«Mαύρο κοιμητήρι και πώς να γενείς…»- Ο αποχαιρετισμός στον Αντώνη Μάνδαλο

Ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει κανείς τον χαμό του «γίγαντα»

Moυδιασμένη παραμένει ακόμη η κοινωνία του Βόλου και ο αθλητικός κόσμος από τον αδόκητο χαμό του Αντώνη Μάνδαλου, που θα χρειαστεί δυστυχώς όλοι ν’ αποχαιρετήσουν καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, ενώ τα μηνύματα θλίψης στο διαδίκτυο είναι πάμπολλα.

Αυτό που ξεχωρίζει είναι σίγουρα του προέδρου της ΕΠΣΘ Μίλτου Καλόγηρου, που ήταν μαζί με τον Αντώνη Μάνδαλο και στον Ολυμπιακό Βόλου, και στη ΔΕΥΑΜΒ και στην ΕΠΣ Θεσσαλίας, με τη σχέση τους να μην είναι απλά φιλική αλλά αδερφική… Ο ίδιος δεν μπορούσε καν να μιλήσει από το σοκ το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ενημερώθηκε για την απώλεια του Αντώνη Μάνδαλου. Αρκέστηκε σε ένα μήνυμα στα social media, το βράδυ, όταν προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τον αδόκητο χαμό του φίλου και συνεργάτη του. «Προσπαθώ από τις 12:25 που μου ανακοίνωσε η γιατρός ότι έφυγες για ταξίδι μακρινό να καταλάβω τι έγινε, αλλά ακόμη δεν μπορώ… Τέτοια τρίπλα δεν περίμενα ότι θα μου κάνεις ρε γίγαντα. 32 χρόνια ήσουν για μένα πατέρας, αδελφός, φίλος. Έπεφτα με σήκωνες, έκλαιγα με σκούπιζες τα δάκρυα ,πονούσα μου έπαιρνες τον πόνο, δίπλα μου σε όλες τις στιγμές της ζωής μου  μέχρι σήμερα… Αδελφέ δεν θα ξεχάσω ποτέ να είσαι σίγουρος…» αναφέρει.

Πάμπολλα τα μηνύματα από εκεί και πέρα, με τις συλλυπητήριες ανακοινώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Σοκαρισμένοι και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου, που ο Αντώνης Μάνδαλος υπηρέτησε για 17 χρόνια ως ποδοσφαιριστής, χώρια αυτά ως προπονητής. Ο γενικός αρχηγός της ομάδας Λευτέρης Τασιόπουλος έγραφε: «Φίλε Αντώνη δεν έχω λόγια. Λυπάμαι, τι να πω… Βιάστηκες πολύ ρε φίλε. Συλλυπητήρια στους δικούς σου ανθρώπους και σε όσους σε αγαπούσαν. Ναι φίλε είναι πάρα πολλοί, πίστεψέ με. Καλό ταξίδι, καλό παράδεισο. Θα σε θυμάμαι πάντα με αγάπη αδερφέ.

«Καλό ταξίδι αρχηγέ» γράφει ο Στάθης Ρόκας, ενώ ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος αποχαιρετά τον Αντώνη Μάνδαλο αναφέροντας: «καλό ταξίδι… γίγαντα». «Καλό παράδεισο κόουτς, για πάντα στην καρδιά μας» σημειώνει ο Φίλιππος Σκοπελίτης.

Συγκλονισμένος ο τερματοφύλακας της Νίκης Βόλου Νίκος Μπουργάνης, αναφέρει από την πλευρά του: «Χωρίς λόγια… Μουδιασμένος… Ένα ερώτημα… Πώς είναι δυνατόν; Καλό ταξίδι γίγαντα»!

