Μαύρος στο «Magnesiasports»: «Δύσκολη κατάσταση για όλους»

Αγωνία για τις συνέπειες της διακοπής και στη Νίκη Βόλου

Η τοποθέτηση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου φέρνει τη διακοπή κάθε αγωνιστικής δράσης, με τα πρωταθλήματα μπάσκετ από την άλλη να έχουν διακοπεί από την ΕΟΚ σε πανελλαδικό επίπεδο. Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση, τα μέλη της Νίκης Βόλου κοιτούν όλες τις διαθέσιμες κινήσεις (που δεν είναι και πολλές), ώστε η ομάδα να μην αποσυντονιστεί και να μην χάσει τη φόρμα της, που της έδωσε τη δυνατότητα να κάνει το 3×3 στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

«Θα το συζητήσουμε και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Είναι δύσκολα τα πράγματα και δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει η όλη κατάσταση. Βέβαια αυτό ισχύει για όλους και όχι μόνο για εμάς. Θα κινηθούμε σε ατομικές προπονήσεις με τα παιδιά να έχουν τα δικά τους ατομικά προγράμματα» είναι το πρώτο σχετικό σχόλιο που κάνει στο «Magnesiasports» o εκ των προπονητών της Νίκης Βόλου, Ανδρέας Μαύρος, δυσκολευόμενος να κρύψει και αυτός τον προβληματισμό του για το τι μέλλει γενέσθαι.

Επηρεάζεται λοιπόν και η Νίκη Βόλου από την διακοπή, και μάλιστα πολύ. Άλλωστε, όπως σημειώνει ο Ανδρέας Μαύρος, η προετοιμασία των «κυανόλευκων» κινήθηκε στο πλαίσιο του να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος και τις πρώτες αγωνιστικές. «Τώρα αυτή η κατάσταση μας αποσυντονίζει τελείως και θέλει ειδική διαχείριση» αναφέρει επίσης, ενώ συμπληρώνει: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο ακόμη και σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, αφού τότε τα πρωταθλήματα διακόπηκαν οριστικά ενώ τώρα περιμένουμε την επανέναρξη, όποτε και αν αυτή γίνει. Πρέπει να συζητήσουμε και να δούμε όλες τις προεκτάσεις και σε όλα τα επίπεδα για να μειωθούν οι επιπτώσεις που προκύπτουν από αυτήν την κατάσταση».

«Έχουμε πάντα ως βασικό στόχο την παραμονή»

Πέρα από τη διακοπή και την υποχρεωτική αναστολή των προπονήσεων, υπάρχει κάθε λόγος να επικρατεί ικανοποίηση στις τάξεις της Νίκης Βόλου για τα τρία θετικά αποτελέσματα, σε ισάριθμες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει τον βασικό στόχο για τη χρονιά, που δεν είναι άλλος από την επίτευξη της παραμονής στην κατηγορία, σύμφωνα με τον Ανδρέα Μαύρο.

Σχολιάζοντας τα μέχρι στιγμής παιχνίδια, ο τεχνικός των «κυανόλευκων» αναφέρει: «Αρχικά είναι δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις, στις οποίες μας ευνόησε η απουσία του κόσμου. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και είχαμε καλή απόδοση από εκεί και πέρα και στις τρεις αναμετρήσεις. Έχουμε πάντα στο μυαλό μας την παραμονή, όσο κι αν αυτό φαίνεται παράδοξο, μιας και το πρωτάθλημα έχει μεγάλο βάθος και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί ν’ αλλάξουν τα δεδομένα».

Μάλιστα καταλήγει λέγοντας ότι το 3×3 δεν είναι σε καμία περίπτωση αιτία εφησυχασμού.  «Δεν εφησυχάζουμε σε καμία περίπτωση, μιας και η δυναμικότητα των ομάδων είναι τέτοια που δεν επιτρέπεται να μείνουμε ήσυχοι. Ακόμη και όσες διεκδικούν την παραμονή είναι δυνατές ομάδες» τόνισε σχετικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.