Μαύρος: «Όρεξη και φρέσκος αέρας στη Νίκη Βόλου-Ξεκινάμε για την παραμονή»

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο τεχνικός της «κυανόλευκης» ομάδας μπάσκετ

Έτοιμη να κλείσει οριστικά τη χρονιά και να μπει 100% σε ρυθμούς του επόμενους πρωταθλήματος είναι η ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου, με τους Ανδρέα Μαύρο και Γιώργο Κοσμάτο να πραγματοποιούν τις προπονήσεις του μεταβατικού σταδίου το τελευταίο χρονικό διάστημα και να βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα τόσο για τους ήδη υπάρχοντες στο δυναμικό της ομάδας, όσο και για τους παίκτες που συμφώνησαν προσφάτως με τη διοίκηση, αφού όλοι λίγο-πολύ έδωσαν το «παρών».

Στο «μικροσκόπιο» λοιπόν και του Ανδρέα Μαύρου βρέθηκαν όλοι οι αθλητές, και το ραντεβού μετά την αυριανή προπόνηση ανανεώνεται για τις 19 Αυγούστου, όπως ανέφερε και ο ίδιος στο «Magnesiasports».

Συνέντευξη στον Χρυσόστομο Τρίμμη

«Έχουμε μία ακόμη προπόνηση και μετά τα παιδιά θα ξεκουραστούν μέχρι και τις 19 Αυγούστου όταν θα γίνει και η πρώτη συνάντηση ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το πρωτάθλημα ξεκινά λίγο αργά αυτή τη φορά και στις 11 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η αγωνιστική δράση για όλους» σημείωσε ο τεχνικός της Νίκης Βόλου.

-Οι προπονήσεις πώς κυλήσανε έως τώρα;

«Κάναμε τις απαραίτητες προπονήσεις της μεταβατικής περιόδου και στη διάρκεια αυτών βρέθηκαν και πέρασαν όλα τα παιδιά που θα απαρτίζουν το δυναμικό της ομάδας τη νέα χρονιά, και οι παλαιοί αλλά και οι νέοι που εντάχθηκαν πλέον σ’ αυτό. Γνωρίστηκαν όλοι μεταξύ τους και όλοι είχαν όρεξη για δουλειά. Είναι νέα παιδιά με κίνητρο και όραμα. Η προσπάθεια ήταν μεγάλη και είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από τους αθλητές. Υπάρχει όρεξη και φρέσκος αέρας και ανυπομονούμε να ξεκινήσει η προετοιμασία».

-Είστε ικανοποιημένοι λοιπόν σε όλα τα επίπεδα…

«Φυσικά, και εγώ και ο Γιώργος Κοσμάτος είμαστε ικανοποιημένοι και από τη δουλειά που έγινε και από την όρεξη όλων στο παρκέ. Όλα βαίνουν καλώς».

-Και από τη διοίκηση φαντάζομαι, για τις κινήσεις που έκανε…

«Δεν το συζητάμε! Οι άνθρωποι για ακόμη μία φορά ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω γιατί γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι τα οικονομικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα είναι διαφορετικά και θα υπάρχουν δυσκολίες. Προσπαθήσαμε να χτίσουμε την ομάδα με τα δεδομένα που υπήρχαν και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής έκαναν πραγματικά ό,τι μπορούσαν να κάνουν».

-Θα έχουμε κάποια έκπληξη στα μεταγραφικά από εδώ και πέρα;

«Εκκρεμεί μία ακόμη περίπτωση παίκτη (σ.σ. προφανώς ο Γιώργος Μαυρογιάννης που έχει δεχθεί πρόταση συνεργασίας). Αν έρθει κι αυτός τότε θα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, αν όχι θα πορευτούμε ως έχουμε γιατί στο πλάνο μας συμπεριλαμβάνεται και η ανάδειξη κάποιων νέων παικτών. Έχουμε τον Μπούρα, τον Ευτυχίδη, τον Μπουσκολίτη, τον Βερτζάγια, τον Διγενή… Αρκετά νέα παιδιά και θεωρώ ότι είναι ευκαιρία γι’ αυτούς φέτος. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να τους βοηθήσουμε για να καθιερωθούν».

-Θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα; Ένα περίεργο πρωτάθλημα λόγω και κορωνοϊού;

«Οι πληροφορίες που έχουμε μιας και μιλάμε και με άλλους προπονητές και γνωστούς από το παρελθόν, είναι ότι όλες οι ομάδες κινούνται και προσπαθούν να ενισχυθούν ή τουλάχιστον να κατεβάσουν μία αξιοπρεπή ομάδα. Οπότε θεωρούμε ότι θα είναι εξ αρχής ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Αν εξαιρέσουμε τα Φάρσαλα που δεν ξέρουμε τι θα γίνει, με κάποιους παλαιμάχους να θέλουν ν’ αναλάβουν μόνο τις ακαδημίες της ομάδας, αν και εκεί μπορεί την τελευταία στιγμή ν’ αλλάξουν τα δεδομένα… Και τα Γρεβενά ενισχύθηκαν, και η Μελίκη είναι μία δυνατή ομάδα με έδρα, οι δύο τρικαλινές ομάδες, το Σχηματάρι ενισχύθηκε με Ρουμελιώτη- Παπαργυρόπουλο- Ψάλτου, η Χαλκίδα ακούμε ότι θα ενισχυθεί κι αυτή, και η Λευκάδα πήρε τον Τζακόπουλο και αναμένει και άλλους παίκτες. Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης θα είναι σίγουρα δυνατές, με εξαίρεση την ΜΕΝΤ που ακούμε ότι θα έχει νέα παιδιά… Οπότε αναμένουμε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και ο στόχος είναι παραμονή».

-Και ό,τι μέλλει γενέσθαι;

«Ναι, αλλά ο βασικός στόχος είναι η παραμονή για εμάς και θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό»!

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.