Μεταξύ άλλων, ο γυμναστής του Ολυμπιακού Βόλου Σωτήρης Πετσιμέρης, αποχαιρετά τον Αντώνη Μάνδαλο με το «Μοιρολόι» του Λευτέρη Παπαδόπουλου και της Μαρίας Φαραντούρη. «Τα λέγαμε προχθές. «Να ξυριστείς» μου είπες και να πιούμε καφέ. Και σήμερα έφυγες Αντώνη… Βιάστηκες ρε φίλε και με άφησες να περιμένω χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι. Δεν θέλω να το πιστέψω, γιατί δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Θα βρω τη δύναμη να φτάσω τον βαρκάρη. Και θα τον ασημώσω. Να έχεις ήσυχο και όμορφο πέρασμα. Να βγεις απέναντι και να αγκαλιάσεις όσους αγάπησες και σου έφυγαν νωρίς. Και εγώ θα σε θυμάμαι όπως σε γνώρισα. Άνθρωπο λεβέντη. Με αξίες και πιστεύω που υπηρέτησες μέχρι τέλους. Με μια ψυχή καθαρή σαν του μικρού παιδιού.

»Μαύρο κοιμητήρι, πώς και να γενείς, κάμπος της ελπίδας και της προσμονής. Ο καλός  μου φίλος  έχει πιά χαθεί μακριά τον πήραν, δεν θα ξαναρθεί». Λατρεμένε μου Αντώνη»!

Αποχαιρετισμοί όμως από παντού. Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΘ, Δημήτρης Βελάνης αναγράφει στα social media: «Για όλη την τοπική κοινωνία και όχι μόνο… Για όλους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο η σημερινή μέρα επιφύλαξε ένα τεράστιο τραγικό συμβάν την απώλεια του Αντώνη Μάνδαλου. Για μένα όμως προσωπικά είναι πολύ δύσκολη η στιγμή, είναι απίστευτο αυτό το γεγονός. Γνώρισα τον Αντώνη από την πρώτη μέρα που ήρθε στην ΕΠΣ Θεσσαλίας ως προπονητής της ομάδας μας, των μικτών, έξι και πλέον χρόνια μαζί. «Ρε Μητσάρα, εγώ δεν πάω πουθενά χωρίς εσένα» μόνιμη φράση του. Όλα τα παιχνίδια και τις προπονήσεις μαζί. «Είσαι το γούρι μου» έλεγε πάντα. Με έβαλε και τον έβαλα στην καρδιά μου. Παιδαγωγός, προπονητής, δάσκαλος για τα πιτσιρίκια, ακέραιος χαρακτήρας, μετρημένος αλλά δίκαιος. Είχα την τύχη να είμαι στους αγαπημένους φίλους του. Άρχοντα κόουτς, δακρύζω που τα γράφω, δεν πίστευα ποτέ ότι θα γράφω για σένα εδώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσω τη φιλία μας όσο ζω. Καλό ταξίδι κόουτς.

Επίσης, ο ποδοσφαιριστής-προπονητής πλέον του Απόλλωνα Καναλίων Δημήτρης Ζιώγας σημειώνει: Μας άφησες νωρίς γίγαντα και τα λέγαμε πριν τέσσερις μερες. Τι να πρωτοπώ για εσένα. Ήσουν φίλος, προπονητής, σύμβουλος και πολλά αλλά, στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου! Και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτά τα υπέροχα χρόνια συνεργασίας μας στον Αστέρα φίλε μου, Αντώνη Μάνδαλε. Πας να βρεις τον δάσκαλο… θα μας λείψεις. Καλό Παράδεισο. Το «λιοντάρι» σου»!

Και άλλοι, πολλοί άλλοι, αποχαιρετούν με τον δικό τους τρόπο τον Αντώνη Μάνδαλο. Ετοιμάζονται να βρεθούν την Παρασκευή στον ΙΝ Αγίου Δημητρίου Βόλου στις 15:00, για την εξόδιο ακολουθία, με τη σορό του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και προπονητή να επιστρέφει από τη Λάρισα όπου βρίσκεται για να υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.