Με ανατροπή 2-1 τη Φινλανδία η Εθνική Ελλάδας

Ήταν να μην πάρει μπρος  η Εθνική Ελλάδας. Μπροστά σε λίγο κόσμο και πάλι στο ΟΑΚΑ για την 10η και τελευταία αγωνιστική του 10ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2020, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, έκανε την ανατροπή στην επανάληψη και επιβλήθηκε με 2-1 της Φινλανδίας. Έτσι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με 14 βαθμούς με 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Στο 27’ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ-δώρο του αρχηγού της Εθνικής μας, Κώστα Σταφυλίδη, στον επιθετικό της Νόριτς, Πούκι,  που έφτασε τα 10 σε 10 ματς στα προκριματικά. Συγκεκριμένα μετά από τραγικό λάθος στον άξονα από τον Έλληνα αμυντικό, που σε διεκδικούμενη μπάλα πήγε να διώξει στα τυφλά, ο Πούκι έκλεψε, μπήκε στην περιοχή και μόνος απέναντι από τον Βλαχοδήμο πλάσαρε σωστά για το 0-1.

Στο 47’ ο Μπακασέτας πρόλαβε την μπάλα, πριν αυτή βγει εκτός αγωνιστικού χώρου και πάνω στη γραμμή του άουτ, έκανε το γύρισμα και ο Μάνταλος εξ επαφής από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Γιόρονεν για το 1-1.

Στο 70’  από σέντρα Γιαννούλη από τα αριστερά και γύρισμα του Λημνιού στον Κουλούρη, ο τελευταίος πλάσαρε από τη μικρή περιοχή, ο Γιόρονεν απέκρουσε και στην επαναφορά ο Γαλανόπουλος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για να γίνει έτσι το 2-1.

Στα άλλα δύο παιχνίδια του 10ου ομίλου είχαμε Ιταλία-Αρμενία 9-1 και Λιχτενστάιν-Βοσνία 0-3.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος (73’ Μπουχαλάκης), Λημνιός, Μπακασέτας, Μάνταλος (90’ Μασούρας), Παυλίδης (64’ Κουλούρης)

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Γιόρονεν, Τοΐβιο (59’ Λαμ), Λ. Βαϊσάνεν, Σ. Βαϊσάνεν, Ραϊτάλα, Καμαρά, Κάουκο, Λουντ, Σούλερ (77’ Γένσεν), Σκραμπ (77’ Σοϊρι), Πούκι

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.