«Μαύρο χάλι» η Νίκη, ήττα-καταστροφή 0-1 από τον Θεσπρωτό

Σοκ για τη Νίκη, που ήταν σκιά του εαυτού της και υπέστη καταστροφική ήττα με 0-1 από τον Θεσπρωτό στο Πανθεσσσαλικό στον πρώτο αγώνα για τα μπαράζ ανόδου, λιγοστεύοντας σημαντικά τις πιθανότητές της για άνοδο.

Οι κυανόλευκοι δε βλέπονταν στο πρώτο μέρος, όταν και δέχθηκαν το γκολ από τον Β. Κωνσταντίνου στο 29’, ενώ στην επανάληψη, όταν και ανέβηκαν με τις αλλαγές των Δερμητζόγλου και Τσιώλη ήταν θετικοί για ένα 15λεπτο, από το 50’ έως το 65’, είχαν τις ευκαιρίες, αλλά από τη στιγμή που δεν ισοφάρισαν στο καλό τους διάστημα, στη συνέχεια η απόδοσή τους ξανάπεσε και οι φιλοξενούμενοι πήραν άνετα το διπλό στο υπολειπόμενο διάστημα.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, ενώ λόγω ενός προβλήματος στους κοιλιακούς ο Μετούσι έμεινε στον πάγκο, και τη θέση του δεξιού μπακ πήρε ο Παπαδήμας. Στο άλλο άκρο ήταν ο Θ. Παπαδόπουλος, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Καρτσαμπάς και Καντούτσης. Στον άξονα ως αμυντικοί μέσοι τοποθετήθηκαν οι Τσεμπερίδης και Μέτσε, μπροστά τους ως επιτελικός αγωνίστηκε ο Ιορδανίδης, ενώ στα άκρα κινούνταν οι Βουκομάνοβιτς και Κέρι, βοηθώντας τον κλασικό προωθημένο Μαντζίρη.

Στα μισά του πρώτου μέρους οι Βουκομάνοβιτς και Κέρι άλλαξαν αμοιβαία θέση.

Στο δεύτερο μέρος με την είσοδο των Δεμηρτζόγλου και Τσιώλη, ο Ιορδανίδης πήγε δίπλα στον Τσεμπερίδη στον άξονα, μπροστά τους έπαιξε ο Τσώλης, στα άκρα οι Κέρι και Δεμηρτζόγλου (αν και οι Τσιώλης και Κέρι άλλαζαν συχνά θέση) και φορ ο Βουκομάνοβιτς.

Από την άλλη ο Θεσπρωτός έπαιξε με τερματοφύλακα τον Κωνσταντάκο, ενώ στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν οι Ε. Κωνσταντίνου, Σταυρίδης, Νόνης και Πανταζής. Ρόλο ανασταλτικών χαφ είχαν οι Μπίκας και Κασαρατέ, ενώ πίσω από τον φορ Πόζογλου τοποθετήθηκαν οι Γώγος (δεξιά), Β. Κωνσταντίνου (αριστερά) και Ευθυμίου στον άξονα.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Πρώτη φάση του ματς στο 16’, με  τον Β. Κωνσταντίνου να βγαίνει γρήγορα στην αντεπίθεση από τα αριστερά, αλλά πιεζόμενος από τον Τσεμπερίδη, που τον κυνήγησε, έκανε ένα αδύναμο πλασέ εκτός περιοχής, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Αποστολίδη.

Στο 18’ η Νίκη απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Κέρι να βγάζει την ψηλοκρεμαστή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας για τον Μαντζίρη, που προσπάθησε να κρεμάσει εκτός περιοχής τον Κωνσταντάκο, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 23’ ο Πανταζής πήρε την μπάλα από τον Β. Κωνσταντίνου και έβγαλε τη σέντρα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Ευθυμίου πήρε την κεφαλιά, που δε δυσκόλεψε καθόλου τον Αποστολίδη, ο οποίος μπλόκαρε.

