκίνησα  πέρσι».

Για την παρουσία του κόσμου στην πρώτη της ομάδας:

«Πραγματικά ενθουσιάστηκα,  δεν έχω ζήσει παρόμοια κατάσταση σε πρώτη προπόνηση, άσχετα αν δεν είναι και πολλές».

Για το μήνυμά του στους οπαδούς:

«Θα “ματώσω”, για να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα μέσα στο γήπεδο,  να σκοράρω και να δημιουργώ. Αυτό μπορώ να πω στον κόσμο και ότι θα παλέψουμε σεβόμενοι την ιστορία αυτής της ομάδας για τους στόχους της».

Για το τι απαιτεί ο προπονητής του έστω και αυτές τις λίγες ημέρες προετοιμασίας:

«Θέλει να πιέζουμε ψηλά και να είμαστε τακτικά άριστοι, ακόμη και οι επιθετικοί,  πράγμα που δεν τον ζητάνε και πάρα πολλοί προπονητές, όσον αφορά το ανασταλτικό κομμάτι. Στο επιθετικό κομμάτι μπορώ να πω ότι μας δίνει μία ελευθερία, πιστεύοντας στα προσόντα μας, αφού πρώτα έχουμε λειτουργήσει σωστά αμυντικά και έχουμε τη βάση».

Για το τι ελπίζει προσωπικά για τη νέα χρονιά:

«Ευελπιστώ σε έναν ανάλογο αριθμό γκολ, ίσως και μεγαλύτερο».

Για το γεγονός ότι στον Ολυμπιακό Βόλου έχει πολύ μεγαλύτερο ανταγωνισμό:

«Αυτό βελτιώνει τον κάθε ποδοσφαιριστή.  Ο ανταγωνισμός σε κάνει να παλεύεις σε κάθε προπόνηση για τη θέση σου στην 11άδα και τη 18άδα.  Μπορώ να πω ότι είναι μόνο θετικό,  γιατί είναι τιμή μου που έχω συμπαίκτες σαν τον Τσίτα που παίζει και στη θέση μου, αλλά και έμπειρα παιδιά που παίζουν σε άλλες θέσεις, σαν τον Ρόκα και τον Μπουτζίκο.  Οπότε ο ανταγωνισμός μόνο καλό μπορεί να κάνει,  γιατί μπορεί να με βελτιώσει ποδοσφαιρικά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.