Με ανατροπή ο Ολυμπιακός Βόλου, 3-1 την Αγία Άννα!

Προβάδισμα τίτλου για τους «ερυθρόλευκους»

Το πλέον σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στην Α’ ΕΠΣΘ έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς επικράτησε 3-1 σε βάρος της Αγίας  Άννας, κάνοντας την ανατροπή με τέρματα των Γκαλίτσου, Σέττου και Βλάχου στο δεύτερο μέρος.

Η Αγία Άννα προηγήθηκε με τον Παπαδημητρίου και είχε το προβάδισμα στο ημίχρονο, ωστόσο ο Ολυμπιακός Βόλου ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκαλίτσιου, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, καθώς ο Θεοδωρόπουλος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες για το φάουλ εντός περιοχής στον Ματτέα. Στο 80′ ο Σέττος έκανε το 2-1, ενώ στο 95′ ο Βλάχος διαμόρφωσε το τελικό 3-1, σκορ που χάρισε τρεις πολυτιμότατους βαθμούς στον Ολυμπιακό Βόλου.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Το προβάδισμα η Αγία Άννα με Παπαδημητρίου

Ο Oλυμπιακός Βόλου ξεκίνησε ορεξάτος, με τον Καμπέρη να κάνει ένα δυνατό σουτ στο 2’, χωρίς αποτέλεσμα, για ν’ ακολουθήσει μία εκτέλεση φάουλ του Σκοπελίτη από αριστερά και η κεφαλιά του Παπακώστα που έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 14’ ο Σκοπελίτης «έσπασε» την μπάλα δεξιά στον Σέττο, που επιχείρησε να σουτάρει, αναγκάζοντας τον Αϊντίνι να διώξει πάνω από την εστία του την μπάλα σε κόρνερ.

Ωστόσο στη συνέχεια η Αγία Άννα ισορρόπησε το παιχνίδι, και προσπάθησε να βγάλει φάσεις, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσει άμεσα η εστία του Σιδεράκη. Ενώ το παιχνίδι δεν είχε κάποια ιδιαίτερη φάση στα επόμενα λεπτά, φτάσαμε στο 37’, όταν και έγινε το 0-1 για την Αγία Άννα. Ο Μακρής συνεργάστηκε με τον Παπαδημητρίου, και του έβγαλε τη σέντρα στην αντεπίθεση, με τον πρώην «ερυθρόλευκο» να βρίσκεται απέναντι στον Σιδεράκη για να πετύχει το γκολ, εκμεταλλευόμενος και την αδράνεια της άμυνας.

Προσπαθώντας να συνέλθει από το σοκ, ο Ολυμπιακός Βόλου είδε και τον Κόλα στο 44’ να εκτελεί το φάουλ απευθείας, κάμποσα μέτρα από τη μεγάλη περιοχή, με τον Σιδεράκη να πέφτει και ν’ αποκρούει. Από εκεί και πέρα, δεν ακολούθησε κάτι άλλο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με την Αγία Άννα να προηγείται 0-1.

Βρήκε την ανατροπή ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήθελε γρήγορο γκολ, και στο 47′ διαμαρτυρήθηκε για χέρι αμυνόμενου εντός περιοχής του Αϊντίνι, χωρίς να δείξει κάτι ο διαιτητής, ενώ η Αγία Άννα έγινε απειλητική στο 50′, με τον Σιδεράκη να καταφέρνει τελευταία στιγμή να διώξει την μπάλα μετά από δυνατό σουτ του Αργύρη, παραχωρώντας κόρνερ. Για πέναλτι έκανε λόγο και η Αγία Άννα για φάουλ πάνω στον Μακρή, αλλά και πάλι ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Δύο φορές χέρι εντός περιοχής ζήτησε ο Ολυμπιακός Βόλου στο 65′ (στην πρώτη φάση από τον Θεοδωρόπουλο), χωρίς όμως ο διαιτητής να καταλογίσει κάποια παράβαση, ενώ από εκεί και πέρα αν και είχαν την κατοχή της μπάλας, οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν πολύ αγχωμένοι. Ωστόσο στο 69′ ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την ευκαιρία, με τον Καμπέρη να κάνει το δυνατό σουτ και τον Αϊντίνι ν’ αποκρούει, ωστόσο αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Οικονόμου, όντας στο αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Μετά το σουτ όμως που έκανε η μπάλα κινήθηκε παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος της Αγίας Άννας, για να χαθεί η ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Στο 74′ η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Βλάχος ήταν σε προφανή θέση για γκολ, ο Θεοδωρόπουλος τον ανέτρεψε εντός περιοχής, με τον διαιτητή να υποδεικνύει το πέναλτι, ενώ έδειξε και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη των φιλοξενούμενων, αποβάλλοντάς τον από το παιχνίδι. Ο Γκαλίτσιος ανέλαβε την εκτέλεση, και έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 1-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα πάνω τους και στο 78′ μετά από ατομική ενέργεια του Ματτέα από δεξιά, ο Σέττος έγινε αποδέκτης της μπάλας για να σουτάρει, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Η πλήρης ανατροπή έγινε στο 80′, όταν μετά την εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Οικονόμου, ο Σέττος έπιασε την κεφαλιά για να νικήσει τον Αϊντίνι για το 2-1. Στα 15 λεπτά που ακολούθησαν ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την κεκτημένη ταχύτητα, ενώ το σύνολο των φιλοξενούμενων δεν έδειχνε να έχει δυνάμεις. Έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου βρήκε και τρίτο γκολ με τον Βλάχο στο 95′ με πλασέ και πήρε τη νίκη που τον διατηρεί στην πρώτη θέση, έχοντας 64 βαθμούς πλέον, πέντε περισσότερους από τη δεύτερη στη βαθμολογική κατάταξη Αγία Άννα.

Ολυμπιακός Βόλου (Αρσένος): Σιδεράκης, Κακάμης, Καμπέρης, Παπακώστας (46’ Οικονόμου), Κούλπας, Γκαλίτσιος, Σκοπελίτης (73’ Αναστασίου), Κυρίτσης (69’ Ματτέα), Βλάχος, Ζέρης, Σέττος (90′ Κατσαγεωργίου).

Αγία Άννα (Φραγκούλης): Αϊντίνι Η., Τόγιας, Θεοδωρόπουλος, Χολέβας, Καλτσουνάς Βέργος, Μακρής (61’ Χειλάς), Κόλα (72’ Ζαφειρίου), Παπαδημητρίου, Αργύρης, Κορέτα (82′ Τσελεπής).

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.