Μαυρονάσιος: «Είχαμε δύσκολες χρονιές-Πληρούμε όλα τα κριτήρια»

Παρουσιάστηκε ο Γιώργος Βαζάκας για τον Ολυμπιακό Βόλου

Απόντος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευριπίδη Τσιμπανάκου, ο πρόεδρος της ομάδας, Σωτήρης Μαυρονάσιος παρουσίασε και επισήμως τον προπονητή των «ερυθρόλευκων» Γιώργο Βαζάκα, αναφερόμενος από εκεί και πέρα ωστόσο σε όλα τα θέματα και τις διεργασίες που αφορούν την ποδοσφαιρική καθημερινότητα.

Αν και αρχικά σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι, ο κ. Μαυρονάσιος έκανε λόγο για δύσκολες και περίπλοκες χρονιές που πέρασαν, και αναφέρθηκε και στη θέληση που είχε εκφράσει η νυν διοίκηση για αποχώρηση από τα κοινά των «ερυθρόλευκων». «Πριν 1,5 μήνα με μπροστάρη τον κο Τσιμπανάκο είχαμε δηλώσει ότι θέλουμε ν’ αποχωρήσουμε και να βρεθεί κάποιος αξιόλογος άνθρωπος για να αναλάβει την ομάδα. Δεν υπάρχει, δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία σοβαρή επίσημη πρόταση. Προτάσεις του καφενείου είναι πολλές, αλλά σοβαρή δεν υπήρξε» σημείωσε αρχικά για να συμπληρώσει και με νόημα: «Εγώ έναν Τζήμα προπονητή ξέρω, γιατί δεν είμαι από τον Βόλο. Οι μοναδικοί που ενδιαφέρονται είναι η παρούσα διοίκηση, ο Ερασιτέχνης και κάποιοι φίλοι με πραγματικό και ειλικρινά ενδιαφέρον. Ό,τι υποσχεθήκαμε στον κόσμο το κάναμε. Είμαστε από τις πρώτες ομάδες που πληρούν τα κριτήρια του νόμου και η ΠΑΕ είναι από τις λίγες που δεν χρωστάει σχεδόν μία δραχμή, οι οφειλές είναι μηδαμινές. Δεν ήταν δυνατόν να αφήσουμε την ομάδα στο έλεός της, νιώθοντας τι εστί ο Ολυμπιακός Βόλου, που πρέπει να πάει πιο ψηλά, κι γ’ αυτό είπαμε ότι θέλουμε να φύγουμε. Αυτός ήταν ο προβληματισμός μας».

Επίσης στάθηκε στην περίπτωση του Γιάννη Νταόπουλου, υποστηρίχοντας ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία να ενσωματωθεί στην ομάδα, έχοντας όλες τις προϋποθέσεις να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της, λύνοντας και κάποια διαδικαστικά θέματά του. «Δεν αφήσαμε την ομάδα και την καθημερινότητά της. Σήμερα σε μία τηλεδιάσκεψη έγιναν κάποιες συζητήσεις και για την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς πολλές ομάδες δεν έχουν ετοιμάσει τα χαρτιά τους. Ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό για το αγωνιστικό κομμάτι και κύριο μέλημά μας ήταν να επιλέξουμε τον… καπετάνιο. Έναν αξιόλογο προπονητή για να οδηγήσει την ομάδα εκεί που αξίζει και πρέπει».

Σε σχετική ερώτηση πάντως, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σημείωσε ότι αποτελεί σημαντικό κομμάτι η αδειοδότηση αλλά σημαντικότερο το να πληροί η ομάδα τα κριτήρια, όπως τόνισε ότι κάνει. «Είμαστε ήρωες όσοι ασχολούμαστε με την ομάδα αυτά τα δυο χρόνια, γιατί οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ δύσκολες για να επιβιώσει μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός Βόλου» υπογράμμισε επίσης σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Ίσες προϋποθέσεις για όλες τις ομάδες»

Ο κ. Μαυρονάσιος ρωτήθηκε πάντως, με φόντο και το γηπεδικό, για τις σχέσεις της ΠΑΕ με τη δημοτική Αρχή Βόλου, επαναλαμβάνοντας ότι μία ομάδα για να πάει μπροστά, με τη δυναμική και την εμβέλεια του Ολυμπιακού βόλου χρειάζονται και προϋποθέσεις.

«Ένα κομμάτι από αυτές,  είναι να είναι αρωγός η εκάστοτε δημοτική Αρχή. Πρέπει να υπάρχουν ίσες προϋποθέσεις και με τη Νίκη και με τον ΝΠΣ Βόλος» τόνισε κατηγορηματικά, συμπληρώνοντας ότι θα ήταν οξύμωρο να μην έχει πάλι ο Ολυμπιακός Βόλου γήπεδο και να είναι ξένος στην πόλη του, με βάση και τη συνεργασία την τελευταία χρονιά με τη δημοτική Αρχή για το γήπεδο της Νεάπολης.

«Ξέρει το περιβάλλον ο Γιώργος Βαζάκας»

Όσον αφορά την παρουσίαση του προπονητή, ο Σωτήρης Μαυρονάσιος ανέφερε ότι ο Γιώργος Βαζάκας έρχεται σε ένα γνώριμο περιβάλλον, ξέρει την πόλη, πρόσωπα και πράγματα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή.

«Ο προπονητής δεν είναι να μιλάει, αλλά να δουλεύει για μία ομάδα που θα την αγκαλιάσει ο κόσμος. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η ομάδα της πόλης, με κόσμο που ξέρει από ποδόσφαιρο και κάνει κριτική. Είχαμε επιτυχίες και στενοχώριες, και πρέπει να συνεχίσουμε. Ευχαριστώ που με κάνει ξανά προπονητή του. Αισθάνομαι ότι έρχομαι και πάλι στο σπίτι. Ξέρω τι ζητάει, υπάρχουν πολλές απαιτήσεις. Δεν μπορώ να τάξω τίτλους και πράγματα που δεν ξέρω αν είναι εφικτά. Αλλά μπορώ να τάξω ότι θα κάνουμε μία ομάδα αντάξια του Ολυμπιακού Βόλου. Είναι μία δύσκολη χρονιά και πρέπει να προετοιμαστούμε για να παίξει καθοριστικό ρόλο η μάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο» τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Βαζάκας, υποσχόμενος πολλή δουλειά: «Θα δουλέψουμε πάρα πολύ. Μέσα από τον αγώνα που θα κάνουμε θα πάρουμε και αποτελέσματα και πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα πάει εκεί που πρέπει».

Από εκεί και πέρα και σε ό,τι αφορά το έμψυχο υλικό, σύμφωνα με τον Γιώργο Βαζάκα, στόχος να μείνει ο κορμός. «Υπάρχουν προβλήματα και ο πρόεδρος παλεύει για να πάρει η ομάδα την αδειοδότηση. Αν δεν την πάρει αλλάζουν τα πράγματα. Έχουμε έρθει σε επαφή με πολλούς παίκτες, και ήδη έχουμε σχεδόν κλείσει. Είμαστε σε καλό δρόμο και θα έρθουν αξιόλογοι παίκτες» κατέληξε ο έμπειρος τεχνικός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.