Στο 28’ λεπτό η Νίκη πλήρωσε την κακή της απόδοση, με τον Θεσπρωτό να «χτυπά» στην κόντρα και να κάνει το 0-1, σκορπώντας απογοήτευση στο Πανθεσσαλικό. Ο Γώγος έφυγε από τα δεξιά, χωρίς να είναι οφσάιντ (ήταν άλλος συμπαίκτης του που έφυγε από τη φάση), μπήκε στην περιοχή και έβγαλε παράλληλα για τον Β. Κωνσταντίνου. Ο τελευταίος ήταν αφύλακτος και με άψογο πλασέ στην αριστερή γωνία έδωσε το προβάδισμα στον Θεσπρωτό. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσε να κάνει το 0-2 στο 31’, όταν ο Πόζογλου κινήθηκε ωραία σε νέα αντεπίθεση και έκανε το δεξί ψηλοκρεμαστό λίγο έξω από την αριστερή συμβολή των δοκών.

Στο 41’ στα … περιστέρια πήγε η μπάλα μετά το σουτ του Βουκομάνοβιτς από θέση μέσα δεξιά της περιοχής και υπό πίεση στην τελευταία… υποψία ευκαιρίας στο πρώτο μέρος.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Αντί να ξεκινήσει η Νίκη δυνατά στο δεύτερο μέρος, το έκανε ο Θεσπρωτός, που φάνηκε επικίνδυνος σε δύο περιπτώσεις, πριν συμπληρωθούν τρία λεπτά. Στο 47’ ο Ευθυμίου έδωσε στον Πόζογλου, που ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή και έκανε το συρτό σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Αποστολίδης, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Γώγος πάσαρε στον Ευθυμίου, που έπιασε το σουτ λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Αυτό βρήκε σε πλάτη αμυνομένου και έφυγε κόρνερ.

Στο 56’ από σέντρα του Παπαδήμα, ο Ιορδανίδης κοντρόλαρε στη περιοχή με πλάτη στην εστία και έστρωσε δεξιότερα στον Βουκομάνοβιτς, που σούταρε έξω από το αριστερό δοκάρι.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας η Νίκη έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία, όταν από μπαλιά του Ιορδανίδη ο Δεμηρτζόγλου βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ στην κίνηση πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 62’ νέα μεγάλη φάση για τους κυανόλευκους, με τον Δεμηρτζόγλου να βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά μέσα από τη περιοχή και τον Τσιώλη από θέση βολής στο πρώτο δοκάρι και στο ύψος του πέναλτι να κάνει ένα σκαστό σουτ, που έφυγε λίγο έξω.

Πάνω από την εστία στο 68’ έφυγε η μπάλα στο σουτ του Δεμηρτζόγλου από το ύψος της περιοχής, που δεν ανησύχησε τον Κωνσταντάκο. Σε εκείνο το σημείο και για το επόμενο τέταρτο η επιθετικότητα της Νίκης φάνηκε να κοπάζει και η επόμενη τελική προσπάθεια καταγράφηκε στο 84’ και ήταν μία κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια του Τσεμπερίδη μετά από κόρνερ του Κέρι.

Στο 87’ δεν μπόρεσε κάποιος να ακουμπήσει την μπάλα σε θέση μέσα αριστερά της μικρής περιοχής εκ των Καρτσαμπά και Θ. Παπαδόπουλου μετά από φάουλ του Κέρι από τα δεξιά.

Στα υπόλοιπα λεπτά, οκτώ συνολικά μαζί με τις καθυστερήσεις, η Νίκη δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό και το 0-1 έμεινε, με τους οργανωμένους να ζητούν από τους παίκτες να βγάλουν τις φανέλες.

Κίτρινες: Βουρδάκης, Ιορδανίδης-Νόνης, Ε. Κωνσταντίνου, Μπίκας

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Παπαδήμας (78’ Βουρδάκης), Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Καντούτσης, Τσεμπερίδης, Μέτσε (57’ Τσιώλης), Ιορδανίδης, Βουκομάνοβιτς, Κέρι, Μαντζίρης (54’ Δεμηρτζόγλου)

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος, Ε. Κωνσταντίνου, Πανταζής, Νόνης, Σταυρίδης, Κασαρατέ, Β. Κωνσταντίνου, Γώγος (69’ Φούντζουλας), Ευθυμίου (74’ Μήτσελος) , Μπίκας (90’ Μπέρτσος), Πόζογλου (82’ Γκόλιας)

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.